Hopp til innhold

Gir seg som MGP-general

Etter to år som musikkansvarlig for Melodi Grand Prix gir Jan Fredrik Karlsen seg som ansvarlig for å hente inn artister og låter til Norges største musikkshow.

Jan Fredrik Karlsen

TAKKER FOR SEG: Jan Fredrik Karlsen

Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

Stig Karlsen og Jan Fredrik Karlsen på rød løper - Eurovision 2017 i Kiev

PÅ RØD LØPER: Karlsen og Karlsen koste seg på den røde løperen i Kiev.

Foto: NRK

Jan Fredrik Karlsen overtok som MGP-general etter Vivi Stenberg i 2015, og har i perioden hentet inn artister som Freddy Kalas, Agnete Johnsen og Kristian Valen.

Nå har han valgt å slutte, da jobben med MGP ikke lar seg kombinere med øvrig jobbvirksomhet.

– Fra høsten av skjer det nye spennende ting, som trenger all min fokus. Dessverre, lar det seg ikke gjøre å kombinere dette med jobben som MGP-general, sier Karlsen.

Karlsen synes det er flott å avslutte sitt MGP-engasjement på en opptur, der Norge lyktes med en solid tiendeplass under Eurovision Song Contest i Kiev.

Agnete Johnsen framfører låten "Icebreaker"

2016: Agnete Jonsen var Karlsens første ESC-artist som MGP-general

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg føler jeg har opplevd hele Eurovision-spekteret, fra å ikke kvalifisere oss i fjor til å havne i topp ti forrige uke. Det har vært to helt fantastiske år. Det er på siden av alt annet man har opplevd i karrieren, sier han.

MGP-prosjektleder Stig Karlsen mener at den avtroppende MGP-generalen har styrket interessen rundt MGP perioden han har vært med, og legger også til at han skal ha en del av æren for at MGP har hatt sine beste seertall på flere år.

– Jan Fredrik har gitt Melodi Grand Prix en solid vitamininnsprøytning, både internt i NRK og eksternt mot publikum. Det har vært utrolig hyggelig å ha med han på laget, sier Stig Karlsen.

Eurovision Kiev, JOWST,

2017: JOWST representerte Norge i Kiev.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Redaksjonssjef i NRK Underholdning Hanne Roaldsen sier at Jan Fredrik har gjort en flott jobb med MGP med sin store musikkompetanse og nettverk i bransjen.

Hun legger til at hans store entusiasme har vært til stor glede for redaksjonen.

– Vi respekterer hans beslutning om å prioritere annen jobb, og vi ser frem til å samarbeide med ham ved andre anledninger, sier hun.

Se finalen i Eurovision Song Contest 2017 her:

Fra Karlsen til Karlsen

Eurovision Kiev.

2017: Jan Fredrik Karlsen er strålende fornøyd etter at JOWST havnet på en tiendeplass i Eurovision i år.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det er Stig Karlsen som tar over ansvaret for det musikalske innholdet, samtidig som han fortsetter i stillingen som prosjektleder for Melodi Grand Prix.

Jan Fredrik Karlsen mener at MGP er i trygge hender med Stig ved roret.

– Han har vært den beste personen å samarbeide med. Han kan MGP ned til fingerspissene, og er den beste arvtaker i denne sammenhengen. Også har han verdens beste etternavn, ler Jan Fredrik.

Redaksjonssjef Roaldsen sier det er flere grunner til at Stig nå får dette ansvaret.

– Han har en solid bakgrunn som produsent og repertoaransvarlig for mange av NRKs musikkonsepter. Han har bakgrunn fra blant annet P3, VG-lista Topp 20, Beat for Beat, Lydverket og han har vært ansvarlig for en rekke store konsertproduksjoner, sier hun og legger til at Stig var også mannen som brakte JOWST og «Grab the Moment» til torgs.

Roaldsen ser på det som en styrke at det er samme person som holder i totaliteten av Melodi Grand Prix, og leder arbeidet med å finne låtene og artistene.

– Musikken er tross alt hovedingrediensen i Melodi Grand Prix.

Se hvordan den norske delegasjonen reagerte etter årets ESC-finale

Guttene var strålende fornøyd med en tiendeplass i årets konkurranse.

Planen ligger klar

Stig Karlsen

TAR OVER: Stig Karlsen

Foto: NRK

Stig Karlsen ser frem til å starte arbeidet mot Melodi Grand Prix 2018, kort tid etter at Eurovision-finalen ble arrangert i Kiev, Ukraina.

– Jeg vil lede arbeidet, men skal på ingen måte løse oppgaven alene. Jeg vil benytte meg av gode krefter i NRK radio, kompetente musikkhoder eksternt, samt representanter fra publikum og Eurovision-interesserte, sier han.

Meld deg på MGP 2018 her:

I tillegg skal en bredere referansegruppe tas i bruk, og den internasjonale juryen skal også være en del av finalen neste år.

– Min viktigste oppgave blir å motivere de dyktigste låtskriverne og artistene til å komme med sine beste låter til MGP. Jeg vil jobbe offensivt mot produksjonsmiljøene, slik at vi kan levere solide resultater i Eurovision Song Contest de kommende årene, sier Karlsen.

Han føler ikke på at mangel på sin kjendisstatus vil gå utover arbeidet han har foran seg.

– Rampelyset skal vi først og fremst rette mot artistene og låtskriverne. Når det er sagt, så har jeg ikke noe problem med å dele min entusiasme for MGP, om i en litt annen form enn Jan Fredrik, sier han.

Se JOWSTs fremføring i Eurovision Song Contest 2017 her:

Norges bidrag i ESC-semifinalen: JOWST fremfører 'Grab The Moment'