Hevder Jay Z vil selge Tidal

Svensk nettsted skriver at Jay Z er på jakt etter noen å selge den norskutviklede strømmetjenesten til.

Jay-Z

SELGER?: Hip hop-stjernen og forretningsmannen Jay Z skal være på vei bort fra Tidal, hevder svensk nettsted.

Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ / Afp

Det svenske nettstedet Breakit mener å vite at hip hop-ikonet og forretningsmogulen Jay Z (Shawn Corey Carter) allerede er på jakt etter nye eiere av Tidal. Dette skjer angivelig bare ni måneder etter at 45-åringen kjøpte opp eieren av det norsk-svenske strømmeselskapet Wimp, og senere døpte det om til Tidal.

Det var E24 som først omtalte saken i Norge.

Tøff konkurranse

I kamp mot tøffe konkurrenter som Spotify og Apple Music – og snart også Googles YouTube Red – har Tidal slitt med å få fotfeste i musikkstrømmemarkedet.

Breakit hevder at Tidal bare har fått 500 000 nye abonnenter det siste halvåret, og at de akkurat har passert én million abonnenter på verdensbasis.

Dette til tross for stor oppmerksomhet og et stjernespekket lanseringsshow i mars. Én måned etter lansering, var ikke Tidal-appen blant de 700 mest nedlastede til iPhone i USA.

Flere amerikanske nettsteder, deriblant Variety, spekulerte for to uker siden i at Jay Z nylig besøkte Samsung for å selge Tidal eller etablere et partnerskap.

Tidal-lansering

TIDAL-LANSERINGEN: Jason Aldean, Jack White, Daft Punk, Beyoncé, Regine Chassagne og Win Butler fra Arcade Fire og Alicia Keyes på scenen under Tidal-lanseringen i mars.

Foto: Jamie McCarthy / AFP

Breakits kilder sier at Jay Z skal være innstilt på å få like mye igjen for tjenesten som han betalte for den dersom han selger, noe som anses som lite sannsynlig, gitt den store konkurransen i strømmemarkedet.

Breakit har tidligere vist at de har gode kilder rundt Tidal, og var de første som meldte at strømmingstjenesten hadde sikret seg Madonna, Kanye West og Beyoncé.

Glemte Tidal

Under et rettsmøte for to uker siden kunne det virke som om Jay Z allerede er ferdig med Tidal. I en rettssak om samplerettigheter ble han spurt om å fortelle hva han jobber med, og ramset opp alle sine mange virksomheter – bortsett fra Tidal.

– Yeah, yeah. Forgot about that, sa han i retten, etter å ha blitt spurt om han ikke også eide en strømmingstjeneste.

Det har ikke lyktes NRK å få en kommentar fra kommunikasjonsansvarlig i Tidals norgesavdeling, men Pål Bråtelund i Tidal avviser tvert at dette stemmer, både overfor NRK og E24.

Kulturstrøm

 • Kan se om noen er forelsket

  Det er nemlig ikke mulig å skjule, forteller Kari Bremnes til Kulturstripa om hvordan låten «Så fullt av ja» som kom ut i høst, ble til. – Jeg spilte den først for en venninne. Plutselig brast hun i gråt, forteller tekstforfatteren og musikeren.

  Kari Bremnes
 • Karpes egen konsertfilm

  Karpe overrasker og sjokkerer med ærlige tekster og drøye musikkvideoer, og i Spektrum leverer de en konsert det er umulig å ikke få gåsehud av. Konserten er nå tilgjengelig i NRK TV.

  Karpe overrasker og sjokkerer med ærlige tekster og drøye musikkvideoer, og i Spektrum leverer de en konsert det er umulig å ikke få gåsehud av.
 • Årets mest sette norske film

  260.000 kinogjengere har nå sett «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte det var jul». Det gjør at den ifølge en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon er årets mest sette, norske kinofilm (NTB).

  Snekker Andersen
  Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon