Hopp til innhold

Murdoch lanserer ny avis

Rupert Murdoch har annonsert sin første avissatsing i Storbritannia etter telefonavlyttingsskandalen. Dermed kan flere av journalistene i nedlagte News of the World få et gjensyn med sin gamle arbeidsgiver.

Rupert Murdoch

Rupert Murdoch (høyre) besøker staben i the Sun som kommer med søndagsavis 26. februar.

Foto: Arthur Edwards / Ap

Den hardt kritiserte mediemogulen Rupert Murdoch er i gang med en ny avissatsing. Helt siden telefonavlyttingsskandalen kulminerte med nedleggelsen av News of the World, har britiske medier spekulert i at Murdoch ville kompensere tapet med en søndagsutgave av The Sun.

The Sun er Storbritannias mestselgende avis med et opplag på 2.7 millioner. The Guardian gjengir et internt notat fra Murdochs selskap News International, der den nye avisa påstås å nå britiske avishyller allerede kommende søndag.

Tilbake etter fengsling

I kjølvannet av etterforskningen av News of The World, har flere journalister i The Sun nylig blitt avhørt og fengslet. Samtidig som han lanserte sitt nye avisprosjekt, benyttet Murdoch anledningen til å poengtere at journalistene er velkommen tilbake på jobb etter frigivelse.

The Guardian spekulerer også i om flere av de 200 journalistene som måtte gå da News of the World ble lagt ned, nå kan gjøre en tilbakekomst til The Sun

– Et folkekrav

The Sun forklarer at den nye avisen oppstår etter krav fra det britiske folk. Avisa har hatt kontakt med «sin lojale hær av lesere», og mener de fyller et folkekrav med sin nye søndagsavis.

The Sun har lagt ut flere leserinnlegg som dokumentasjon for interessen rundt den nye avisa. Leserne hyller avisplanene som «årets idé», og oppmuntrer avisas journalister til å fortsette å jobbe for ytringsfriheten.

The Sun har også hentet inn en kommentar fra lederen av Labour, Ed Miliband, som brukes som en slags støtteerklæring.

– Det er greit, han har all rett til å lansere en ny søndagsavis, svarer Miliband.
Labour-lederen var en av mange kritikere mot Murdoch og News International da avlyttingsskandalen ble kjent.

Pågående rettssak

Samtidig som News International annonserer nysatsingen, fortsetter rettssaken mot News of the World.

Avisa ble i fjor anmeldt av 60 britiske kjendiser, og dagen etter søndagsutgaven slippes for første gang, skal artisten Charlotte Church avlegge sitt vitneavhør i Høyesterett.

SISTE NYTT

Siste nytt