NRK Meny
Normal

Hvor går grensen for hva kollegaen kan gjøre?

NRK gikk ut for å spørre hvor grensen for hva du kan si til - eller gjøre med - en kollega. – Folk er blitt alt for sensitive, sier en kvinne vi møtte på gata.

For når går oppmerksomhet over fra å være hyggelig til uanstendig? Den siste tida har den mye omtalte #metoo-kampanjen ført til en strøm av påstander om seksuell trakassering - verden over, også i Norge - i bransje etter bransje. Den har også fått mange til å tenke over hva de synes er greit og hva som ikke er greit at en kollega kan si eller gjøre.

Lørdagsrevyen har vært ute og testa folks grenser.

Se video i vinduet øverst!

Etter alle #metoo-historiene bør bedrifter minne de ansatte om hva som ikke er grei oppførsel når kollegaer møtes til fest, mat og drikke, mener NHO.

– Ja, hvorfor ikke et type allmøte hvor man samles og informerer om at nå skal vi ha en hyggelig fest for alle, alle skal føle seg trygge og synes dette er greit, sier regiondirektør for NHO Buskerud, Grete Karin Berg til NRK denne uken.

– Tror du denne #metoo-kampanjen har skremt folk fra å ta en fest?

– Nei, det tror jeg ikke. Har man lyst til å ta seg en god fest så gjør man det, men det er viktig å tenke at det skal være en god fest for alle.

– Men er det ingen som tør å prøve seg lenger nå da?

– Det er i hvert fall kanskje litt lettere å si ifra nå.

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.