Hopp til innhold

Tvitret at Obama ikke var svart nok

Mediemogul Rupert Murdoch måtte beklage etter å ha antydet at USAs president ikke hadde nok innsikt i raseskillet mellom hvite og svarte.

Rupert Murdoch

MÅTTE BEKLAGE: Rupert Murdoch måtte beklage etter å ha tvitret at han ikke synes USAs president var svart nok.

Foto: OLIVIA HARRIS / Reuters

På sin egen Twitter-profil lovpriste News Corporation-eier Rupert Murdoch den republikanske presidentkandidaten Ben Carson.

I meldingen skrev profilerte medielederen følgende:

– Ben og Candy Carson er fantastiske. Hva med en ekte svart president som tydelig kan adressere raseskillet?

Rupert Murdoch om Obama

KRASS: Onsdag la Murdoch ut den omdiskuterte uttalelsen. Torsdag beklaget mediemogulen meldingen.

Foto: Twitter
Dr. Ben Carson

HYLLET: Den republikanske presidentkandidaten Ben Carson fikk skryt av Rupert Murdoch på det sosiale mediet.

Foto: CHRIS KEANE / Reuters
Obama

BLE KRITISERT: Rupert Murdoch kritiserte Barack Obamas arbeid mot rasisme på Twitter.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Beklaget

Kort tid etter la Murdoch ut en ny melding hvor han anbefalte å lese en reportasje i New York Magazine, hvor flere afroamerikanere kritiserte den nåværende presidenten, Barack Obamas jobb for å bekjempe rasisme.

Etter at den første meldingen ble kritisert på Twitter, bestemte News Corporation-magnaten seg for å legge seg flat.

– Jeg beklager. Det var ikke meningen å støte noen. Personlig synes jeg begge to er sjarmerende, skrev han om Obama og Carson.

Mektig mann

Murdochs selskap eier blant annet The New York Post, Fox News Channel og The Wall Street Journal i USA. I England eier han medier som The Sun, Sky News og The Times.

84-åringen har tidligere blitt kåret til en av verdens mektigste menn.

Kulturstrøm

 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.