Konkurransetilsynet godkjenner C More-kjøp

TV 2s kjøp av C More vil ikke bli blokkert av Konkurransetilsynet. TV 2 sitter dermed på rettighetene til norsk eliteserie og engelsk fotball.

Barrantes

FOTBALLDOMINANS: Med oppkjøpet sikrer TV 2 seg rettighetene til den norske eliteserien.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

I slutten av februar sluttførte TV 2 en avtale om å kjøpe C More Norge. TV 2 sitter dermed på majoriteten av fotballrettighetene her til lands, noe som gjorde at Konkurransetilsynet undersøkte oppkjøpet.

I dag ble det klart at de ikke fant noen grunn til å hindre overtagelsen.

Beholder C More-kanalene

I en pressemelding sier tilsynet at de har vært bekymret for mangelen på konkurranse om fotballrettighetene, noe de i fremtiden sier de vil jobbe for.

– Derfor vil vi fortsatt ha fokus på at Fotballforbundet legger til rette for konkurranse om

Gjermund Nese, Konkurransetilsynet

VIL HA ØKT KONKURRANSE: Gjermund Nese vil at Fotballforbundet skal legge til for økt konkurranse om rettighetene i fremtiden.

Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal

rettighetene ved at flere aktører kan by. Frem til rettighetene lyses ut på nytt, vil det fremdeles være slik at to eliteseriekamper i hver runde ligger åpent for alle TV-seerne, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

De fleste eliteseriesendingene vil fortsatt gå på C Mores eksisterende kanaler, men TV 2 kan nå velge hvilke kamper som skal gå i deres hovedkanal og hvilke som skal gå på C More-kanalene.

C More har også rettighetene til å vise spansk og italiensk fotball, men disse avtalene går ut til sommeren.

– De starter foran startstreken

SBS Discovery, selskapet som eier TV Norge-kanalene, var også i diskusjon om å kjøpe rettighetene til Eliteserien.

Sjefen i selskapet, Harald Strømme, klaget selv inn TV 2s oppkjøp til Konkurransetilsynet. Han mener konkurrenten får en urimelig konkurransefordel med overtagelsen av C More Norge.

Harald Strømme

KRITISK: Harald Strømme gratulerer TV 2 med oppkjøpet, men mener de har for mye makt.

Foto: TOM HANSEN / TOM HANSEN

– Vi respekterer avgjørelsen, selv om vi er overrasket. Vi mener fortsatt det samme som vi gjorde før tilsynet behandlet saken, at kjøpet av C More vil gi TV 2 uforholdsmessig stor markedsmakt.

Strømme gratulerer TV 2 med oppkjøpet, men varsler at SBS Discovery vil forsøke å ta opp kampen om fotballrettighetene når de lyses ut

– Når konkurransemyndighetene ikke finner hjemmel for å kunne begrense den dominerende markedsmakten til vår hovedkonkurrent, må vi gjøre det vi kan for å tette forspranget selv. De starter foran startstreken, men vi kan jo ikke gi opp kampen om å komme først i mål likevel. Det blir tøft, men vi er godt vant med utfordrerrollen.

Kulturstrøm

  • Samler kor-Norge til digital øvelse

    Rundt 200 000 korsyngende nordmenn får ikke sunget sine julekonserter i desember. For å tilfredsstille ønsket om å synge julesanger, inviterer nå Korforbundet og Det Norske Solistkor til nasjonal korøvelse på nett fredag.

  • Fem sesonger Maskorama i USA

    I USA har TV-kanalen Fox akkurat fornyet «The Masked Singer» – som er det amerikanske navnet på «Maskorama» – for en femte sesong. Fox Entertainments Rob Wade mener showet bringer mye glede til familier over hele landet i utfordrende tider som dette, skriver Deadline. Finalen i fjerde sesong avgjøres 17. desember.

    Lil Wayne var bonus-gjest i tredje sesong av Maskorama i USA, da finalen gikk under Superbowl-finalen.
    Foto: Greg Gayne / Fox/AP/Scanpix