Hopp til innhold

– Livet har endret seg radikalt

Tare Teksum har etter «Ingen grenser» blitt en mester i å gjøre det umulige mulig. Akkurat nå er den døvblinde 40-åringen på vei fra Lindesnes til Nordkapp. Til fots.

Tare Teksum

Tare Teksum har kommet over halvveis på turen fra Lindesnes til Nordkapp. Her er han på Valdresflya i april.

Foto: www.tareteksum.no

Tare Teksum

Tare Teksum i robåt på Snåsavannet i midten av mai.

Foto: www.tareteksum.no

Før «Ingen grenser» satt Tare Teksum (40) hjemme i Oppdal uten noe særlig sosialt nettverk. Til tross for flere år med høyere utdanning, søkte han på jobber uten å få svar. I et tidligere intervju med NRK.no fortalte at han «følte seg så godt som død og begravet».

– Livet mitt har endret seg radikalt siden den tid. Jeg har startet mitt eget firma, der jeg lever som foredragsholder og forfatter. I boken «Med viljen kraft» skriver jeg blant annet om livet mitt til nå, og den gjennomgripende forvandlingen jeg opplevde etter «Ingen grenser», forteller Tare Teksum til NRK.no.

Nett-TV: Se hele sesong 1 av «Ingen grenser» om igjen her

Norge på tvers

Når vi snakker med ham, har han kommet halvveis gjennom sitt nåværende prosjekt: Å gå Norge på langs fra Lindesnes til Nordkapp. Det er krevende nok for en funksjonsfrisk person – Tare er døvblind.

– Jeg kaller prosjektet «Tare på langs». Vi startet fra Lindesnes 15. april, og skal etter planen stå på toppen av Norge etter 130 dager.

Les også: - Jeg føler sterk frihetsfølelse i naturen

Les også: Turkompiser i grenseland

Allerede halvveis inn i den omtrent 2600 km lange turen ligger Tare og ledsagerne hans nesten tre uker foran skjemaet. På nettsiden «Tare på langs» oppdateres det med nye innlegg hver dag, og nysgjerrige hjemmesittere kan også følge i den spreke 40-åringens fotspor via GPS.

Tare Teksum fra Ingen grenser går Norge på langs

Tare har med seg frivillige ledsagere på den 2600 km lange turen.

Foto: www.tareteksum.no

Gjenforeningsturer

– «Ingen grenser» var for meg en udelt positiv opplevelse. Alt var fantastisk, understreker Teksum.

Fortsatt møtes ni av deltagerne fra første sesong til årlige gjenforeningsturer. I fjor var de på Hjerkinn, årene før i Valdres og på Hardangervidda.

Les også: Tare og Siv kåret til "årets trøndere"

Selv tre år etter at serien ble sendt på TV, opplever Tare å bli gjenkjent på gaten. Til tross for mye oppmerksomhet, kan 40-åringen fortelle at han fortsatt er singel.

– Jeg har ikke funnet min livsledsager ennå, men har nå fått mange tilbud…

Tare Teksum og Lars Monsen

Lars Monsen ga døvblinde Tare Teksum kontroll over hundespannet under 'Ingen grenser'.

Foto: Geir Evensen

Kulturstrøm

 • Kadetten avlyser også 2024-festivalen

  Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave.

  «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV.

  «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen.

  Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk.

  Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

  Cezinando på Kadetten 2022
  Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK P3
 • Blir den største i Noreg i sommar

  Tons of Rock har alt seld over 130.000 billettar til festivalen i juni. Festivalsjef Jarle Kvåle er overtydd om at dei kjem til å selge alle billettane på kort tid. Dermed vil rockefestivalen på Ekebergsletta bli det største kulturarrangementet i Noreg i år.