Til 4 personer trenger du:
2 stk lammecarré
4 ss honning
1 hode sellerirot
3 løk
4 gulrøtter
1 hode kålrot
½ potte timian
4 fedd hvitløk
1 håndfull persille
1 pk usaltet smør
3 dl rødvin
5 dl oksekraft
2 dl solsikkeolje
2 ss olivenolje
2 sitroner
Salt og pepper
Slik gjør du:
Renskjær lammecarréene for sener på undersiden og brun avskjæret i en panne med solsikkeolje, 1 løk, 2 fedd hvitløk og 1 kvist timian. Når kjøttet har fått en gylden farge tilsettes rødvin. La koke til nesten all væsken er fordampet. Tilsett oksekraft og la småkoke i 5 min. Sil sausen og smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Dryss salt og pepper over carréene og brun dem lett i en panne med smør, hvitløk og timian. La kjøttet hvile i ca 5 min. Sett kjøttet inn i stekeovnen på 180 grader i 6 min. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 minutter. Sett kjøttet inn i ovnen igjen i 6 min. og la det hvile på nytt. Like før servering settes kjøttet inn i ovnen igjen, i et par minutter.
Kutt grønnsakene i 1 cm store terninger. Varm honningen i en panne. Tilsett grønnsakene og og la dem koke i ca 1 min. Tilsett 1 dl vann og kok til væsken er fordampet. Smak til med persille, salt og pepper.
Det hele legges fint på en tallerken med varm saus over.