Kriger om verdifulle Ødegaard-rettigheter

Det pågår nå en intens kamp om å sikre seg TV-rettighetene til å vise Martin Ødegaards (16) kamper for Castilla.

Ødegaard

KLAR: Martin Ødegaard ble – endelig – presentert som Real Madrid-spiller 22. januar. Her sammen med klubbdirektør Emilio Butragueno.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Kristian Oma

INTERESSERT: Kristian Oma og C More er blant de som kjemper om rettighetene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg vet at flere snuser på dette, og det skulle bare mangle, sier redaksjonssjef Kristian Oma i C More, som eier La Liga-rettighetene.

Hvis Ødegaard hadde debutert for Real Madrids andrelag i dag, ville det ikke vært mulig å se kampen på en norsk TV-kanal.

Det er nemlig ingen som sitter på TV-rettighetene til Segunda B, som naturlig nok ikke har vært så interessant for norske TV-seere.

Før nå.

Forventer budkrig

Fenomenet Martin Ødegaard har plutselig gitt Segunda B en høy kommersiell verdi. Rettighetene er i utgangspunktet ikke kostbare sammenlignet med andre fotballrettigheter, men med Norges fotballyndling på plass, vil en budkrig trolig presse prisen opp.

– Det er selsvsagt interessant for NRK å undersøke muligheten for disse rettighetene, men samtidig konkurrerer vi om andre rettigheter, som er mer verdifulle for oss, sier NRKs sportssjef Rune Haug.

– Vi forventer sterk kommersiell konkurranse, og vi blir ikke overrasket om prisen blir høyere enn det som er forsvarlig for oss å betale, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Se hele pressekonferansen her.

TOK FARVEL: Her kan du se mandagens pressekonferanse med Martin Ødegaard, som gjorde sin foreløpige siste opptreden på Marienlyst.

Den første aktuelle Castilla-kampen spilles førstkommende søndag, når andrelaget reiser til Alcorcón for å møte CF Trival Valderas.

Det er fortsatt uvisst om Ødegaard, som ikke har spilt en kamp siden november, vil få spilletid allerede i helgen.

Sikre på kjøp

– Jeg regner med «alle» lukter på disse rettighetene, sier Bjørn Taalesen, som er ansvarlig for sportsrettighetene i TV 2.

Taalesen forteller at de allerede har opprettet kontakt i Spania. Han mener det er «helt sikkert» at en norsk TV-kanal vil sikre seg rettighetene.

Om det blir for resten av sesongen, eller om kjøperen må forplikte seg til flere sesonger, vil være en del av forhandlingene. Det blir også en vurdering om fasilitetene i Segunda B tilfredsstiller kravene for en profesjonell TV-produksjon, eller om kjøperen vil bistå økonomisk i produksjonen.

Jan-Erik Aalbu, sportssjef i SBS Discovery, opplyser til NRK.no at selskapet prinsipielt ikke kommenterer rettigheter før de eventuelt sikres. Heller ikke Viasat eller Eurosport ønsker å kommentere rettighetene på nåværende tidspunkt.

– Jeg tror kampene vil bli vist på norsk TV. Det er magefølelsen. Det vil overraske meg veldig hvis vi ikke får være med å følge utviklingen. Fenomenet er for stort, sier Kristian Oma.

Fotballnyheter