Hopp til innhold

JOWST: – Et eventyr

– En drøm som har gått i oppfyllelse. Slik kommenterer Joachim With Steen og Aleksander Walman i JOWST finalen i Eurovision Song Contest. I dag er de på vei hjem til Norge.

JOWST er på vei hjem til Norge igjen, etter sin innsats i Eurovision Song Contest 2017.

På vei hjem. Jowst endte på en 10.plass i går. Gruppen opplever det å få stille i Eurovision Song Contest som en drøm som gikk i oppfyllelse.

Jowst takket sine fans etter finalen i går på Twitter. Takk for støtten, nå må vi jobbe, skriver gruppen.

Laster Twitter-innhold

De er på vei hjem fra Kiev. Når vi snakker med dem sitter de og venter på fly til Munchen og skal lande i Oslo sent i kveld.

– Dagen derpå-følelsen er veldig bra, sier Joachim With Steen til NRK.

– Da jeg våknet opp i morges, tenkte jeg: Nå har vi vært der. Nå har vi vært gjennom berg- og dalbanen som Eurovisionen er, sier han.

Les også: JOWST:– Beste opptreden vi har gjort

Han forteller at med en gang de hørte at de lå an til å komme på en tiendeplass, ble de først litt skuffet. Men følelsen ble erstattet av en stolthet over å lande blant topp-ti da de skjønte hvem som kom til å vinne. Portugals sang gjorde sterkt inntrykk på dem. De ble veldig rørt da den ble fremført.

Les også: Portugal vant finalen

Drøm om å stå på scenen

– Vi har begge hatt en drøm om å stå på scenen og fremføre musikk, sier han og forteller at den drømmen ble oppfylt i går. Nå skal de jobbe videre med en ny låt.

– Da vi våknet oppdaget vi at låten vår lå på en åttende plass på Spotify i Norge og på en tolvte plass på Spotify i Litauen og også en god plassering på Island. Han synes det er morsomt at låten er blitt lastet ned utenfor Norge også.

Les også: Vokste opp sammen: Didrik heier på Aleksander i kveld

I sommer skal de holde tre konserter i Norge, men nå skal musikerne ha fri et par dager og feire 17. mai. Så begynner jobben med å lage en ny«hit». De vil ikke røpe noe om hva den skal handle om. Og så blir det viktig å følge opp videre det de selv omtalte som sin beste opptreden «ever».

Eurovision Kiev.

Alle i den norske leiren var fornøyde med både innsatsen og plassering. Som å reise kjerringa, sa MGP-general Jan Fredrik Karlsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kulturstrøm