Game of Thrones

 • Strømmetjenesten HBO er nede

  Selskapet bekrefter på sine Facebook-sider at de har «tekniske utfordringer». I dag slippes den åttende og siste sesongen av den populære serien «Game of Thrones». 12,1 millioner så på forrige sesongs finale, mens 4 millioner andre strømmet episoden.

 • – The Weeknd med GoT-finalesang

  The Weeknd har med seg SZA og Travis Scott på en sang i forbindelse med den åttende og siste sesongen av Game Of Thrones, opplyser kilder til Pitchfork. Artisten selv har ikke bekreftet opplysningene. Sesongen har premiere 14.april. Filmpolitiets Game of Thrones-podkast har flere episoder i løpet av uka fram mot avslutningen av verdens største TV-serie.

  Abel Tesfaye, the Weeknd
  Foto: Charles Sykes / Ap
 • Game of Thrones-datoen klar

  14. april slippes den åttende og siste sesongen av den populære HBO-serien «Game of Thrones». Søndag delte seriens offisielle Youtube-konto en 1 minutt og 44 sekunder lang teaser hvor man får se glimt fra hva man kan vente seg når serien slippes.

 • GoT-forfatter: Tenkte først novelle

  Forfatter George RR Martin sier han gikk med en drøm om å skrive episk fantasidrama, men da han begynte å skrive på serien som er utgangspunktet for serien Game of Thrones, «A Song of Ice and Fire», hadde han ingen idé om hva det kunne bli. – Den første boka begynte som et kapittel. Jeg tenkte kanskje det skulle bli en novelle, sier han i et stort portrettintrevju i The Guardian der han også snakker om inspirasjonen fra Tolkien og om boka fansen venter så inderlig på, «The Winds of Winter».

  Game of Thrones
  Foto: Nick Briggs / HBO
 • Trump med «Game of Thrones»-tweet

  Skaperne bak «Game of Thrones» liker dårlig at USAs president Donald Trump legger meldinger på Twitter med klare referanser til den populære TV-serien. Presidenten har lagt ut en Twitter-melding med bilde av ham selv, og påskriften «Sanctions are coming, November 5», som nå harselleres med på Twitter. Budskapet spiller på at fra mandag 5. november gjeninnfører USA sanksjoner mot Iran. Både HBO, skuespillere fra «Game of Thrones» og forfatteren av boken serien bygger på uttrykker at de ikke har sans for Trumps meme. – Vi kjente ikke til denne meldingen og ville foretrukket det om vårt varemerke ikke ble misbrukt i politisk øyemed, heter det i en uttalelse fra HBO, skriver Huffington Post (NTB).

  Liam Cunningham og Kristofer Hivju i «Game of Thrones»
  Foto: HBO Nordic

Kulturstrøm

 • «Ringeren i Notre Dame» nr. 1

  Victor Hugos berømte roman fra 1831 topper bestselgerlistene i Frankrike etter brannen i katedralen. Hele fire versjoner av boken er å finne på blant topp ti: I tillegg til forlaget Livre de Poches utgave på førsteplassen, er romanen også å finne som nummer tre, fire og ti, ifølge The Bookseller. Det skriver Bok365.

  Illustration av Ringeren i Notre-Dame de Paris (1881)
  Foto: Luc-Olivier Merson / Wikimedia Commons
 • Dave Grohl + Brandi Carlile på gata

  De to spilte låter av Foo Fighters og Beatles da Carlile fikk lyst å dra innom sitt gamle sted i Seattle som gatemusikant. Det 20 minutter lange settet ble streamet på Facebooksiden hennes. Nå kan du se seansen på NME.

 • Kunne Stonehenge bli bygget slik?

  Forskerne ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) har eksperimentert med gigantiske betong-strukturer på opptil 25 tonn som kan flyttes for hånd. Muligens var det kunnskap om balanse som gjorde at oldtidens ingeniører kunne reise gigantiske Stonehenge og steinstøttene på Påskeøya lenge før kranene ble oppfunnet, skriver Gizmodo.