Normal

Chris Pratt om Morten Tyldum: – Det har vært vanskelige øyeblikk

ATLANTA (NRK): Chris Pratt (37) har vært rasende under innspillingen av sci-fi-eposet «Passengers».

PASSENGERS

FRUSTRERT: Chris Pratt har vært både frustrert, rasende og takknemlig under innspillingen av «Passengers», storfilmen som kommer til kinoene rundt juletider. Her på settet med Jennifer Lawrence og regissør Morten Tyldum.

Foto: Jaimie Trueblood

Morten har ikke latt oss stoppe. Det kan gjøre meg rasende, men i bunn og grunn er jeg takknemlig for det.

Chris Pratt, skuespiller

Den kommende storfilmen «Passengers» har over én milliard kroner i budsjett og ble spilt inn over 72 dager i USA.

I filmen er Pratt og Jennifer Lawrence overlatt til seg selv på et gigantisk romskip, og de bærer mye av filmen alene.

Da NRK møtte skuespillerne i Atlanta under innspillingen i fjor, syntes Chris Pratt det var vanskelig å si noe om Morten Tyldums regissør-innsats før han har sett det ferdige resultatet.

– For å være helt ærlig, så er jeg alltid forsiktig når det gjelder å vurdere en regissør før jeg ser hva han eller hun har fanget på film. Noen ganger jobber jeg med regissører og tror det blir sykt bra, men så blir det elendig. Andre ganger lurer jeg på «hva i pokker er det denne fyren egentlig holder på med», og så blir det helt fantastisk, sier Pratt.

– Hvordan var det å jobbe med Morten Tyldum?

– Det har vært vanskelige øyeblikk. Men det er fordi vi elter denne deigen, og han gjør mange tagninger for å få alt riktig. Noe som kan være frustrerende når man bare vil komme seg videre og bli ferdig med innspillingsdagen.

– Morten har ikke latt oss stoppe. Det kan gjøre meg rasende, men i bunn og grunn er jeg takknemlig for det. Han legger hvert eneste gram av livet sitt inn i denne filmen – det er hverken en tråd eller et hår på kroppen hans som ikke er dedikert til «Passengers». Og det vises, sier Pratt til NRK.

Morten Tyldum bak piano

MANGE TAGNINGER: Chris Pratt forteller at Morten Tyldum ofte ville gjøre scenene flere ganger enn skuespillerne selv ønsket.

Foto: Jaimie Trueblood

– Universet imploderer hver jeg gang snakker

jennifer lawrence og chris pratt på filmplakat

TITANIC I ROMMET: Jennifer Lawrence og Chris Pratt forelsker seg i «Passengers». Filmen blir beskrevet som «Gravity møter Titanic».

Foto: Jaimie Trueblood/UIP

Jennifer Lawrence lar Chris Pratt svare på de aller fleste spørsmålene, også dette. Kanskje er hun lei av at alt hun sier blir til store overskrifter.

I november i fjor ble hennes første sexscene på film, i «Passengers», betydelig omtalt i pressen. Det som opprinnelig var et intervju med Vanity Fair ble til overskrifter om hvordan hun drakk seg full før innspillingen og i ettertid måtte ringe moren fordi hun hadde angst for å spille inn sexscener.

– Det var egentlig en samtale i Vanity Fair som handlet om sårbarhet. En sexscene er det mest sårbare man kan gjøre på kamera. Jeg snakket litt om det og. ja, hele universet imploderer jo når jeg sier noe, sier hun oppgitt.

Den Oscar-vinnende skuespilleren mener scenen er viktig for forholdet mellom hovedpersonene i filmen.

– Scenen er veldig nødvendig for deres kjærlighetshistorie og deres reise sammen. Men jeg vet ikke om jeg kommer til å gjøre flere av sexscener i framtiden, det kommer helt an på filmen.

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.