Hopp til innhold

HBO har bestilt pilot til «Game of Thrones»-oppfølger

HBO offentliggjorde fredag at selskapet vil lage en pilot med en oppfølger til suksesserien.

Game of Thrones

GAME OF THRONES: Skuespillerne Kit Harington og Emilia Clark spiller inn den sjuende og avsluttende sesongen av Game of Thrones.

Foto: Macall B. Polay / AP

Selskapet har over lengre tid utviklet fem potensielle oppfølgere til «Game of Thrones». Handlingen i oppfølgeren det skal lages en pilot av foregår over tusen år før handlingen i originalserien, skriver The Verge.

Det er ikke kjent når piloten potensielt vil bli klar for visning.

Sophie Turner som Sansa Stark

STARK: Legenden om Stark-familien er blant temaene i oppfølger-piloten, ifølge HBO. Her er Sophie Turner i rollen som Sansa Stark.

Foto: Helen Sloan / AP

George R.R. Martin, forfatteren av «Game of Thrones»-bøkene, har skrevet manuset for piloten sammen med Jane Goldman.

– Bare en ting er sikkert. Fra de grusonne hemmelighetene i Westeros historie til «the White walkers» sanne opprinnelse, og mysteriene i Øst og legenden om Stark-familien ... Historien er ikke som vi tror, skriver HBO om handlingen i den nye oppfølgerpiloten.

Populær serie

«Game of Thrones» er den mest populære serien i HBOs historie, men tv-serien har bare én sesong igjen. Den siste sesongen spilles for tiden inn i Nord-Irland, og er ventet å komme neste år, ifølge The New York Times.

George R.R. Martin

SKREV BOKSERIE: George R.R. Martin skrev den populære bokserien «A Song of Ice and Fire», som serien er basert på.

Foto: Nathan Denette / AP

«Game of Thrones» er en amerikansk tv-serie produsert av HBO siden 2011. Serien er basert på fantasy-bokserien «A Song of Ice and Fire» av George R.R. Martin.

Handlingen foregår hovedsakelig på det fiktive kontinentet Westeros, hvor flere familier kjemper om makten.

Serien er HBOs mest sette noensinne, etter å ha gått forbi «The Sopranos» i 2014.

Flere bøker

I mai fikk Game of Thrones-fansen en annen gledelig beskjed. «Fire and blood», den nye boken fra universet kommer ut på norsk den 20. november med tittelen «Ild og blod».

Boken er den første av to bind om Targaryan-slekten, med handling 300 år tilbake i tid, ifølge forlaget Gyldendal som har rettighetene til å gi ut bøkene av forfatteren George R.R. Martin.

Samtidig med boknyheten ble det bekreftet at boken «The Winds of Winter» ikke vil bli utgitt i løpet av 2018.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.