Hopp til innhold

Ariana Grande leder stjernespekket hyllestkonsert

Ariana Grande får med seg en rekke verdensstjerner til konserten i Manchester søndag for å hedre ofrene etter terrorangrepet ved Manchester arena.

Ariana Grande

22 mennesker ble drept like etter en Ariana Grande-konsert i Manchester i forrige uke. Nå skal ofrene hedres i en stjernespekket veldedighetskonsert.

Foto: KEVIN WINTER / Afp

Natt til tirsdag i forrige uke ble 22 mennesker drept og minst 60 såret etter en Ariana Grande-konsert da en selvmordsbomber detonerte en bombe like utenfor Manchester Arena.

Førstkommende søndag hedrer Grande bombeofrene med en veldedighetskonsert i Manchester. Konserten skal holdes på cricketbanen i Old Trafford.

Miley Cyrus og Justin Bieber

Konserten One Love Manchester blir også spekket med verdensstjerner som Miley Cyrus, Coldplay, Pharrell Wililams, Justin Bieber, Take That, Usher, Niall Horan og Katy Perry.

Ariana Grande kansellerte sin Dangerous Woman-turné etter terrorangrepet, men varslet for noen dager siden at hun skulle komme tilbake til Manchester for å opptre.

«Jeg kommer tilbake til den utrolig modige byen Manchester for å være sammen med mine fans og holde en støttekonsert til ære for ofrene og deres pårørende, og for å samle inn penger til dem», har Grande (23) tidligere sagt om konserten.

– De fleste ønsket konserten

Overskuddet fra konserten vil gå til ofrenes familier. De som var til stede i Manchester Arena da Grande-konserten ble angrepet, får gratis inngang til konserten. Arenaen har kapasitet til 50.000 tilskuere, og konserten vil bli sendt direkte på BBC.

Manchester-politiets Ian Hopkins sier til BBC Manchester at de snakket med de pårørende da idéen om konserten ble lansert.

– De fleste av dem var sterk tilhenger av dette, samtidig som noen ikke var det, noe som er helt forståelig.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.