Hopp til innhold

TV 2-redaktør kjente til trakassering, men grep ikke inn

Fra ledelsen ble klar over saken, til den TV 2-tilknyttede mannen ble avskjediget, tok det halvannet år. – En grov feil å ikke gripe inn, sier kanalens sportsredaktør Vegard Jansen.

Vegard Jansen Hagen innrømmer at ledelsen burde ha grepet inn tidligere

Fem personer som har vært tilknyttet TV 2 har blitt sparket eller mottatt strenge advarsler som følge av seksuell trakassering.

Det bekreftet TV 2-ledelsen etter at programleder Aleksander Schau lørdag kveld tok et kraftig oppgjør med holdningene i mediebransjen på Twitter.

Etter det NRK erfarer satt kanalens sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, på informasjon om èn av hendelsene i halvannet år uten å ta affære.

– Burde ha vært kastet ut på dagen

Ifølge VG skal offeret i den aktuelle saken ha varslet ledelsen om sine opplevelser flere ganger, uten at det fikk konsekvenser for mannens tilknytning til TV 2.

– Hvis jeg hadde lyttet bedre og vært mer årvåken, ville jeg også vært i stand til å gripe inn raskere. En person som burde vært kastet ut på dagen fikk være i det redaksjonelle miljøet i over ett år til, og det er ikke godt nok, sier Hagen til NRK.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Saken fortsetter under klippet.

Sarah Willand i TV 2 om seksuell trakassering i kanalen.

«Grov feil»

I ett av tilfellene kvinnen varslet om, skal mannen i beruset tilstand ha tatt henne med seg til en rolig del av redaksjonslokalet, og begynt å kneppe opp buksene sine.

Han skal deretter ha tatt tak i kvinnens hode og trykket det mot underlivet sitt, skriver VG.

Vegard Jansen Hagen sier til avisen at han ikke kjente alle detaljer i historien. Videre sier han at mannen ble avskjediget umiddelbart da han ble kjent med de alvorlige anklagene.

– Informasjonen kom stykkevis og delt, og jeg valgte på bakgrunn av informasjonen jeg satt med å gi en alvorlig reprimande og en siste mulighet. Da det viste seg at bildet var langt mer alvorlig, gikk vi til umiddelbar avskjedigelse, sier han til NRK.

– Et fåtall medarbeidere overrepresentert

Hva skal dere gjøre fremover?

– I de sakene vi har hatt av en slik karakter, har et fåtall medarbeidere vært grovt overrepresentert. Det er en opprydningsjobb vi har tatt på alvor, og vi har gjort en betydelig innsats.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 er klar på at han skal være mer på vakt i fremtiden.

– Etter dette er jeg dessverre èn erfaring rikere. De feilene som jeg gjorde den gangen, har jeg ikke til hensikt å gjøre en igjen. Det var en tjenesteforsømmelse for en leder, og det lærer man av på den harde måten, sier Hagen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger