Hopp til innhold

Mener TV 2s oppkjøp ikke vil bli stoppet

Medieeksperter tror ikke Konkurransetilsynet vil gripe inn i TV 2s oppkjøp av C More.

Stavanger 20141004.Eliteserien fotball 2014: Viking - MoldeVikings Osita Chikere går forbi Molde som jubler for seier etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

KAN FÅ RETTIGHETENE TILBAKE: Norsk fotball kan returnere til TV 2 etter to sesonger på C More hvis Konkurransetilsynet godkjenner TV 2s oppkjøpsplaner. Her siste serierunde i fjor høst – Molde-spillerne jubler for seriegull, mens Vikings Osita Chikere tusler av banen.

TV 2 er enige med betal-tv-selskapet C More om et oppkjøp.

Avtalen innebærer at TV 2 får rettighetene til både norsk, engelsk og spansk fotball.

Nå skal Konkurransetilsynet vurdere om oppkjøpet samsvarer med konkurranseloven.

Det vil det gjøre, tror redaktør Knut Kristian Hauger i bransjenettstedet Kampanje.

Knut Kristian Hauger, konstituert ansvarlig redaktør i Kampanje

TROR IKKE OPPKJØPET BLIR STANSET: Ansvarlig redaktør Knut Kristian Hauger i Kampanje.

Foto: Hilde Lillejord / Hilde Lillejord
Lasse Gimnes

– FOTBALLEN ER ALLEREDE SPREDT: Det mener kommunikasjonsdirektør Lasse Gimnes, som driver selskapet GimCom. Han var tidligere redaktør i Kampanje.

Foto: gimcom

– Jeg tror ikke at Konkurransetilsynet kommer til å gripe inn i denne saken. Det vil være utfordrende å definere og begrense markedet på et fornuftig vis, sier han.

– Fotballen er allerede delt

Hauger minner om at fotball-tv-markedet er preget av tidsavgrensede rettigheter, og at ting kan se helt annerledes ut om kort tid.

– Snakker vi om markedet for betal-tv for norsk fotball, betal-tv for fotball generelt eller betal-tv for sport? Dette er vanskelige avgrensninger, sier han.

Heller ikke kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes tror Konkurransetilsynet vil gripe inn.

– Fotballen er fordelt mellom flere aktører allerede: Champions League ligger hos MTG og SBS Discovery har landskamper, sier han.

– Hvis tilsynet skal stoppe oppkjøpet, må de argumentere med at det vil ødelegge konkurransesituasjonen. Det gjør det ikke slik jeg ser det, utdyper Gimnes.

Bestemmer seg innen 70 dager

Konkurransetilsynet har nå opptil 70 dager på å behandle saken, forteller avdelingsdirektør Gjermund Nese.

Gjermund Nese

HAR 70 DAGER PÅ SEG: Konkurransetilsynets avdelingsdirektør Gjermund Nese.

Foto: Marit Hommedal
Harald Strømme

VIL STOPPE OPPKJØPET: SBS Directory-sjef Harald Strømme.

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

– Vi må vurdere om oppkjøpet begrenser konkurransen, altså om det går utover norske tv-seere. Da utreder vi saken i dialog med partene og aktører involvert i markedet, sier han.

SBS Discovery, som eier TVNorge og MAX, vil stoppe oppkjøpet.

– Det er viktig å opprettholde en fri og velfungerende konkurranse om sportsrettighetene i det norske markedet, sier administerende direktør Harald Strømme.

Han legger til:

– Vi har derfor allerede hatt et møte med Konkurransetilsynet der vi har bedt dem stanse transaksjonen.

Vil ikke si noe om utfallet

Gjermund Nese sier de skal ta hensyn til Strømmes bekymring.

– I alle sånne saker vil Konkurransetilsynet være opptatt av å lytte til aktører i markedet, og det er derfor naturlig at vi i denne saken hører på oppfatninger som TVNorge måtte ha.

Kan du si noe nå om hva du ser på som det mest sannsynlige utfallet?

– Nei, det kan jeg dessverre ikke gjøre, avslutter avdelingsdirektøren.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.