Hvor går grensen for hva kollegaen kan gjøre?

NRK gikk ut for å spørre hvor grensen for hva du kan si til - eller gjøre med - en kollega. – Folk er blitt alt for sensitive, sier en kvinne vi møtte på gata.

For når går oppmerksomhet over fra å være hyggelig til uanstendig? Den siste tida har den mye omtalte #metoo-kampanjen ført til en strøm av påstander om seksuell trakassering - verden over, også i Norge - i bransje etter bransje. Den har også fått mange til å tenke over hva de synes er greit og hva som ikke er greit at en kollega kan si eller gjøre.

Lørdagsrevyen har vært ute og testa folks grenser.

Se video i vinduet øverst!

Etter alle #metoo-historiene bør bedrifter minne de ansatte om hva som ikke er grei oppførsel når kollegaer møtes til fest, mat og drikke, mener NHO.

– Ja, hvorfor ikke et type allmøte hvor man samles og informerer om at nå skal vi ha en hyggelig fest for alle, alle skal føle seg trygge og synes dette er greit, sier regiondirektør for NHO Buskerud, Grete Karin Berg til NRK denne uken.

– Tror du denne #metoo-kampanjen har skremt folk fra å ta en fest?

– Nei, det tror jeg ikke. Har man lyst til å ta seg en god fest så gjør man det, men det er viktig å tenke at det skal være en god fest for alle.

– Men er det ingen som tør å prøve seg lenger nå da?

– Det er i hvert fall kanskje litt lettere å si ifra nå.

Kulturstrøm

 • Avsluttar samarbeid med R. Kelly

  Sony Music har bestemt seg for å avslutte samarbeidet med R. Kelly, melder Variety. Avgjerda kjem i kjølvatnet av eit stort press mot plateselskapet, etter at fleire kvinner stod fram i dokumentaren «Surviving R. Kelly» og skulda artisten for seksuelle overgrep.

  R. Kelly
  Foto: Frank Micelotta / AP
 • Klissete «chick flick»

  Jennifer Lopez viser du hun har av komisk talent i det som er en varm og artig komedie om å «klare det i storbyen», mener NRKs anmelder Marte Hedenstad om filmen «Second Act». Helt til den blir en klissete klisjé etter en tvist i andre halvdel. Terningkast 3.

  Second act
  Foto: SF Norge