Normal

- Sa han måtte fjerne en krem Michael ikke ville verden skulle vite om

Vitne forteller at den drapssiktede legen Conrad Murray prøvde å komme seg inn i huset til Michael Jackson like etter at popstjernen var erklært død.

Conrad Murray og Michael Williams

Michael Jacksons lege Conrad Murray (til venstre) og Jacksons personlige assistent Michael Amir Williams (til høyre) under den pågående rettssaken mot Murray.

Foto: Skjermdump: EBU

Michael Jacksons personlige assistent var blant vitnene som avga forklaring under rettssakens andre dag i Los Angeles. Jacksons lege Conrad Murray er tiltalt for uaktsomt drap på Jackson ved å ha gitt ham en overdose av anestesimiddelet Propofol. Murray risikerer opptil fire års fengsel om han blir funnet skyldig.

Les også: Viste død Jackson i retten

Ville tilbake til huset

Conrad Murray under rettsaken mot ham

Conrad Murray måtte tørke tårer under rettssakens første dag, tirsdag.

Foto: Skjermdump: Reuters

Under rettssaken onsdag fortalte Michael Amir Williams, som var Jacksons personlige assistent, at legen kom med en underlig henvendelse like etter at popstjernen var erklært død.

– Det skjedde litt etter at Michael døde. Familien var allerede der. Jeg sto i en sykehuskorridor og snakket med Murray om hvor forferdelig det som hadde skjedd var. Så sa han at det var en krem i Michaels rom som han ikke ville at verden skulle vite om. Han ba meg om å kjøre ham opp til huset, slik at han fikk fjernet den.

– Han sa dette var en krem Michael ikke hadde villet at verden skulle få vite om, fortalte Williams i retten.

Les også: Vitne i Jackson-rettssak forsvunnet

Stengte huset

Williams forklarte videre at han reagerte på henvendelsen, og at han derfor bestemte seg for ikke å gjøre som legen ba om.

– Jeg gikk til Faheem Muhammad (en av Jacksons livvakter, journ.anm.). Jeg sa til ham at vi ikke kunne slippe legen inn i huset. Så jeg fant på en unnskyldning, sa Williams, og fortalte at han i steden kom opp med en løgn om at politiet hadde konfiskert alle nøklene.

– Hvorfor sa du dette, ville aktor vite.

– Jeg ville ikke si nei, men jeg ville ikke ta ham tilbake til huset, svarte Williams.

Det er ikke kjent om det har blitt funnet noen spesiell krem på Jacksons soverom, annet enn store mengder tunge legemidler som ble funnet der i dagene etter popstjernens død.

Williams fortalte videre i retten at legen deretter hadde sagt at han var sulten, og at han måtte komme seg ut for å skaffe seg noe å spise. Williams sørget da for å få sikkerhetsvaktene til å stenge av popstjernens hus, og ikke slippe noen uvedkommende inn.

Barna var tilstede

Michael Jacksons barn, Prince Michael Jackson og Paris Jackson, mottok æresprisen på vegne av deres avdøde far.

Michael Jacksons barn, Prince Michael Jackson og Paris Jackson var sammen med deres yngste bror 'Blanket' tilstede i huset da Michael Jackson døde.

Foto: REUTERS/Mike Blake

Den personlige assistenten kunne også fortelle at Jacksons tre barn var i huset da deres far døde.

– Paris og Prince var til stede da faren ble forsøkt gjenopplivet, sa popstjernas sikkerhetssjef Faheem Muhammad, i hans vitnemål.

– Paris lå sammenkrøket på gulvet og gråt, og Prince bare sto der, han hadde et virkelig sjokkert uttrykk i ansiktet, sa sikkerhetssjefen.

– Jeg gikk og tok dem med meg, snakket litt med dem, hentet barnevakten, og så gikk vi ned og plasserte dem et annet sted, fortalte han videre.

Personlig assistent Michael Amir Williams var med i bilen sammen med dem som fulgte etter sykebilen ned til sykehuset. Der ventet verdenspressen.

– Vi passet på barna, dekket dem til med klær, og fikk dem inn på sykehuset en etter en. Det var kameraer overalt, fortalte Williams i retten.

– Sykehuspersonalet tok oss med til et eget rom, med en vakt utenfor døren. Jeg gikk bort til der hvor legene jobbet med Jackson. Det var et rom med en gardin foran. Vi bare satt der, uten å vite hva som foregikk. Etterhvert kom manageren til Michael og enkelte familiemedlemmer. Så fikk vi beskjed om at han var død, fortalte Williams.

Det er ventet at rettssaken vil vare i rundt en måned.

Kulturstrøm

  • Øker støtten til Kortfilmfestivalen

    Grimstad kommunestyre har vedtatt å øke tilskuddet til Kortfilmfestivalen med 150 000 kroner, og bidrar dermed med over 1,1 million kroner neste år, skriver Agderposten. Grunnen er at Norsk filminstitutt har kuttet støtten med 600 000 kroner.