NRK Meny
Normal

«This is it» hadde premiere i natt

«This is it» hadde premiere 18 steder verden over i natt norsk tid.

Fra «This is it»
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

– Filmen var fantastisk bra, her får man virkelig sett at verden dessverre går glipp av en stor konsertopplevelse, forteller NRKs reporter Randi Helene Svendsen som så filmen i New York.

– Det er stort og flott, mange effekter og høy stemning.

Ifølge NRKs reporter var det frammøtte publikummet fornøyde med både resultatet og selve opplevelsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hyllest

Filmen som har fått samme navn som Michael Jacksons planlagte konsertserie i London, bygger på stjernens øvinger før comebacket. Jackson skulle gjennomføre 50 konserter i London fra 13. juli i år, men døde 25. juni, midt under prøvene.

– Det er blitt en to timers lang hyllest til Jackson, der vi veldig grundig fikk se hvordan det her ville sett ut dersom det her hadde blitt en konsert i London.

«High School Musical»-regissør Kenny Ortega, som også koreograferte sceneshowet for Jacksons konsertserie, har hatt ansvaret for å klippe ned de rundt 100 timene med opptak til en kinofilm.

Kenny Ortega og Jermaine Jackson

Regissør Kenny Ortega, her sammen med jermaine jackson, under premieren i Los Angeles.

Foto: Mario Anzuoni / Scanpix/Reuters

– Det var stunder da jeg begynte å gråte, da jeg ble tvunget til å slutte arbeidet. Det ble så følelsesmessig vanskelig. Jeg klarte bare å tenke på at Michael var borte. Den eneste trøsten er at musikken hans består, forteller Ortega som samarbeidet med Jackson i over 20 år.

– Atter King of Pop

– De som jobbet med ham, viste alle stor glede og entusiasme over å få jobbe med ham. Alle snakker varmt om ham på absolutt alle måter, forteller Svendsen.

Filmen inneholder også intervjuer med noen av hams nærmeste venner og samarbeidspartnere. Jackson selv er ikke direkte intervjuet i filmen. Likevel får kinogjengerne se Jackson når han forteller sine medarbeidere at han vil gi konsertgjengerne en opplevelse de aldri har sett maken til.

– Han ser tynn og bleik ut, og utseende hans er noe spesielt. Likevel så det ut som om han var ved god helse. Han gav alt, og er veldig engasjert og konsentrert. Han var en perfeksjonist som går igjennom ting igjen og igjen for å få det til å sitte.

Michael Jackson

Michael Jackson da han annonserte sitt konsertcomeback i London.

Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

– Han har masse humor, flirer mye, samtidig som han er beinhard og vet akkurat hvordan han vil ha det, det viser at han atter en gang er King of Pop, ifølge Svendsen.

«This is it» som bare skal vises på kino i nærmere to uker, har premiere i 33 norske byer i dag.

Kulturstrøm