De er Norges morsomste kolleger

Arbeidsminister Robert Eriksson kunne i dag overraske Hege Ravnestad og Anita Jordanger med tittelen «Norges morsomste kollega».

NRKs kåring av Norges morsomste kolleger ble fredag avgjort, og vinnerne ble Hege Ravnestad og Anita Jordanger fra Eurofoto på Breim.

KAKE OG FULL JUBEL: Her feires Norges morsomste kolleger på arbeidsplassen.

NRKs reporter, Karl Kristian Langeland, overrrasket Norges morsomste kolleger, Hege Ravnestad og Ani

FIKK PRISEN, STØPT I GELÉ: NRKs reporter, Karl Kristian Langeland, overrasket Norges morsomste kolleger, Hege Ravnestad og Anita Jordanger, med gelé på direkten.

Foto: Privat

I vår etterlyste NRK Norges morsomste kollega, og i hele sommer har publikum kunnet stemme fram den av de seks kandidatene som de likte best. Flere tusen stemmer er avgitt og fredag kunne vinnerne avsløres.

Overrasket på direkten

Fredag ble vinnerne, Hege Ravnestad (30) og Anita Jordanger (31), annonsert i Nitimen av arbeidsminister Robert Eriksson. Samtidig hoppet en reporter fra NRK ut av skapet på arbeidsplassen der Norges morsomste kolleger jobber og overrasket vinnerne på direkten.

– Det føles rett og slett fantastisk. Når får vi ta med denne flotte gjengen til Oslo. Og der skal vi gi maks! utbrøt vinnerne.

De to beskrives som et radarpar på «practical jokes» av kollegene på Eurofoto i Breim. De er visstnok også kolleger som spriter opp livet på arbeidsplassen med å for eksempel laminere alt som kan lamineres på pulten til en medarbeider. I tillegg kan de finne på å støpe kontorrekvisita i gelé og legge det tilbake i skuffen.

De laget også en egen ukentlig internavis med hva som skjedde på arbeidsplassen til en kollega som var sykmeldt i ett år.

De to skøyerne hadde imidlertid ikke tenkt seg på jobb i dag. Hege har nettopp fått barn og Anita var på tur til Oslo. Snarrådige kolleger fikk imidlertid lurt dem tilbake på jobb slik at de fikk overlevert sin nye tittel.

Se de morsomme kollegene i aksjon på arbeidsplassen her:

Komiprisen kårer årets morsomte kollega

SKØYERE PÅ ARBEIDSPLASSEN: Hege Ravnestad (30) og Anita Jordanger (31). Se dem i aksjon her.

Hege Ravnestad og Anita Jordanger er Norges morsomste kolleger. Her er beviset, støpt i gelé.

Hege Ravnestad og Anita Jordanger er Norges morsomste kolleger. Her er beviset, selvfølgelig støpt i gelé av kollegene.

– Ingen av statsrådene egner seg på stand up-scenen

Arbeidsminister Eriksson applauderte de to for å skape glede på arbeidsplassen.

– Å ha det litt tøys og tull i hverdagen er viktig, fortalte Robert Eriksson til Nitimen.

Han fremhevet ikke seg selv, men påpekte viktigheten av å ha det gøy på jobb. Likevel ville han ikke nominert noen regjeringskolleger som Norges morsomste.

– Ingen av statsrådene egner seg nok på stand-up-scenen, men Olje- og energiminister Tord Lien har god humor, Ketil Solvik-Olsen og Jan-Tore Sanner likeså, la han til.

Nå kan vinnerne og kollegene glede seg til en reise til Oslo der de skal på Komiprisen 6. september. De får også være med Komipris-nachspielet på Latter, der Norges komikerelite samles.

Vanlige seere kan se showet på NRK1 samme kveld.

Kulturstrøm

 • Tubaist vant millionstipend

  22 år gamle August Schieldrop fra Oslo vant Equinors talentstipend på en million kroner, som har som formål å løfte unge norske talenter frem og være en døråpner for en internasjonal karriere. Juryformann Leif Ove Andsnes sier til NRK at årets vinner har en direkte, fascinerende musikkformidling og har allerede gjort mye for å fremme tubaen som soloinstrument. Hør mer i Studio 2 på P2 onsdag ettermiddag.

 • Sp vil ha Bøhler i NRK-råd

  Senterpartiet har innstilt tidligere Ap-topp Jan Bøhler som nytt medlem i Kringkastingsrådet, melder Aftenposten. Sp har innstilt tre kandidater: Tidligere statssekretær Morten Søberg og tidligere Karasjok-ordfører Anne Toril Eriksen Balto, i tillegg til Bøhler.

 • CNN suspenderer Chris Cuomo

  CNN-profilen Chris Cuomo er suspendert fra TV-stasjonen etter avsløring om rollen han spilte i å forsvare broren Andrew Cuomo mot anklager om seksuell trakassering. CNN sier at dokumenter viser at han var mer involvert i håndteringen av skandalen rundt broren som da var guvernør i delstaten, enn det CNN kjente til.

  – Derfor har vi suspendert Chris på ubestemt tid i påvente av ytterligere evaluering, heter det i en uttalelse. Chris Cuomos program «Cuomo Prime Time» er et av CNNs mest populære.

  I august måtte Andrew, som da hadde sittet som guvernør i ti år, gå av på grunn av en rekke anklager om seksuell trakassering.

  Mandag skrev The New York Times at tusenvis av sider med nye bevis og vitneforklaringer viser hvordan Andrew Cuomo stolte på en gruppe allierte, blant dem broren, for å legge strategier for hvordan han skulle avlede og overleve de mange anklagene.

  Chris Cuomo tilbød seg blant annet å kontakte kilder, inkludert andre journalister, for å finne ut om flere kvinner planla å stå fram offentlig med anklager mot storebroren.

  Andrew og Chris Cuomo
  Foto: AP