Jermaine Jackson til nrk.no: – Jeg savner ham av hele mitt hjerte

Nrk.no var på den røde løperen da stjernene ankom for å se «This is it». Filmen viser at Michael Jackson var klar til å holde magiske konserter som ganske sikkert ville gitt ham det comebacket han drømte om.

Jermanine Jackson og Mona B. Riise
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se video.

Jermaine Jackson

Jermaine Jackson gratulerer regissør Kenny Ortega på premieren av 'This is it' i Los Angeles.

Foto: Scanpix/Reuters

Den etterlengtede filmen hadde verdenspremiere på Nokia Theatre i Los Angeles i natt, og både familie, venner og andre Hollywood-profiler møtte opp for å hedre den avdøde kongen av pop.

Les også: – En fantastisk bra film

– Dette vil være en emosjonell, men morsom opplevelse. Michael var en perfeksjonist, så det å få se noen av de siste øvelsene han gjorde... Jeg savner ham av hele mitt hjerte, sier Jermaine Jackson til nrk.no.

Vil bli elsket

«This is it» er satt sammen av rundt hundre timer med opptak fra øvelsene til konsertene i London, og viser en artist som fortsatt har både stemmen og dansetrinnene inne – og en konsertproduksjon verden sjeldent har sett maken til.

Sony Pictures som har produsert filmen, valgte å kjøpe rettighetene til opptakene etter bare å ha sett 97 sekunder av dem. «This is it» har blitt laget på rekordfart i løpet av noen måneder, og har aldri blitt testet på et publikum. Likevel er det ganske sikkert av den vil bli elsket av fansen.

Les også: Alle vil se Jackson-filmen

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se video: «Hele verden danser til Michael Jackson»

Video nsps_upload_2009_10_28_10_41_59_4896.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se video

En feiring

Flere ganger underveis i nattens filmvisning brøt salen ut i latter, «This is it» er ikke bare et trist farvel med en stor artist – det er en film som feirer Michael Jackson både som den rare og vanvittig gode artisten han var.

Ettersom dette aldri ble filmet for å lage en film, varierer også kvaliteten på opptakene kraftig. Likevel kommer man med filmen nærmere Jackson enn noen gang tidligere.

Det er en øvelsesfilm mer enn en konsertfilm. Det er mer den kreative prosessen enn det store showet som er i fokus, men man ser glimt av den store artisten han var i utrolige høydepunkt.

Mye av filmen gir Michael jackson 80 prosent - som han nok hadde vært misfornøyd med deler av filmen hadde han sett filmen selv, som den perfeksjonisten han var.

Les også: Her øver en sliten Michael Jackson

Hollywoodstjerne og årets nobelvert Will Smith var i ekstase etter premieren, der også stjerner som Jennifer Lopez, Berry Gordy og Smokey Robinson hadde tatt veien.

«This is it» lanseres i 99 land, og er en av tjue utenlandske filmer som tillates vist i Kina i år. Filmen har premiere på norske kinoer i dag.

Se trailer her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm