NRK Meny
Normal

Nye anklager mot Bill Cosby

Ytterligere tre kvinner hevder å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av den amerikanske komikeren Bill Cosby.

TV Bill Cosby

ANKLAGER: Bill Cosby har blitt møtt med en lang rekke anklager om seksuelle overgrep.

Foto: Victoria Will / Ap

Janice Baker Kinney, Marcella Tate og Autumn Burns holdt torsdag en felles pressekonferanse der de fortalte om sine angivelige opplevelser med Cosby.

Kinney hevder å ha blitt dopet ned med piller under et besøk hjemme hos komikerlegenden i mai 1982, for deretter å våkne opp naken i senga med ham.

Burns fortalte om en lignende episode på et hotellrom i Las Vegas i 1970, mens den tidligere modellen Tate hevder å ha hatt den samme opplevelsen med Cosby hjemme hos Playboy-eieren Hugh Hefner i 1975.

Over 30 andre kvinner har tidligere stått fram og anklaget den 77 år gamle komikeren for seksuelle overgrep, noe han avviser.

Cosby har avlyst flere show og NBC har skrinlagt en planlagt TV-serie med ham.

Bill Cosby er mest kjent for sin sitcom «The Cosby Show», som hadde sin storhetstid på 1980-tallet, og var USAs mest populære TV-show fem år på rad. Også repriser av 80-tallssuksessen ble i fjor droppet av en TV-stasjon i USA.

Anklaget Bill Cosby for seksuelle overgrep

Autumn Burns, Janice Baker Kinney og Marcella Tate holdt torsdag en pressekonferanse der de anklaget den amerikanske komikeren Bill Cosby for seksuelle overgrep.

Foto: JONATHAN ALCORN / Reuters/NTB Scanpix