Hopp til innhold

Konkurransetilsynet godkjenner C More-kjøp

TV 2s kjøp av C More vil ikke bli blokkert av Konkurransetilsynet. TV 2 sitter dermed på rettighetene til norsk eliteserie og engelsk fotball.

Barrantes

FOTBALLDOMINANS: Med oppkjøpet sikrer TV 2 seg rettighetene til den norske eliteserien.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

I slutten av februar sluttførte TV 2 en avtale om å kjøpe C More Norge. TV 2 sitter dermed på majoriteten av fotballrettighetene her til lands, noe som gjorde at Konkurransetilsynet undersøkte oppkjøpet.

I dag ble det klart at de ikke fant noen grunn til å hindre overtagelsen.

Beholder C More-kanalene

I en pressemelding sier tilsynet at de har vært bekymret for mangelen på konkurranse om fotballrettighetene, noe de i fremtiden sier de vil jobbe for.

– Derfor vil vi fortsatt ha fokus på at Fotballforbundet legger til rette for konkurranse om

Gjermund Nese, Konkurransetilsynet

VIL HA ØKT KONKURRANSE: Gjermund Nese vil at Fotballforbundet skal legge til for økt konkurranse om rettighetene i fremtiden.

Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal

rettighetene ved at flere aktører kan by. Frem til rettighetene lyses ut på nytt, vil det fremdeles være slik at to eliteseriekamper i hver runde ligger åpent for alle TV-seerne, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

De fleste eliteseriesendingene vil fortsatt gå på C Mores eksisterende kanaler, men TV 2 kan nå velge hvilke kamper som skal gå i deres hovedkanal og hvilke som skal gå på C More-kanalene.

C More har også rettighetene til å vise spansk og italiensk fotball, men disse avtalene går ut til sommeren.

– De starter foran startstreken

SBS Discovery, selskapet som eier TV Norge-kanalene, var også i diskusjon om å kjøpe rettighetene til Eliteserien.

Sjefen i selskapet, Harald Strømme, klaget selv inn TV 2s oppkjøp til Konkurransetilsynet. Han mener konkurrenten får en urimelig konkurransefordel med overtagelsen av C More Norge.

Harald Strømme

KRITISK: Harald Strømme gratulerer TV 2 med oppkjøpet, men mener de har for mye makt.

Foto: TOM HANSEN / TOM HANSEN

– Vi respekterer avgjørelsen, selv om vi er overrasket. Vi mener fortsatt det samme som vi gjorde før tilsynet behandlet saken, at kjøpet av C More vil gi TV 2 uforholdsmessig stor markedsmakt.

Strømme gratulerer TV 2 med oppkjøpet, men varsler at SBS Discovery vil forsøke å ta opp kampen om fotballrettighetene når de lyses ut

– Når konkurransemyndighetene ikke finner hjemmel for å kunne begrense den dominerende markedsmakten til vår hovedkonkurrent, må vi gjøre det vi kan for å tette forspranget selv. De starter foran startstreken, men vi kan jo ikke gi opp kampen om å komme først i mål likevel. Det blir tøft, men vi er godt vant med utfordrerrollen.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor