Julens deiligste fruktkake

Kake med nøtter, rosiner, aprikoser og nellik gir den gode smaken av jul.

Fruktkake
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Fruktkake

Denne kaken bør lages i god tid før jul slik at den kan ligge kjølig og godgjøre seg. Bak to med en gang i tilfelle du ikke klarer å motstå fristelsen til å smake......

1 kake, ca 22 cm i diameter.

Til dag 1 trenger du:

2 dl korinter

2 dl rosiner

2 1/2 dl lyse rosiner, lyse sultanas

1 dl tørkede aprikoser

1 dl pistasjnøtter

1 dl konjakk eller brun rom

Slik gjør du:

Kutt aprikosene i små terninger og grovhakk nøttene. Bland sammen korinter, rosiner, sultanas, aprikoser og nøtter. Hell over konjakk/rom, dekk til og la det marinere i 1 døgn.

Til dag 2 trenger du: 

180 g smør, romtemperert

180 g brunt sukker

3 egg

220 g hvetemel

1 vaniljestang, eller noen dråper vanijeessens

1 ts bakepulver

1/2 ts malt nellik

1/2 ts malt muskat

1/2 ts malt kanel

konjakk eller brun rom til dynking

Slik gjør du:

Pisk smør og sukker luftig. Tilsett frøene fra vaniljestangen og pisk inn ett og ett egg. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og krydder i en bolle. Bland frukten inn i melet, og bland det hele inn i smørblandingen. Kle en springform med bakepapir.

Hell i røren og stek kaken ved 150 grader i ca 1 time og 30 minutter. Dekk til kaken med folie etter 1 time slik at den ikke blir for brun. Avkjøl kaken i formen og dynk den gjerne med mere konjakk/rom. Pakk kaken godt inn og oppbevar den kjølig.

Tips:

Pistasjer kan erstattes med mandler. Dekorer kaken med hele skållede mandler før du steker den.