Hopp til innhold

Tusenvis vil ha Harry Potter Go

Pokémon Go brer om seg verden over, nå vil Potter-fansen at trollmannens verden skal overta etter de japanske pokémon-monstrene.

Harry Potter

KAN BLI SPILL: Om Harry Potter Go blir virkelighet får spillerne mulighet til å gå rundt i Harry Potters virtuelle verden. Daniel Radcliffe spilte den unge trollmannen i filmene om Harry Potter.

Foto: PETER MOUNTAIN / AP

Lørdag 30. juli hadde teaterstykket «Harry Potter and the Cursed Child» premiere i London. Stykket, som er den åttende fortellingen om trollmannen, har vekket stor interesse verden rundt.

Ifølge den engelske avisen The Independent at tusenvis av fans har signert en underskriftskampanje for å få utviklet Harry Potter Go.

Underskriftskampanjen ble lansert av Ashtyn Hannon, og målet er å få Warner Bros med på tanken.

– I en virtuell virkelighet av et Harry Potter-spill, kunne du ha kastet ekte trylleformler, skrives det i underskriftskampanjen.

Onsdag denne uken hadde 9000 signert kampanjen, skriver Huffington Post.

Rykter om Harry Potter Go

Søndag begynte ryktene å svirre om at Harry Potter skal bli det nye Pokémon Go, ifølge NME.

Også spillnettstedet The Bitbag skriver at magien er i ferd med å finne veien til den virkelige verdens mobiltelefoner, i en ny versjon av Pokémon Go.

Samtidig skriver flere nettkommentatorer at ryktene ikke har hold i virkeligheten.

Pokémon Go er et mobilspill basert på 90-tallsspillet Pokémon, der spillere går rundt i den virkelige verden for å fange virtuelle pokémon-monstre.

Enorm Pokémon-interesse

I Norge har Pokémon Go fått enorm oppmerksomhet, og fikk i juli fått mer omtale i norske medier enn den amerikanske presidentvalgkampen.

Også i sosiale medier er interessen stor.

– På Facebook er Pokémon Go det desidert største temaet i Norge. Nesten halvparten av det folk liker, skriver statuser om eller kommenterer på Facebook handler om Pokémon, sier Kristina Nilsen, analysesjef i medieanalysebyrået Retriever.

I juli publiseres det hvert døgn rundt 40.000 til 50.000 likes, statuser og kommentarer om spillet på Facebook. 59 prosent av disse publiseres av kvinner.

– Den typiske personen som skriver om Pokémon på Facebook er en kvinne i alderen 35 til 44 år, som er bosatt i Akershus, sier Nilsen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters