Innrømmet å ha dopet ned kvinner

I frigitte dokumenter innrømmet komikerstjernen Bill Cosby (77) å ha dopet ned unge kvinner som han ville ha sex med.

TV Bill Cosby

INNRØMMER: I rettsdokumenter fra 2005 innrømmer Bill Cosby at han skaffet sedativer med den intensjon å dope ned unge kvinner og ha sex med dem.

Foto: Victoria Will / Ap

Nyhetsbyrået Ap har fått tilgang til rettsdokumenter fra en sivilsak fra 2005, hvor det kommer fram at Cosby erkjente å ha gitt middelet Quaaludes til minst en kvinne og flere andre personer.

Kvinnen påsto at Cosby lurte henne til å ta det beroligende middelet før han misbrukte henne seksuelt.

40 kvinner

Ifølge rettsdokumentene fortalte Cosby at han fikk tak i Quaaludes en gang på 70-tallet. Cosby ble spurt om han hadde tenkt å bruke middelet på unge kvinner han ville ha sex med, og svarte ja på spørsmålet.

Saken kom aldri opp for retten, i og med at partene inngikk forlik for en ukjent sum i 2006.

Rettsdokumenter Bill Cosby

AVSLØRING: Frigitte rettsdokumenter viser at Cosby i 2005 innrømmet å ha dopet ned og misbrukt kvinner.

Foto: Matt Rourke / Ap

Til sammen har over 40 kvinner beskyldt Cosby for seksuelt misbruk og voldtekter helt siden 1970-tallet. Flere av disse overgrepene skal ha skjedd etter at de ble dopet ned først. Cosby har selv avvist alle anklager.

– Den eneste grunnen til at Cosby inngikk forlik var at det ville vært svært pinlig å se alle disse kvinnene i en rettssal. Familien ante ingenting om anklagene den gangen. Det ville vært smertefullt for familien, uttaler en representant for Cosby til ABC News.

Betydelig interesse

Cosby har forsøkt å forhindre at dokumentene skulle nå pressen, og tidligere har hans advokat sagt at det ville være «fryktelig pinlig» for ham om de skulle bli offentlig kjent. Årsaken er at dokumentene kunne avsløre detaljer om Cosbys ekteskap, sexliv og bruk av reseptpliktige medisiner. Men mandag ble dokumentene frigitt av en domstol i delstaten Pennsylvania.

– Den sterke kontrasten mellom den offentlige moralisten Bill Cosby og de talløse anklagene om upassende og kanskje kriminell oppførsel er en sak som har betydelig interesse for offentligheten, skriver dommeren som har frigitt dokumentene.

Gloria Allred, som representerer en av de mange kvinnene som beskylder Cosby for misbruk, håper å bruke rettsdokumentene som grunnlag for å kjøre saken for retten.

Problemer med karrieren

Komikerkarrieren til Cosby har lidd tungt under beskyldningene. En rekke av hans forestillinger har blitt kansellert, i tillegg til at Cosby har opplevd buing fra publikum midtveis i flere av showene.

På toppen av dette har Netflix utsatt den planlagte TV-serien «Bill Cosby 77», samtidig som at repriser av den populære 80-talls-sitcom-serien «The Cosby Show» har blitt droppet av en TV-kanal.

Bill Cosby fra «Cosby show»

FOLKEKJÆR: Bill Cosby er mest kjent for sin sitcom «The Cosby Show», som hadde sin storhetstid på 1980-tallet, og var USAs mest populære TV-show fem år på rad.

Foto: SCANPIX

Kulturstrøm

 • Fiolinist vil gi bort 700 tonn stål

  Den nederlandske fiolinisten og orkesterlederen André Rieu har noen stillas til overs etter en konsert, som han gjerne vil donere til restaureringsarbeidet med Notre Dame, skriver The Strad. 700 tonn stålstillas ble brukt da han gjenskapte Wiens slott Schönbrunn i nær naturlig størrelse som scenebakgrunn til en konsert i kjent overdådig stil.

  Laster Twitter-innhold
 • Liste over mest innflytelsesrike

  Årets liste fra Time Magazine over verdens mest innflytelsesrike personer er offentliggjort. Svenske Greta Thunberg som har fått unge i hele verden med på skolestreik for klimaet er blant lederne på listen. Ariana Grande og Glenn Close (bildet) er blant kunstnerne. I år er det også en arkitekt med på listen, Jeanne Gang, leder av Studio Gang i Chicago.

  Glenn Close
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters