NRK Meny
Normal

Hør samtalen mellom «Putin» og Elton John

Russiske komikere narret Elton John til å tro at han snakket med den russiske presidenten. Nå er samtalen lagt ut på YouTube.

Elton John / Vladimir Putin

LURT: Den britiske superstjernen Sir Elton John ble utsatt for en god gammeldags tulletelefon da han trodde han snakket med Russlands president Vladimir Putin.

Foto: REUTERS/Jon Nazca/

Mandag denne uken sa det britiske popikonet Elton John til BBC at han ønsker å møte Russlands president Vladimir Putin for å diskutere landets holdning til homofiles rettigheter. Dagen etter la Elton John ut en melding på Instagram, hvor han fortalte at han hadde blitt oppringt av Putin.

Til tross for at ikke alle synes at forholdene for homofile i Russland er noe å le av: I går kunne de to russiske komikerne Vladimir Krasnov og Aleksej Stoljaro avsløre at det hele var en tulletelefon , og de hadde utgitt seg for å være Putin og Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

I samtalen mellom de to, som nå er lagt ut på YouTube, uttrykker Elton John en ekstrem takknemlighet for å få snakke med den mektige russiske presidenten.

Porosjenko-møte ble tema

I løpet av telefonpraten møter den britiske artisten likevel litt motbør fra «Putin» fordi han nylig var på besøk i Ukraina og snakket med landets president Porosjenko om LGBT-rettigheter. Putin og Porosjenko er ikke de beste venner som følge av den spente situasjonen mellom de to landene.

– Det var ingen politisk event. Jeg ba bare Porosjenko om å ivareta de homofiles rettigheter, og vektla hvor viktig det er for økonomien. Om Porosjenko brukte dette i en politisk sammenheng så beklager jeg det, sier Elton John.

I praten understreker den adlede briten sin kjærlighet til Russland og det russiske folk.

– Jeg har elsket Russland siden jeg første gang besøkte landet i 1979, og liker folket og den vennligheten som råder der. Jeg vil ikke havne opp i en politisk dialog, jeg er en menneskerettighetsforkjemper. Porosjenkos problemer er ikke mine problemer.

Homoparade

I samtalen blir de to enige om å møtes i november, noe Elton John sier vil være en drøm som går i oppfyllelse. Før de avslutter spør «Putin» om det kunne passe med en homoparade i Russland samtidig, og om Elton John da vil delta, noe han gjerne vil.

Kreml-talsmann Peskov, som var den som avkreftet at Putin hadde ringt Elton John, sier at komikerne burde si unnskyld til artisten.

– Han er en ganske respektert og godt likt musiker her. Det var nok ikke så bra å lure ham på denne måten, sa Peskov ifølge russiske nyhetsbyråer.

Putin godkjente i 2013 en kontroversiell lov som skal hindre mindreårige å bli opplyst om homofili. Angrep på lesbiske, homofile, bifile og transpersoner har siden økt i landet, ifølge Human Rights Watch, som mener loven i praksis legaliserte diskriminering.