Hopp til innhold

JOWST: – Et eventyr

– En drøm som har gått i oppfyllelse. Slik kommenterer Joachim With Steen og Aleksander Walman i JOWST finalen i Eurovision Song Contest. I dag er de på vei hjem til Norge.

JOWST er på vei hjem til Norge igjen, etter sin innsats i Eurovision Song Contest 2017.

På vei hjem. Jowst endte på en 10.plass i går. Gruppen opplever det å få stille i Eurovision Song Contest som en drøm som gikk i oppfyllelse.

Jowst takket sine fans etter finalen i går på Twitter. Takk for støtten, nå må vi jobbe, skriver gruppen.

Laster Twitter-innhold

De er på vei hjem fra Kiev. Når vi snakker med dem sitter de og venter på fly til Munchen og skal lande i Oslo sent i kveld.

– Dagen derpå-følelsen er veldig bra, sier Joachim With Steen til NRK.

– Da jeg våknet opp i morges, tenkte jeg: Nå har vi vært der. Nå har vi vært gjennom berg- og dalbanen som Eurovisionen er, sier han.

Les også: JOWST:– Beste opptreden vi har gjort

Han forteller at med en gang de hørte at de lå an til å komme på en tiendeplass, ble de først litt skuffet. Men følelsen ble erstattet av en stolthet over å lande blant topp-ti da de skjønte hvem som kom til å vinne. Portugals sang gjorde sterkt inntrykk på dem. De ble veldig rørt da den ble fremført.

Les også: Portugal vant finalen

Drøm om å stå på scenen

– Vi har begge hatt en drøm om å stå på scenen og fremføre musikk, sier han og forteller at den drømmen ble oppfylt i går. Nå skal de jobbe videre med en ny låt.

– Da vi våknet oppdaget vi at låten vår lå på en åttende plass på Spotify i Norge og på en tolvte plass på Spotify i Litauen og også en god plassering på Island. Han synes det er morsomt at låten er blitt lastet ned utenfor Norge også.

Les også: Vokste opp sammen: Didrik heier på Aleksander i kveld

I sommer skal de holde tre konserter i Norge, men nå skal musikerne ha fri et par dager og feire 17. mai. Så begynner jobben med å lage en ny«hit». De vil ikke røpe noe om hva den skal handle om. Og så blir det viktig å følge opp videre det de selv omtalte som sin beste opptreden «ever».

Eurovision Kiev.

Alle i den norske leiren var fornøyde med både innsatsen og plassering. Som å reise kjerringa, sa MGP-general Jan Fredrik Karlsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.