Normal

Flere kvinner til sak mot Bill Cosby

Enda flere kvinner slutter seg til et søksmål mot Bill Cosby, som de hevder har mishandlet dem seksuelt.

Bill Cosby

BESKYLDES: Den kjente skuespilleren Bill Cosby beskyldes for seksuelle overgrep. Nå slutter flere kvinner seg til søksmålet mot ham.

Foto: ERIC THAYER / Reuters

Kvinnene hevder skuespilleren mishandlet dem seksuelt og deretter svertet dem ved å kalle anklagene deres løgn.

Fra før er tre kvinner med på søksmålet mot den kjente skuespilleren i en føderal domstol.

Blant de fire nye er kvinner som anklager Cosby for å ha mishandlet dem seksuelt mens de var tenåringer for 20–40 år siden, skriver NTB.

Misbrukt bak scenen

Til sammen har over 40 kvinner beskyldt Cosby for seksuelt misbruk og voldtekter helt siden 1970-tallet. Flere av disse overgrepene skal ha skjedd etter at de ble dopet ned først.

Flere av dem som nå har sluttet seg til søksmålet var unge skuespillere som sier de ble misbrukt bak scenen og i teatergarderober.

Utsatt for overgrep

STO FREM: 35 av kvinnene som beskylder Bill Cosby for seksuelle overgrep sto tidligere i år frem og fortalte sin historie i New York Magazine.

Foto: NTB Tema

Svertet og latterliggjort

Kvinnenes advokat, Joseph Cammarata, sier at de føler at Cosby svertet dem da han i 2014 kalte anklagene deres absurde og usanne. Han sier de ble latterliggjort i full offentlighet av den berømte og folkekjære skuespilleren.

Flere titall kvinner har anklaget den nå 78 år gamle Cosby for seksuell mishandling gjennom mange år. Tidligere sto 35 av kvinnene som har beskyldt ham for seksuelle overgrep frem i New York Magazine, hvor de fortalte sin historie.

Cosby har hele tiden avvist anklagene og er ikke blitt siktet for noe.

I frigitte dokumenter innrømmet komikerstjernen Bill Cosby (77) å ha dopet ned unge kvinner som han ville ha sex med.

Kulturstrøm

  • Lanserer musikkdokumentar-serie

    I oktober lanserer Netflix musikkdokumentar-serien «ReMastered». Kvar av dei åtte episodane vil fokusere på ein musikar og lovar å kome med innsikt som ikkje har blitt fortalt tidlegare. Blant musikarane i serien er blant anna Bob Marley, Johnny Cash og Sam Cooke.

  • Unik releasekonsert

    Jærbuen Hilde Selvikvåg er en av Norges mest spilte artister på radio. Nå vil hun bruke musikken til noe hun brenner for. 27-åringen skal samle inn penger til demenssaken, og starta med konsert i hjembyen.

    Jærbuen Hilde Selvikvåg er en av Norges mest spilte artister på radio. Nå vil hun bruke musikken til noe hun brenner for. 27-åringen skal samle inn penger til demenssaken, og starta med konsert i hjembyen.

Flere kulturnyheter