Normal

Høstferie spagetti speciale

Det er høstferie for mange nå, og hvorfor ikke lage noe ekstra godt til middag. Vi anbefaler Kokke-Lises spagetti speciale.  

Spagetti speciale
Foto: NRK

Til en stor porsjon trenger du:

 

1 kg kjøttdeig, karbonade eller familiedeig

2 løk, finhakket

2-4 hvitløksfedd, finhakket

100 g ferske brødsmuler

1 1/4 dl melk ev. vann

3 ts knuste fenikkelfrø

80 g revet parmesan

2 håndfuller hakket bladpersille eller basilikum

6 tomater, grovhakket

2 bokser knuste tomater

3 dl rødvin eller kjøttkraft

olivenolje

salt og kvernet pepper

500 g spagetti

revet ost til servering

 

 

Fremgangsmåte:

Varm en stor stekepanne og tilsett godt med olivenolje.Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir helt myk uten å få farge. Krydre med salt og pepper.

Ta løken ut av pannen, ha halvparten i en stor bolle sammen med melk og brødsmuler.Sett resten av løken til side så lenge.Ha kjøttdeig, fennikel, parmesan og bladpersille over i løkblandingen.

Krydre med salt og pepper og bland det hele godt sammen med hendene.Trill ut kjøttboller på størrelse med valnøtter, med rene, våte hender.

Brun kjøttbollene i flere omganger til de får fin farge og ta de så ut av pannen igjen.Ha resten av løken i stekepannen, skru opp varmen og tilsett vinen.La vinen koke inn til halv mengde.

Tilsett de ferske tomatene og la det koke under omrøring til tomatene blir helt myke.Ha i resten av tomatene, kok opp og la sausen småkoke i 10 minutter.

Smak sausen til med salt og pepper, evt. litt sukker hvis den virker veldig syrlig.Legg kjøttbollene over i sausen og la det hels surre ved svak varme i 15-20 minutter til kjøttbollene er gjennomstekte.

Server kjøttbollene med kokt spagetti og dryss rikelig med revet ost over.

 

Tips:

La kjøttbollene stå en stund i kjøleskapet før du steker dem.Da beholder de fasongen bedre under steking.

Kulturstrøm

 • Kortlisten til Bookerprisen er klar

  De seks romanene på kortlisten til Bookerprisen 2018 er valgt ut. Prisen er på 50.000 britiske pund går til den beste roman utgitt på engelsk i Storbritannia eller Irland. Vinneren annonseres 16. oktober. Blant de nominerte er irske Anna Burns, amerikanske Rachel Kushner og canadiske Esi Edugyan (bildet).

  Esi Edugyan
  Foto: Lefteris Pitarakis / Ap
 • – Altså, kom igjen, da?

  – I alt dramaet må noe ha gått gæli. Håviks tekstforfatteri har blitt en farse, i hvert fall ut i fra «I Call Bullshit» å dømme. «Everybody wants to go home now, everybody’s checking their phones now» er første strofe ut, og med dét settes standarden. NRKs anmelder er ikke imponert over Highasakites nye låt, «I call bullshit». Les hele anmeldelsen her.

  Highasakite
  Foto: Stian Andersen