Hopp til innhold

Herman Dahl og Vidar Magnussen til «Maestro»-finalen

Herman imponerte med konkurransen første 3 x 10-poenger – men det ble slutt på reisen for Adam Schjølberg.

Adam Schjølberg og Vidar Magnussen gir en klem til hverandre.

Slutt for denne gang: Adam Schjølberg røk ut av Maestro etter å ha havnet i utstemningsduell med Vidar Magnussen.

Foto: NRK

– Jeg er kjempestolt av at jeg har kommet så langt, sier Adam Schjølberg.

Etter å ha havnet i utstemningsduell fem ganger på rad, men reddet av KORK hver gang, ble det omsider Schølbergs tur til å pakke dirigentpinnen. Han kom til kort i utstemmingsduellen med Vidar Magnussen.

– Det har vært vanskelig. Og det må være lov å si at man er redd for å gjøre noe man er dårlig til. Men så er det også greit å gå på trynet i blant, og reise seg igjen, og vise at det ikke var så farlig, sier Schjølberg.

– At jeg kom så langt betyr vel at jeg ikke var så dårlig. Nå er jeg bare fornøyd, sier han.

Full pott av Herman

I kveldens sending fikk dirigentene testet ferdighetene i to utfordringer; et opera-stykke og et klassisk stykke med solister. Solistene denne gang var mentorene til deltakerne på hver sine instrumenter.

Herman Dahl imponerte stort under solist-stykket og fikk 30 av 30 poeng av dommerne. Det er første gang dommer Eivind Gullberg Jensen tildelte høyeste poengsum til en deltaker.

– Det er helt sykt. Jeg er veldig takknemlig, sier Herman Dahl.

Cathrine Winnes, Sara Övinge og Eivind Gullberg Jensen er dommerne i Maestro.

3 x 10-POENG: For første gang i konkurransen var dommertrioen Cathrine Winnes, Sara Övinge og Eivind Gullberg Jensen samstemte om 10-poeng.

Adam og Silya i fokus

Forrige helg bød på dramatikk og tårer. Silya Nymoen, som har levert sterkt hvert program fikk en sjokk-exit, mens Adam Schjølberg tok seg videre fra utstemmingsduellen foran KORK for fjerde gang på rad.

Sistnevnte rørte publikum, musikerne og dommerne til tårer ved å hedre sin avdøde venn, Jan Werner Danielsen.

Når deltakerne i «Maestro» fikk velge musikken selv, valgte Adam Schjølberg å minne sin
avdøde venn, Jan Werner Danielsen.

TOK TIL TÅRENE: Adam Schjølberg beveget både dommere, musikere og publikum da han hedret sin avdøde venn, Jan Werner Danielsen.

Slik stemmer du på NRK.no

Dommere og publikum gir poeng til deltakeren de mener fortjener å gå videre – før KORK avgjør hvem av de to med minst stemmer som må dra hjem. I selve finalen er det publikum og dommere som kårer hvem som er den beste dirigenten og vinner av «Maestro».

For å være med og stemme må du registrere deg som nrk.no-bruker. Hvis du allerede har en bruker vil du kunne stemme på din favoritt på nrk.no/stem eller på forsiden nrk.no under selve direktesendingen.

Se «Maestro» i NRK TV her

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.