Kunngjorde forlovelse i egen avis

Ved hjelp av denne notisen i egen avis gjorde mediemogul Rupert Murdoch det klart at han skal gifte seg med eksen til Mick Jagger.

Jerry Hall og Rupert Murdoch

Jerry Hall og Rupert Murdoch rykket inn denne notisen i The Times tirsdag.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Rupert Murdoch (84) trengte neppe å betale for seg da mediemogulen rykket inn en notis i The Times for å fortelle at han har forlovet seg med skuespilleren og modellen Jerry Hall (59).

Notisen sto på trykk i spalten for fødsler, dødsfall og giftermål, og lød slik:

«Herr Rupert Murdoch, far til Prudence, Elisabeth, Lachlan, James, Grace og Chloe Murdoch, og frøken Jerry Hall, mor til Elizabeth, James, Georgia og Gabriel Jagger, er glade for å kunne annonsere at de er forlovet».

Superpar

Mediemogulen eier avisen som trykte notisen, i form av han er styreformann og hovedeier i 21st Century Fox og News Corp, to av verdens ledende medieselskaper. Han har vært gift tre ganger tidligere.

Jerry Hall fra Texas i USA har fire barn med Mick Jagger, frontfigur i Rolling Stones, som hun var sammen med i cirka 20 år. Hun var en av de mest fotograferte supermodellene på 1970-tallet.

Forholdet deres ble kjent i oktober, og de kom blant annet sammen til Golden Globe-utdelingen i Los Angeles natt til mandag.

Mick Jagger og Jerry Hall

Jerry Hall var sammen med en annen av klodens mest kjente menn i 20 år, nemlig Mick Jagger.

Foto: Anonymous / Ap

Verdt 100 milliarder

Australskfødte Rupert Murdoch er ifølge BBC den 77. rikeste personen på planeten, og kan skilte med en formue på nærmere 100 milliarder kroner.

Ifølge BBC er det en familiestiftelse som styrer 40 prosent av aksjene i Murdoch-imperiet. At Murdoch har fått barn med flere ulike kvinner skal ha vært med på å komplisere et eventuelt arveoppgjør.

Murdoch er en svært omstridt figur i mediebransjen, noe som startet med en hard arbeidskonflikt med britiske avisjournalister på midten av 1980-tallet. De siste årene har han vært i søkelyset i forbindelse med at den Murdoch-eide, nå nedlagte sladreavisen News of the World systematisk avlyttet kjendiser.

Kulturstrøm

 • Berlins filmfestival tillater publikum

  Filmfestivalen i Berlin, også kalt Berlinalen, skal gå av stabelen som vanlig i februar – selv om smittespredningen øker i byen.

  «Vi vil med festivalen sende et signal til hele filmindustrien, til kinoer og besøkende om at vi trenger film. Vi trenger kultur», sier Tysklands kulturminister Claudia Roth.

  Besøkende må vise fram koronapass og bare fullvaksinerte, eller personer som har hatt covid-19 og kan vise til negativ test i ettertid, får komme inn på festivalområdet.

  Det kommer også til å kreves at man tar en hurtigtest på stedet – samt at man bruker munnbind, og publikum krympes ned til 50 prosent sammenlignet med normalen. Alle fester i forbindelse med festivalen er også avlyst (NTB).

 • Betty Blue-regissøren er død

  Den franske fillmregissøren Jean-Jacques Beineix er død, 75 år gammel. Det melder Le Monde.

  Beineix er mest kjent fra filmene «Diva» (1981) og «Betty Blue – 37°C om morgenen» (1986). Sistnevnte ble Oscar-nominert.