Chris Pratt om Morten Tyldum: – Det har vært vanskelige øyeblikk

ATLANTA (NRK): Chris Pratt (37) har vært rasende under innspillingen av sci-fi-eposet «Passengers».

PASSENGERS

FRUSTRERT: Chris Pratt har vært både frustrert, rasende og takknemlig under innspillingen av «Passengers», storfilmen som kommer til kinoene rundt juletider. Her på settet med Jennifer Lawrence og regissør Morten Tyldum.

Foto: Jaimie Trueblood

Morten har ikke latt oss stoppe. Det kan gjøre meg rasende, men i bunn og grunn er jeg takknemlig for det.

Chris Pratt, skuespiller

Den kommende storfilmen «Passengers» har over én milliard kroner i budsjett og ble spilt inn over 72 dager i USA.

I filmen er Pratt og Jennifer Lawrence overlatt til seg selv på et gigantisk romskip, og de bærer mye av filmen alene.

Da NRK møtte skuespillerne i Atlanta under innspillingen i fjor, syntes Chris Pratt det var vanskelig å si noe om Morten Tyldums regissør-innsats før han har sett det ferdige resultatet.

– For å være helt ærlig, så er jeg alltid forsiktig når det gjelder å vurdere en regissør før jeg ser hva han eller hun har fanget på film. Noen ganger jobber jeg med regissører og tror det blir sykt bra, men så blir det elendig. Andre ganger lurer jeg på «hva i pokker er det denne fyren egentlig holder på med», og så blir det helt fantastisk, sier Pratt.

– Hvordan var det å jobbe med Morten Tyldum?

– Det har vært vanskelige øyeblikk. Men det er fordi vi elter denne deigen, og han gjør mange tagninger for å få alt riktig. Noe som kan være frustrerende når man bare vil komme seg videre og bli ferdig med innspillingsdagen.

– Morten har ikke latt oss stoppe. Det kan gjøre meg rasende, men i bunn og grunn er jeg takknemlig for det. Han legger hvert eneste gram av livet sitt inn i denne filmen – det er hverken en tråd eller et hår på kroppen hans som ikke er dedikert til «Passengers». Og det vises, sier Pratt til NRK.

Morten Tyldum bak piano

MANGE TAGNINGER: Chris Pratt forteller at Morten Tyldum ofte ville gjøre scenene flere ganger enn skuespillerne selv ønsket.

Foto: Jaimie Trueblood

– Universet imploderer hver jeg gang snakker

jennifer lawrence og chris pratt på filmplakat

TITANIC I ROMMET: Jennifer Lawrence og Chris Pratt forelsker seg i «Passengers». Filmen blir beskrevet som «Gravity møter Titanic».

Foto: Jaimie Trueblood/UIP

Jennifer Lawrence lar Chris Pratt svare på de aller fleste spørsmålene, også dette. Kanskje er hun lei av at alt hun sier blir til store overskrifter.

I november i fjor ble hennes første sexscene på film, i «Passengers», betydelig omtalt i pressen. Det som opprinnelig var et intervju med Vanity Fair ble til overskrifter om hvordan hun drakk seg full før innspillingen og i ettertid måtte ringe moren fordi hun hadde angst for å spille inn sexscener.

– Det var egentlig en samtale i Vanity Fair som handlet om sårbarhet. En sexscene er det mest sårbare man kan gjøre på kamera. Jeg snakket litt om det og. ja, hele universet imploderer jo når jeg sier noe, sier hun oppgitt.

Den Oscar-vinnende skuespilleren mener scenen er viktig for forholdet mellom hovedpersonene i filmen.

– Scenen er veldig nødvendig for deres kjærlighetshistorie og deres reise sammen. Men jeg vet ikke om jeg kommer til å gjøre flere av sexscener i framtiden, det kommer helt an på filmen.

Kulturstrøm

  • Dave Grohl + Brandi Carlile på gata

    De to spilte låter av Foo Fighters og Beatles da Carlile fikk lyst å dra innom sitt gamle sted i Seattle som gatemusikant. Det 20 minutter lange settet ble streamet på Facebooksiden hennes. Nå kan du se seansen på NME.

  • Kunne Stonehenge bli bygget slik?

    Forskerne ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) har eksperimentert med gigantiske betong-strukturer på opptil 25 tonn som kan flyttes for hånd. Muligens var det kunnskap om balanse som gjorde at oldtidens ingeniører kunne reise gigantiske Stonehenge og steinstøttene på Påskeøya lenge før kranene ble oppfunnet, skriver Gizmodo.

  • AI-kanal for death metal 24/7

    Dadabots er navnet på YouTube–kanalen som sender teknisk death metal live døgnet rundt og planlegger å gjøre det til evig tid. Musikkteknologene CJ Carr og Zack Zurowski vil vise at maskinlæring kan skape musikk på nye måter ved å imitere band, forklarer de i Motherboard (som er magasinet Vice sin plattform for teknologi og forskning).