Hopp til innhold

Fred Buljo: Glad for at Keiino er storfavoritt

– Jeg føler vi har en låt som kan treffe folk der hjemme, sier Fred Buljo i Keiino og er glad for at gruppa topper bettinglistene. For Eurovisionen har publisert oversikten som viser at Keiino har en soleklar ledelse blant bookmakerne.

Keiino

Keiino er tippet som vinner av lørdagens finale blant veddemålsfirmaene. I Norge er det ikke tillatt med betting.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Loga ášši sámegillii.

– Dette er over all forventning, sier Tom Hugo i Keiino.

Keiino har jobbet med låten «Monument» helt siden i sommer. Nå er de klare for MGP-finalen på lørdag. Den som vinner da skal være Norges bidrag til Eurovision i Rotterdam.

Og allerede mandag skal vinneren spille inn sin låt og en video som skal presentere låten for det internasjonale publikummet.

Keiino representerte Norge for to år siden og vant publikums støtte, men ikke juryens.

De håper de nå har laget en låt som også vinner juryen.

Høyt nivå

– Vi har en låt med en tekst til ettertanke, sier Alexandra Rotan. For låten handler også om hva som står igjen etter et liv, legger hun til.

I sangen rapper Fred Buljo på samisk, noe han har gledet seg veldig til. Medlemmene i Keiino er enige om at det viser mangfoldet i Norge.

Gruppa synes det er et veldig høyt nivå på låtene i år.

– Vi er ikke så nervøse, men litt spente. Konkurransebiten er litt skummel, innrømmer Alexandra Rotan.

Fred Buljo lover at de skal gi alt de tre minuttene de er på scenen.

Veddemålsbyråene har tippet Tix med låten «The Fallen Angel » som den nærmeste konkurrenten til Keiino. Den er også lastet ned mange ganger. Han synes det er stort at han blir ansett som en av favorittene. Tix skal framføre en engelsk versjon av låten.

Mamma følger med

Når Fred Buljo skal på scenen lørdag, er det en som er spesielt spent. Det er moren til Fred Buljo, Linda Johansen. Hun samler familie hjemme på Saltfjellet.

– Forrige gang han var i finalen var jeg i Oslo i salen. Men det får vi ikke gjøre i år på grunn av korona, så da må vi gjøre det hjemme, feire og heie, sier hun.

Både moren. stefaren, lillebroren og kjæresten og barn og svigerforeldre skal benke seg foran TV-skjermen. Men moren innrømmer at det er rart å ikke være i salen og støtte ham. Men han vet at familie og venner sitter på Saltfjellet og følger spent med.

– De vinner jo selvfølgelig, det er den forventningen vi har. Det gjør de jo. Men folk må jo stemme for at de skal gå videre. De er jo favoritter, det er litt skummelt fordi da glemmer folk å stemme på dem, sier moren.

– Du er jo mamma, hvilke forventninger har du?

– Jeg håper jo at de vinner, selvfølgelig gjør jeg det. Eneste forventning er at han gjør sitt beste, og det vet jeg at han gjør. Her blir det nok snørr og tårer slik som vanlig. Jeg blir veldig lett rørt, avslutter hun.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters