Hopp til innhold

JOWST: – Et eventyr

– En drøm som har gått i oppfyllelse. Slik kommenterer Joachim With Steen og Aleksander Walman i JOWST finalen i Eurovision Song Contest. I dag er de på vei hjem til Norge.

JOWST er på vei hjem til Norge igjen, etter sin innsats i Eurovision Song Contest 2017.

På vei hjem. Jowst endte på en 10.plass i går. Gruppen opplever det å få stille i Eurovision Song Contest som en drøm som gikk i oppfyllelse.

Jowst takket sine fans etter finalen i går på Twitter. Takk for støtten, nå må vi jobbe, skriver gruppen.

Laster Twitter-innhold

De er på vei hjem fra Kiev. Når vi snakker med dem sitter de og venter på fly til Munchen og skal lande i Oslo sent i kveld.

– Dagen derpå-følelsen er veldig bra, sier Joachim With Steen til NRK.

– Da jeg våknet opp i morges, tenkte jeg: Nå har vi vært der. Nå har vi vært gjennom berg- og dalbanen som Eurovisionen er, sier han.

Les også: JOWST:– Beste opptreden vi har gjort

Han forteller at med en gang de hørte at de lå an til å komme på en tiendeplass, ble de først litt skuffet. Men følelsen ble erstattet av en stolthet over å lande blant topp-ti da de skjønte hvem som kom til å vinne. Portugals sang gjorde sterkt inntrykk på dem. De ble veldig rørt da den ble fremført.

Les også: Portugal vant finalen

Drøm om å stå på scenen

– Vi har begge hatt en drøm om å stå på scenen og fremføre musikk, sier han og forteller at den drømmen ble oppfylt i går. Nå skal de jobbe videre med en ny låt.

– Da vi våknet oppdaget vi at låten vår lå på en åttende plass på Spotify i Norge og på en tolvte plass på Spotify i Litauen og også en god plassering på Island. Han synes det er morsomt at låten er blitt lastet ned utenfor Norge også.

Les også: Vokste opp sammen: Didrik heier på Aleksander i kveld

I sommer skal de holde tre konserter i Norge, men nå skal musikerne ha fri et par dager og feire 17. mai. Så begynner jobben med å lage en ny«hit». De vil ikke røpe noe om hva den skal handle om. Og så blir det viktig å følge opp videre det de selv omtalte som sin beste opptreden «ever».

Eurovision Kiev.

Alle i den norske leiren var fornøyde med både innsatsen og plassering. Som å reise kjerringa, sa MGP-general Jan Fredrik Karlsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kulturstrøm

  • Britney Spears inngår forlik med faren sin

    Popstjerna har inngått eit forlik med faren sin Jamie Spears, meir enn to år etter at ei rettsavgjerd avslutta verjeordninga som har gitt han kontroll over livet hennar. Det melder CNN.

    Sidan verjeordninga vart avslutta, har Britney Spears og faren vore i retten fleire gonger i samanheng med advokathonorar og skuldingar om upassande oppførsel under verjeordninga. Far hennar har heile tida motsett seg skuldingane.

    Vilkåra for forliket er ikkje offentleggjort, men advokatane til Spears stadfestar forliket til CNN.

    (FILES) US singer Britney Spears arrives for the premiere of Sony Pictures' "Once Upon a Time... ...
    Foto: AFP
  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.