Hopp til innhold

JOWST:– Beste opptreden vi har gjort

KIEV/OSLO: Norge tok en tiende plass under kveldens Eurovision Song Contest.– Det er en drøm. Og det var litt ekstra giv i kveld, sier Aleksander Walmann i JOWST til NRK.

Guttene var strålende fornøyd med en tiendeplass i årets konkurranse.

JOWST er stolt av alle gutta etter 10. plassen.

Jubelen var stor da «Grab the moment» ble fremført på scenen under finalen av Eurovision Song Contest.

– Vi gjorde vårt beste opptreden i kveld, sier Joakim With Steen til NRK. – Best ever! Gruppen Jowst forteller av de er utrolig glade for at det gikk så bra under finalen etter flere tekniske problemer under generalprøven.

Norge fornøyd

– Kjempefornøyd. Jeg hadde vært mye mer fornøyd med en enda bedre plassering, men er veldig fornøyd med en tiende plass, sier Joachim With Steen til NRK.

– Det er en drøm. Det har det vært hele tiden, sa vokalist Aleksander Walmann til NRK. – Og i dag var det litt ekstra giv på scenen.

– Vi er så stolte av alle vi har hatt på scenen. Rørt og glad, sa Aleksander Walmann.

JOWST var godt fornøyd med innsatsen under finalen. Etter at de hadde vært oppe på scenen, sa medlemmene av gruppen til NRK at det var den beste opptredenen de hadde hatt noensinne.

Beste opptreden

Etter at fagjuryen hadde avgitt sine stemmer, lå Norge an til en sjette plass, men da publikumsstemmene var talt opp rykket Norge nedover på listen til en tiende plass, men altså fortsatt blant topp ti.

– Vi gjorde vår beste opptreden i kveld, sier Joakim With Steen til NRK.

Jowst-vokalist Aleksander Walmann var også strålende fornøyd etter opptreden.

Jan Fredrik Karlsen beskrev innsatsen under finalen som «å reise kjerringa» etter at Norge ikke kom til finalen i fjor. Da var det sterkt å hente inn en 10. plass i år, mente han.

– Vi er så utrolig glade og stolte, sier Walmann. Og understreker at gruppen er stolte over å ha kommet til Eurovision Song Contest for første gang.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober