Hopp til innhold

Katy Perry til NRK: – Jeg lar ikke frykt styre livet mitt

STOCKHOLM (NRK): Søndag står Katy Perry på scenen for å vise sin støtte til ofrene etter Manchester-angrepet. Men hun nekter å la seg skremme av terroristene foran sin kommende verdensturne.

Katy Perry er med på den stjernespekket veldedighetskonserten søndag. Konserten vil finne sted under to uker etter terrordåden, på Old Trafford Cricket Ground.

– Jeg kan ikke forestille meg hva familiene i Manchester går gjennom, men jeg er her for å gi min støtte på den måten jeg kan, forteller Katy Perry når NRK møter henne i Stockholm.

– Jeg kan ikke forestille meg hva familiene i Manchester går gjennom, men jeg er her for å gi min støtte på den måten jeg kan, forteller Katy Perry når NRK møter henne i Stockholm.

Natt til tirsdag i forrige uke ble 22 mennesker drept og minst 60 såret etter en Ariana Grande-konsert da en selvmordsbomber detonerte en bombe like utenfor Manchester Arena.

– Musikksamfunnet må stå samlet

Grande samler søndag en rekke stjerner til minnekonsert for terrorofrene i Manchester. Katy Perry er en av dem som står på scenen under konserten «One Love Manchester» sammen med en rekke andre stjerner som Miley Cyrus, Coldplay, Pharrell Williams, Justin Bieber, Take That, Usher og Niall Horan.

– Jeg vil spille på søndag for å vise min støtte og være solidarisk, sier Perry.

Popstjernen som den 9. juni er aktuell med et nytt album sier at hun var knust da hun hørte om angrepet og mener at musikksamfunnet nå må stå sammen og vise sin støtte.

Katy Perry Stockholm

Katy Perry er en tur innom Stockholm før hun skal spille på minnekonserten i Manchester på søndag.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

– Musikksamfunnet er stort, og det er mange uenigheter og forskjeller som ofte er smålige og uekte. Jeg håper vi kan komme sammen i dette øyeblikket, for vi trenger å være forente, sier hun.

– Det er viktig å vise kjærlighet til menneskene i Manchester.

Styres ikke av frykt

Perry skal selv snart ut på en verdensturne med store konserter. Den siste tids terrorangrep under konserter i Paris og Manchester og mot folkemengder i Frankrike og Tyskland gjør at artisten er klar over faren som er knyttet til slike arrangementer.

– Men jeg lar ikke frykt styre livet mitt, selv om jeg er veldig realistisk og forberedt. Jeg bruker begge sider av hjernen min – selv om jeg er en dagdrømmer, så er føttene mine plantet på jorda, sier hun.

– Når du har store menneskemengder som er samlet – om det er sport, teater, parader eller hva som helst – så skjer det dessverre av og til ting.

Om norske Aurora: – Hun er så ren

Det er godt kjent at Katy Perry er forelsket i musikken til den unge, norske artisten Aurora, og NRK kunne mot slutten av intervjuet ikke dy seg fra å spille sangen «Conqueror» for Perry - for å se om hun gjenkjente den.

– Jeg har hørt denne sangen før, utroper superstjernen.

– Ja, jeg elsker denne sangen. Det er Aurora. Hun er fantastisk. Jeg har møtt henne to ganger. Hun er så viktig for musikk, og har en lang karriere foran seg. Hun er så talentfull og jeg har stor tro på henne, sier Perry og utdyper hvorfor hun mener det:

– Hun er så ren. Det føles som om alle intensjoner hun har er så rene. Det handler om musikk og hjerte, det er ekte følelser. Du kan høre det når hun synger.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.