Kygo kritiserer norske anmeldere i nytt intervju

Artisten Kygo er lei av at norske anmeldere gir ham dårlige kritikker. – Det har faktisk vært sårende, sier han til kulturmagasinet Papermag.

US-SIRIUSXM'S-"HITS-1-IN-HOLLYWOOD"-BROADCASTS-BACKSTAGE-LEADING

LEI AV DÅRLIGE KRITIKKER: Kyrre Gørvell-Dahll fra Bergen, bedre kjent som Kygo, forteller i et nytt intervju at han har blitt såret av norske anmelderes lave terningkast.

Foto: Isaac Brekken / AFP

I et nytt intervju med magasinet Papermag forteller Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som artisten Kygo, om sitt forhold til norske anmeldere.

– De aller dårligste anmeldelsene kommer fra norsk presse. Jeg vet ikke, de liker meg bare ikke, sier han.

Kygo er en av de mest omtalte norske artistene i utlandet de siste årene. Flere av sangene hans har blitt avspilt flere hundre millioner ganger.

Gørvell-Dahll mener norsk presse er altfor opptatt av å være «kule».

– De anmelder gjerne en lokal rapper med en dårlig sang og gir han terningkast seks, bare fordi de vil være kule og undergrunnsbaserte, sier han.

– Sårende

Kygo har fått mange middelmådige terningkast i norsk presse.

NRK gav albumet hans terningkast tre da det kom. Låta med Selena Gomez, «It Ain't Me», fikk terningkast to av NRK P3s anmelder. Også VG gav det nest laveste terningkastet til samme låt og til hans remix av a-ha sin monsterhit «Take On Me».

– Det har faktisk vært sårende, sier han generelt om norsk presses omtaler.

Kygo sier også at han nå har gitt opp å tilfredsstille norske anmeldere:

– Låten min «Stole the Show» fikk også dårlige anmeldelser. Da innså jeg at jeg aldri kommer til å gjøre dem fornøyd og at jeg heller ikke trenger dem.

Uenig i kritikken

Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, mener de ikke har vært for strenge med Kygo.

Mats Borch Bugge

UENIG: Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, mener de ikke har vært for strenge med Kygo.

Foto: NRK

– Overhodet ikke. Vi i NRK P3 var blant de aller første som plukket opp Kygo før hans første konsert i Paris i januar 2014. Kygo er siden den tid en av de mest spilte artistene både på P3 og mP3.

– Er dere for opptatt av å være «kule» og velger heller å hylle undergrunnen enn verdensartister som Kygo?

– Nei. Vi hyller over- og undergrunnen samtidig. Det er vår fremste styrke og noe av grunnen til at P3 som varemerke står så sterkt i dag. Vi lar det etablerte løfte det uetablerte.

Borch Bugge forstår likevel Kygos uttalelser:

– Til tross for stor suksess internasjonalt, er det alltid viktig for folk å bli anerkjent og forstått av «sine egne». Det er menneskelig.

Musikkanmelder i VG, Sandeep Singh, mener heller ikke VG har vært urettferdige.

– Vi har etterlyst litt mer variasjon i musikken hans og har hatt litt følelsen av at han har gått på tomgang. Men vi ser en utvikling i musikken hans nå med den nye singelen «Kids in Love».

Singh syntes det er positivt at Kygo bryr seg om anmeldelsene:

– Tradisjonelt sett sier mange musikere at de ikke bryr seg om anmeldelsene. Så jeg syns det er litt fint at han forteller at han gjør det.

Kulturstrøm

 • Metallica åpner kjempearena

  Når Chase Center i San Francisco åpner 6. september er det rockebandet Metallica som står på scenen. De markerer i år 20-årsjubileum for sitt samarbeid med San Francisco symfoniorkester, som resulterte i plata S&M, og benytter nå denne anledningen til igjen å opptre sammen med orkesteret.

 • Galleri sier nei til donasjon

  National Portrait Gallery i London blir det første kunstgalleriet til å avslå en donasjon på 1 million pund fra den amerikanske Sackler-familien, melder The Guardian. Årsaken er at familiens farmasøytiske selskap Purdue Pharma LP lager den smertestillende medisinen OxyContin, som er svært avhengighetsskapende. USA står overfor en nasjonal narkotikaepidemi, der opioider i smertestillende midler spiller en stor rolle, som Aftenposten har skrevet om.

 • Disney kjøper Fox

  Disney overtar i dag formelt Rupert Murdochs 21st Century Fox etter en historisk avtale verdt 71 milliarder dollar, melder NTB/AP. Oppkjøpet kan forandre underholdningsindustrien i USA. Disney baner nå vei for sin nye strømmetjeneste Disney Plus. Selskapet vil konkurrere med Amazon og Netflix om titterne. Fox gjenstår da av Fox News, Fox Sports og Fox' kringkastingsnettverk.

  Film Fox Disney
  Foto: Richard Drew / AP