Normal

Lammecarré med glaserte grønnsaker

Hent frem gourmeten i deg og overrask noen du er glad i med en delikat og enkel lammerett.

Lammecarré med honning-glaserte rotgrønnsaker og timiansjy
Foto: André Strand / NRK

Til 4 personer trenger du:

2 stk lammecarré

4 ss honning

1 hode sellerirot

3 løk

4 gulrøtter

1 hode kålrot

½ potte timian

4 fedd hvitløk

1 håndfull persille

1 pk usaltet smør

3 dl rødvin

5 dl oksekraft

2 dl solsikkeolje

2 ss olivenolje

2 sitroner

Salt og pepper

Lammecarré med honning glaserte rotgrønnsaker og timiansjy
Foto: André Strand / NRK

Slik gjør du:

Renskjær lammecarréene for sener på undersiden og brun avskjæret i en panne med solsikkeolje, 1 løk, 2 fedd hvitløk og 1 kvist timian. Når kjøttet har fått en gylden farge tilsettes rødvin. La koke til nesten all væsken er fordampet. Tilsett oksekraft og la småkoke i 5 min. Sil sausen og smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Dryss salt og pepper over carréene og brun dem lett i en panne med smør, hvitløk og timian. La kjøttet hvile i ca 5 min. Sett kjøttet inn i stekeovnen på 180 grader i 6 min. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 minutter. Sett kjøttet inn i ovnen igjen i 6 min. og la det hvile på nytt. Like før servering settes kjøttet inn i ovnen igjen, i et par minutter.

Kutt grønnsakene i 1 cm store terninger. Varm honningen i en panne. Tilsett grønnsakene og og la dem koke i ca 1 min. Tilsett 1 dl vann og kok til væsken er fordampet. Smak til med persille, salt og pepper.

Det hele legges fint på en tallerken med varm saus over.

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen