Hopp til innhold

Fire pågrepet etter Game of Thrones-lekkasje

Indisk politi har pågrepet fire personer etter at HBO ble hacket tidligere i august. Fjerde episode av fjernsynsserien Game of Thrones ble ulovlig delt på nettet.

HBO Hack

Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jaime Lannister i Game of Thrones fjerde episode i den sjuende sesongen av den populære HBO-serien.

Foto: Macall B. Polay / AP

Fjerde episode av HBO’s populære tv-serie ble ulovlig delt på nettet, før HBO sendte den. Tyvene kalte seg Mr. Smith, og sendte en video til HBO-sjef Richard Pepler. Der krevde de «sin 6 måneders lønn i bitcoin», noe de antydet var mer enn seks millioner dollar.

Indisk strømmetjeneste

Nå har indisk politi siktet fire personer i saken. Tre av dem arbeider i selskapet Prime Focus Tecknology, som oppbevarer film- og TV-serier for den indiske strømmetjenesten Hostar. Den fjerde er en tidligere medarbeider, skriver BBC.

Game of Thrones har de siste årene vært den mest piratkopierte serien på nettet., og har fans over hele verden. Norge har en stjerneskuespiller, som også er med i den sjuende og nest siste sesongen, Kristofer Hivju.

I dette intervjuet med NRK før premieren, lovet han spektakulære scener i sesongen som HBO er i full gang med å sende ut.

NRK møtte Kristoffer Hivju før føreste episode i sensong 7 av Game of Thrones vises på Colosseum kino i Oslo.

Den norske skuespilleren Kristofer Hivju er blitt internasjonalt kjent i rollen som Tormund Gigantbane i suksess-serien Game of Thrones.

Falske scener

I et intervju har Hivju også fortalt at sikkerheten er høy på settet og at de stadig må passe seg for innpåslitne paparazzifotografer som bruker mer og mer moderne metoder for å få glimt av hva som skjer under innspilling.

Problemet med tyverier og lekkasjer har blitt så stort at produsentene har begynt å iscenesette falske scener for å lure pressen og mulige tyver.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.