NRK Meny
Normal

Lammecarré med glaserte grønnsaker

Hent frem gourmeten i deg og overrask noen du er glad i med en delikat og enkel lammerett.

Lammecarré med honning-glaserte rotgrønnsaker og timiansjy
Foto: André Strand / NRK

Til 4 personer trenger du:

2 stk lammecarré

4 ss honning

1 hode sellerirot

3 løk

4 gulrøtter

1 hode kålrot

½ potte timian

4 fedd hvitløk

1 håndfull persille

1 pk usaltet smør

3 dl rødvin

5 dl oksekraft

2 dl solsikkeolje

2 ss olivenolje

2 sitroner

Salt og pepper

Lammecarré med honning glaserte rotgrønnsaker og timiansjy
Foto: André Strand / NRK

Slik gjør du:

Renskjær lammecarréene for sener på undersiden og brun avskjæret i en panne med solsikkeolje, 1 løk, 2 fedd hvitløk og 1 kvist timian. Når kjøttet har fått en gylden farge tilsettes rødvin. La koke til nesten all væsken er fordampet. Tilsett oksekraft og la småkoke i 5 min. Sil sausen og smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Dryss salt og pepper over carréene og brun dem lett i en panne med smør, hvitløk og timian. La kjøttet hvile i ca 5 min. Sett kjøttet inn i stekeovnen på 180 grader i 6 min. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 minutter. Sett kjøttet inn i ovnen igjen i 6 min. og la det hvile på nytt. Like før servering settes kjøttet inn i ovnen igjen, i et par minutter.

Kutt grønnsakene i 1 cm store terninger. Varm honningen i en panne. Tilsett grønnsakene og og la dem koke i ca 1 min. Tilsett 1 dl vann og kok til væsken er fordampet. Smak til med persille, salt og pepper.

Det hele legges fint på en tallerken med varm saus over.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller