Hopp til innhold

Siv og Tare er årets trøndere 2010

- Det er litt vanskelig å ta inn over seg at så mange har stemt på oss.

Tare Teksum og Siv Toverød er Årets trønder 2010

Med over 44 prosent av publikumsstemmene var avgjørelsen enkel for redaktørene. Årets trønder 2010 er Tare Teksum og Siv Toverød fra NRK-serien 'Ingen grenser'.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det sier Siv Toverød (21), som sammen med Tare Teksum (38) fikk over 44 prosent av publikumsstemmene i kåringen av Årets trønder 2010.

Skriv inn din gratulasjon til vinnerne nederst i artikkelen!

– Som å slå RBK

Tare Teksum og Siv Toverød

Tare Teksum (38) og Siv Toverød (21) gikk 500 kilometer over Nordkalotten - tross alle odds. Nå får de heder, ære og marsipankake.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

– Om vi fortjener å bli årets trøndere? Vi har i alle fall satt spor og blitt et forbilde for andre. Vi har vist at du kan få til mye selv om du har et handikap, sier Toverød.


– Vi hadde mange sterke motkandidater. Når det til slutt ble oss, så føles det som om vi har slått Rosenborg i straffesparkkonkurranse. Utrolig stort, fastslår en gledesstrålende Teksum.

Siv Toverød, Arne Blix og Bjørn Stuevold

Siv Toverød feiret tildelingen i friluft på Midtkiløra fuglehundsenter i går - sammen med sjefredaktør Arne Blix og regionredaktør Bjørn Stuevold.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Det var ingen tvil da årets Årets trønder skulle kåres: Tare Teksum og Siv Toverød fra NRK-serien «Ingen grenser» fikk 44 prosent av stemmene. Juryen var også enig – Teksum og Toverød fortjener denne hedersbetegnelsen.

"Skinnvest og bart"

I likhet med turkompisen Teksum synes Toverød det er stas å få en slik ærestittel.

Siv Toverød og Arild Ove Østmo

Hundekjører Arild Ove Østmo sørget for høyt tempo for Siv Toverød, som deler på Årets trønder-tittelen med Tare Teksum.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

– Samtidig er det litt overveldende, sier hun, og legger lattermildt til:


– Men det er nå litt artig at Årets trønder ikke er en gamlis med skinnvest og bart! Og at det i stedet ble to sånne unge og spreke personer som oss, Tare! humrer hun mens hun tar et godt tak rundt den andre hovedpersonen.

Ble rikskjendiser

Begge ble rikskjendiser etter at «Ingen grenser» gikk på lufta. Tv-serien fulgte elleve nordmenn, alle med en eller annen form for funksjonshemning, over Nordkalotten.

Anført av eventyreren Lars Monsen la de ut på en 30 dagers knallhard tur gjennom to land.

Den populære og rørende tv-serien skildret en tøff tur både mentalt og fysisk, men der samhold, samarbeid og masse humor bidro til at alle med unntak av én deltager nådde målet.

– Lønner seg å flire

Både Teksum, som er svaksynt og hørselshemmet, samt Toverød, som måtte amputere et bein som tolvåring, har opplevd enormt mye positiv respons i kjølvannet av serien.

De har både blitt et forbilde for andre med funksjonshemninger, samtidig som serien ble et vendepunkt i deres egen tilværelse.

– Jeg har lært mye, blitt bedre kjent med meg selv og blitt mer voksen. Nå setter jeg mer pris på hva jeg har. Det er ingen vits i å syte over at jeg bare har en fot, det er jo så mye annet å glede seg over, sier 21-åringen.

– Ikke minst er humør og selvironi utrolig viktig. Det lønner seg å flire mer!

Mer om årets trøndere får du i dagens utgave av Adresseavisen eller på NRK tv og radio.

Alt om Årets trønder-kåringen kan du lese her.

Skriv inn din gratulasjon til vinnerne her: