– Herfra kan det bare gå nedover

Etter å ha tatt «Gullruten» med storm tidligere i år, håpet gjengen bak «Torsdag kveld fra Nydalen» at en eller flere komipriser i kveld ville føre dem helt til topps.

Humorgjengen fikk hele fem nominasjoner til kveldens komiprisutdeling, og komiker Henriette Steenstrup var overbevist om at de ikke kunne nå høyere på humorhimmelen enn dette.

– Nei, herfra kan det bare gå én vei, og det er nedover. Så vi får nyte det så lenge det varer, sier 35-åringen til NRK.no.

Hvordan det gikk, kan du lese her: Disse vant Komiprisen 2010

Øvd på å glise stivt

Hun ankom Christiania teater i regnværet lørdag kveld sammen med resten av «Torsdag kveld fra Nydalen»-kollegaene, inkludert nyadopterte Jon Brungot, som selv var nominert i kategorien «Beste mannlige artist, revy og komedie».

Steenstrup var blant annet nominert i kategorien «Beste kvinnelige artist, revy og komedie», sammen med erfarne komikere som Marit Voldsæter og Pernille Sørensen.

– Jeg håper jo selvfølgelig at jeg vinner, men jeg har øvd meg på å glise stivt og klappe alt for høyt, fortalte Steenstrup til NRK.no før prisutdelingen startet.

Gir seg ikke

Jon Almaas, komiprisen

Jon Almaas ankom Komiprisen alene i regnet.

Foto: Inger-Marit Sæby/NRK.no

En som har sluppet å smile stivt altfor mange ganger i Komiprisen-sammenheng, er «Nytt på nytt»-programleder Jon Almaas. Han var igjen nominert til prisen «Årets morsomste» sammen med kollegaene Knut Nærum og Linn Skåber.

I løpet av Komiprisens ti år lange historie, har «Nytt på nytt» stukket av med en komipris hele fire ganger.

Les også: Prisdryss over Norges mest innbringende showartister

– Vi synes fortsatt det er stas å få priser. Vi sprer de litt rundt på kontorene slik at det ikke hoper seg opp, men nå begynner jeg faktisk å miste litt oversikt. Da er det nok behov for én til, så vi får fylt opp litt, sier Almaas til NRK.no.

– Så dere har ikke vært inne på tanken om å slippe til noen andre humorprogrammer snart?

– Nei, konkurransen fra andre får oss bare til å kjempe hardere og hardere for å prestere bedre, forteller den populære programlederen.

Humorkongen

Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø, komiprisen

Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø mener begge at partneren er Norges morsomste.

Foto: Inger-Marit Sæby/NRK.no

Den suverene komipris-kongen er likevel ikke Almaas – i prisutdelingens tiårige historie er det ingen som har stukket av med flere priser enn Dagfinn Lyngbø.

I år var han derimot ikke nominert, men det var kona og komiker Pernille Sørensen.

– Det er helt klart hun som er Norges morsomste, sier Lyngbø til NRK.no – og får samme kompliment tilbake fra fruen.

Etter kvelden prisutdeling er det klart at enda et trofé kan plusses på samlingen til den morsomme familien.

Kulturstrøm