De er Norges morsomste kolleger

Arbeidsminister Robert Eriksson kunne i dag overraske Hege Ravnestad og Anita Jordanger med tittelen «Norges morsomste kollega».

NRKs kåring av Norges morsomste kolleger ble fredag avgjort, og vinnerne ble Hege Ravnestad og Anita Jordanger fra Eurofoto på Breim.

KAKE OG FULL JUBEL: Her feires Norges morsomste kolleger på arbeidsplassen.

NRKs reporter, Karl Kristian Langeland, overrrasket Norges morsomste kolleger, Hege Ravnestad og Ani

FIKK PRISEN, STØPT I GELÉ: NRKs reporter, Karl Kristian Langeland, overrasket Norges morsomste kolleger, Hege Ravnestad og Anita Jordanger, med gelé på direkten.

Foto: Privat

I vår etterlyste NRK Norges morsomste kollega, og i hele sommer har publikum kunnet stemme fram den av de seks kandidatene som de likte best. Flere tusen stemmer er avgitt og fredag kunne vinnerne avsløres.

Overrasket på direkten

Fredag ble vinnerne, Hege Ravnestad (30) og Anita Jordanger (31), annonsert i Nitimen av arbeidsminister Robert Eriksson. Samtidig hoppet en reporter fra NRK ut av skapet på arbeidsplassen der Norges morsomste kolleger jobber og overrasket vinnerne på direkten.

– Det føles rett og slett fantastisk. Når får vi ta med denne flotte gjengen til Oslo. Og der skal vi gi maks! utbrøt vinnerne.

De to beskrives som et radarpar på «practical jokes» av kollegene på Eurofoto i Breim. De er visstnok også kolleger som spriter opp livet på arbeidsplassen med å for eksempel laminere alt som kan lamineres på pulten til en medarbeider. I tillegg kan de finne på å støpe kontorrekvisita i gelé og legge det tilbake i skuffen.

De laget også en egen ukentlig internavis med hva som skjedde på arbeidsplassen til en kollega som var sykmeldt i ett år.

De to skøyerne hadde imidlertid ikke tenkt seg på jobb i dag. Hege har nettopp fått barn og Anita var på tur til Oslo. Snarrådige kolleger fikk imidlertid lurt dem tilbake på jobb slik at de fikk overlevert sin nye tittel.

Se de morsomme kollegene i aksjon på arbeidsplassen her:

Komiprisen kårer årets morsomte kollega

SKØYERE PÅ ARBEIDSPLASSEN: Hege Ravnestad (30) og Anita Jordanger (31). Se dem i aksjon her.

Hege Ravnestad og Anita Jordanger er Norges morsomste kolleger. Her er beviset, støpt i gelé.

Hege Ravnestad og Anita Jordanger er Norges morsomste kolleger. Her er beviset, selvfølgelig støpt i gelé av kollegene.

– Ingen av statsrådene egner seg på stand up-scenen

Arbeidsminister Eriksson applauderte de to for å skape glede på arbeidsplassen.

– Å ha det litt tøys og tull i hverdagen er viktig, fortalte Robert Eriksson til Nitimen.

Han fremhevet ikke seg selv, men påpekte viktigheten av å ha det gøy på jobb. Likevel ville han ikke nominert noen regjeringskolleger som Norges morsomste.

– Ingen av statsrådene egner seg nok på stand-up-scenen, men Olje- og energiminister Tord Lien har god humor, Ketil Solvik-Olsen og Jan-Tore Sanner likeså, la han til.

Nå kan vinnerne og kollegene glede seg til en reise til Oslo der de skal på Komiprisen 6. september. De får også være med Komipris-nachspielet på Latter, der Norges komikerelite samles.

Vanlige seere kan se showet på NRK1 samme kveld.

Kulturstrøm

 • Minecraft holder musikkfestival

  Natt til 12. april skjer musikkfestivalen «Nether Meant» i dataspillet Minecraft. American Football er headliner, andre band som spiller er Anamanaguchi, Baths og Hana. Alle inntekter fra arrangementet går til et støttefond som skal betale for smittevernsutstyr i arbeidet mot koronaviruset, skriver Pitchfork.

  Den skal nemlig finne sted i spillet Minecraft, melder Pitchfork.

  Laster Twitter-innhold
 • Roskilde planlegg som vanleg

  Roskilde-festivalen i Danmark satsar framleis på å kunne invitere til fest i sommar, men seier dei fylgjer utviklinga av koronasituasjonen nøye. Festivalen skal etter planen skje mellom 27. juni og 4. juli.

 • Schibsted-aviser får krisestøtte

  Schibsted-redaksjonar i Noreg og Sverige får krisestøtte frå den største eigaren sin, Blommenholm Industrier. Pengane skal fordelast likt mellom VG, Aftonbladet, Aftenposten, Bergens Tidende, Svenska Dagbladet og Stavanger Aftenblad.