JOWST: – Et eventyr

– En drøm som har gått i oppfyllelse. Slik kommenterer Joachim With Steen og Aleksander Walman i JOWST finalen i Eurovision Song Contest. I dag er de på vei hjem til Norge.

JOWST er på vei hjem til Norge igjen, etter sin innsats i Eurovision Song Contest 2017.

På vei hjem. Jowst endte på en 10.plass i går. Gruppen opplever det å få stille i Eurovision Song Contest som en drøm som gikk i oppfyllelse.

Jowst takket sine fans etter finalen i går på Twitter. Takk for støtten, nå må vi jobbe, skriver gruppen.

Laster Twitter-innhold

De er på vei hjem fra Kiev. Når vi snakker med dem sitter de og venter på fly til Munchen og skal lande i Oslo sent i kveld.

– Dagen derpå-følelsen er veldig bra, sier Joachim With Steen til NRK.

– Da jeg våknet opp i morges, tenkte jeg: Nå har vi vært der. Nå har vi vært gjennom berg- og dalbanen som Eurovisionen er, sier han.

Les også: JOWST:– Beste opptreden vi har gjort

Han forteller at med en gang de hørte at de lå an til å komme på en tiendeplass, ble de først litt skuffet. Men følelsen ble erstattet av en stolthet over å lande blant topp-ti da de skjønte hvem som kom til å vinne. Portugals sang gjorde sterkt inntrykk på dem. De ble veldig rørt da den ble fremført.

Les også: Portugal vant finalen

Drøm om å stå på scenen

– Vi har begge hatt en drøm om å stå på scenen og fremføre musikk, sier han og forteller at den drømmen ble oppfylt i går. Nå skal de jobbe videre med en ny låt.

– Da vi våknet oppdaget vi at låten vår lå på en åttende plass på Spotify i Norge og på en tolvte plass på Spotify i Litauen og også en god plassering på Island. Han synes det er morsomt at låten er blitt lastet ned utenfor Norge også.

Les også: Vokste opp sammen: Didrik heier på Aleksander i kveld

I sommer skal de holde tre konserter i Norge, men nå skal musikerne ha fri et par dager og feire 17. mai. Så begynner jobben med å lage en ny«hit». De vil ikke røpe noe om hva den skal handle om. Og så blir det viktig å følge opp videre det de selv omtalte som sin beste opptreden «ever».

Eurovision Kiev.

Alle i den norske leiren var fornøyde med både innsatsen og plassering. Som å reise kjerringa, sa MGP-general Jan Fredrik Karlsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • Første skeive Pixar-figur

  Den komande filmen «Fremad» vil vere den første animerte Disney-Pixar-filmen med ein opent homofil figur, meldar Disney. Det er politikvinna Spector som sjølv snakkar om sin kvinnelege kjærast i filmen.

  Officer Specter fra Disney-Pixar-filmen «Fremad»
  Foto: Disney
 • Erling Sandmo er død

  Historikeren, forfatteren og musikkanmelderen Erling Sandmo (56) døde brått fredag, på skitur. Han var nylig ansatt som leder for Nasjonalblibliotekets nye kartsenter, og har gitt ut flere bøker, sist om sjømonstre i kart og litteratur. Han er også kjent som programleder i NRK P2s musikkprogram På sporet.

  Professor Erling Sandmo i Kartsenteret ved Nasjonalbiblioteket
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • For drøy for Frp-politiker

  Frp-stortingsrepresentant syns det er hårreisende at det offentlige støtter kunstnere som bruker kjønnsorganer, kroppsvæsker eller avføring i kunsten. Kulturminister Abid Raja mener at det blir helt feil at politikere skal gå inn og bestemme hvem som skal få støtte til kunst.