Sjokk-exit for Silya Nymoen i «Maestro»

Slutt på dirigentreisen for deltakeren som har scoret høyt på poeng fra dommerne siden første program.

Silya Nymoen røk ut av Maestro.

Maestro-exit: - Det er kjempetrist å ryke ut, sier Silya Nymoen.

Foto: Geir Egil Skog

Det ble en jevn og dramatisk utstemming i søndagens program da deltakerne skulle opptre med sine selvvalgte låter, og i tillegg konkurrere sammen i lag. Det ble til slutt Silya Nymoen, som har levert sterkt i hver «Maestro»-sending, som trakk det korteste strået.

– Det har vært helt fantastisk å være med. Å møte mentoren, de andre deltakerne og få dirigere KORK har vært magisk, sier hun.

Hun har vært vant til solid poengfangst og fikk blant annet konkurransens første 10-er forrige helg, men i kveld kom hun svakere ut med sin selvvalgte låt fra Pulp Fiction. Dommerne mente hun burde gå løs på en mer utfordrende oppgave, uten trommer.

– Man gjør det beste man kan, og én må jo ut. De tre andre var veldig bra i kveld. Trommene ødela, men jeg liker trommer – sorry!

I tillegg til en selvvalgt låt måtte deltakerne komme i mål med et klassisk stykke i samarbeid med en partner. I lagkonkurransen sanket Nymoen to sterke 10-poengere fra dommerne i samspann med Adam Schjølberg.

– Vi har vært sinna og oppgitt denne uka og lurt på hvordan det skulle gå, men det ble kjempefint. To tiere. Den tar jeg til meg. Det er kult!

Dette dirigerte de i kveld:

 • Silya Nymoen – Misirlou, fra Pulp Fiction
 • Herman Dahl – When you wish upon a Star, fra Pinocchio
 • Adam Schjølberg – Gabriel's Oboe
 • Vidar Magnussen – Main theme, Star Wars
 • Silya Nymoen og Adam Schjølberg – Fanfare For The Common Man
 • Herman Dahl og Vidar Magnussen – Holbergs Suite

Vidar Magnussen dirigerte musikk fra Star Wars for andre gang. Han byttet ut Darth Vader-musikken med kjenningsmelodien til romeventyret.

– Jeg er altfor opptatt av Star Wars. Det bikker over i noe litt drøyt, sier Magnussen.

Imponerte med Nirvana

Forrige uke stod «Topp 20» i orkesterdrakt på menyen. Da imponerte Silya Nymoen med «Smells Like Teen Spirit» av Nirvana.

Helén Vikstvedt måtte forlate konkurransen etter at hun og Adam Schjølberg havnet i utstemmingsduell, og KORK sendte sistnevnte videre. Det var tredje uken på rad at Schjølberg ble valg videre av orkesteret.

Det samme skulle gjenta seg søndag kveld. Schjølberg havnet i utstemmingsduell for fjerde gang rad – men ble stemt videre etter å ha rørt dommere, publikum og KORK til tårer med en hyllest til Jan Werner Danielsen.

Silya setter fyr på KORK og publikum når hun dirigerer Nirvanas «Smells Like Teen Spirit» i «Maestro».

Silya setter fyr på KORK og publikum når hun dirigerer Nirvanas «Smells Like Teen Spirit» i «Maestro».

Slik stemmer du på NRK.no

Dommere og publikum gir poeng til deltakeren de mener fortjener å gå videre – før KORK avgjør hvem av de to med minst stemmer som må dra hjem. I selve finalen er det publikum og dommere som kårer hvem som er den beste dirigenten og vinner av «Maestro».

For å være med og stemme må du registrere deg som nrk.no-bruker. Hvis du allerede har en bruker vil du kunne stemme på din favoritt på nrk.no/stem under programmet.

Se «Maestro» i NRK TV her

Kulturstrøm

 • Koronavirus stopper Skarsgårdfilm

  Familien Skarsgård og den kinesiske regissøren Ran Huang har jobbet med «What Remains» i over seks år. Nå stoppes innspillingen neste uke. Filmplanene legges på is på grunn av akutt pengemangel hos de kinesiske samprodusentene. Koronaviruset gjør at billettsalget på kino stuper.

  Stellan Skarsgård i Drivkraft
  Foto: NRK
 • Riddu Riđđu har fått ny leder

  Frode Haugstvedt Henriksenen er ny daglig leder for den internasjonale urfolksfestivalen i Nord-Troms. Han kommer fra Norges arktiske studentsamskipnad og har også jobbet lenge med Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF).

  Frode Haugstvedt Henriksen daglig leder i Riddu Riddu
  Foto: NTB