Kygo skriver musikkhistorie med Selena Gomez

Med superhiten «It Ain't Me» har Kygo meldt seg inn i den eksklusive klubben med norske artister som har nådd topp ti på Billboard-listen i USA.

selena gomez og kygo

GOMEZ OG KYRRE: Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent under artistnavnet Kygo, er en EDM-musiker fra Fana i Bergen i Hordaland. Selena Gomez er en musiker og skuespiller fra Amerika.

Foto: GRØTT, VEGARD WIVESTAD / NTB SCANPIX - ROBYN BECK

Låta som Kygo har laget sammen med Selena Gomez går fra 13. til 10. plass på Billboard Hot 100 denne uken.

Billboard Hot 100 er en hitliste som presenterer de 100 mest populære singlene i USA for øyeblikket. Listen publiseres i Billboard og er basert på avspillinger på radio og platesalg.

Det var VG som først omtalte saken.

«It Ain't Me» har over 300 millioner avspillinger på Spotify.

Tidligere norske artister som har greid samme bragd er a-ha som gikk til førsteplass i 1985 med «Take on Me», Ylvis som kom til sjetteplass med «The Fox» i 2013 og Nico & Vinz som lenge lå lenge på fjerdeplass med «Am I Wrong» i 2014.

Ble slaktet i norsk presse

Låta fikk riktignok dårlig mottakelse i norsk presse da den kom i februar.

NRK P3 mente Kygo var i komfortsonen og gav den terningkast 2.

VG kalte låta for en gørrkjedelig stjernekrangel. Mens Dagbladet mente Selena Gomez var allsang-lederen fra helvete.

Det er riktignok ikke første gang Gomez når øverste del av Billboard. Hun har selv nådd førsteplass tidligere med hiten «Come & Get It», fra albumet «Stars Dance».

Kygo & Selena Gomez

SAMARBEID: Slik så promobildet ut da singelen med Kygo og Selena Gomez kom tidligere i år.

Foto: @KygoMusic

Kulturstrøm

 • Gir forstand på Kjærstad

  Jan Kjærstads bøker krever mye av leserne sine. I sin bok «Kjærstad. Referencer i et forfatterskab» gir den danske forskeren Rikke Andersen Kraglund oss større innsikt i forfatterskapet. Det mener NRKs kritiker Marta Norheim.

 • Ny kontrovers for «Bird Box»

  Canadiere har reagert på at skrekkfilmen «Bird Box» bruker opptak fra togeksplosjonen i Québec i 2013. Et godstog med råolje sporet av og raste inn i småbyen Lac-Mégantic. 47 mennesker døde. Produsenten Netflix nekter imidlertid å fjerne opptakene, melder Canadas rikskringkasting, CBC. Opptakene av tragedien er tatt med mobiltelefon og solgt til et arkivfotoselskap, som har solgt dem videre til Netflix. «Bird Box» har tidligere skapt overskrifter da folk begynte å gjøre ting i blinde, inspirert av filmen, blant annet kjøre bil.

  Sandra Bullock under innspilling av filmen «Bird Box»
  Foto: Saeed Adyani / AP
 • Spilledirektør beklager heterotvang

  I den nyeste utviklingen av dataspillet «Assassin’s Creed Odyssey», tvinger historien to av hovedpersonene, Kassandra og Alexios, til å inngå tradisjonelt ekteskap. Fansen har reagert kraftig, ettersom historien ellers har tillat spillere selv å velge hvilken legning de vil anta i universet. Det melder magasinet Polygon. Spillskaperne har beklaget, og lover at Kassandra og Alexios ikke vil bli nødt til å bli værende i et heterofilt ekteskap videre i handlingen.

  Fra spillet Assassin's Creed Odyssey
  Foto: Ubisoft Quebec/Ubisoft

Flere kulturnyheter