Hopp til innhold

– Jeg holdt på å drukne

Etter en runde med fransk triatlon er det klart hvem som kapret de tre finaleplassene i Mesternes mester.

De fire gjenværende deltakerne dyttes gjennom en knallhardt triatalon i denne episoden av Mesternes Mester

SLET: Bjørn Maaseide støtet på problemer under det franske triatlonet i lørdagens program.

Thor Hushovd, Vibeke Skofterud og Andreas Håtveit er utøverne som skal kjempe om trofeet Alexander Hetland kapret i fjor.

Tidligere sandvolleyball-spiller Bjørn Maaseide måtte dermed se seg slått, og forteller til NRK at det var melkesyren under det franske triatlonet som tok knekken på ham.

– Verste jeg har vært med på

Der skulle deltakerne i løpet av en halvtime løpe to og en halv kilometer på tredemølle, svømme 800 meter og sykle så langt de klarte den resterende tiden på ergometersykkel.

– Svømmingen var helt forferdelig. Bena var fullstappa av melkesyre etter løpingen, det var helt vanvittig. Jeg holdt på å drukne, sier Maaseide lattermildt.

Før svømmingen lå han på en andreplass bak Hushovd, men sølvplasseringen glapp da både Skofterud og Håtveit klarte å crawle seg forbi ham i vannet.

– Det er det verste jeg har vært med på i mitt liv, forteller han.

Følte seg trøtt og kvalt

Rogalendingen gav imidlertid ikke opp håpet om en finaleplass og var innstilt på å være best på tyngdekraft, en øvelse er deltakeren bærer 120 kg på kroppen og går så mange runder de klarer mellom to punkter.

– Jeg fikk nesten en nær-døden opplevelse fordi jeg både ble trøtt og kvalt mens jeg gikk, men jeg visste jeg måtte vinne, sier Maaseide.

Etter 59 runder sa kroppen stopp, men Maaseide hadde likevel klart å karre til seg førsteplassen i øvelsen, og dét med skade i hamstringen.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Bjørn Maaseide skal prøve seg i tyngdekraft i Mesternes Mester.

TUNGE STEG: – Han har mulighet til å søke seg jobb som sherpa etter denne innsatsen, sier kommentatoren om Maaseides prestasjon i episodens siste øvelse.

– Jeg visste at Vibeke ikke måtte bli nummer to for å bli i konkurransen, noe som skjer, sier han, og endte dermed på fjerdeplass i årets utgave av Mesternes mester.

Takknemlig for kameratskapet

I løpet av serien føler Maaseide at han klarte seg stort sett bra, selv om det var øvelser han gjerne skulle gjennomført på nytt,

– Jeg hadde store planer om å trene meg opp til Mesternes ester, men det fikk jeg ikke gjort, sier han og legger til at da han reiste var han mest bekymret for å gå ut først.

– Sånn sett synes jeg Siri taklet det veldig bra da det var hun som røyk først, sier han.

Maaseide uttrykker sin takknemlighet ovenfor utøverne han stiftet kameratskap med i løpet av serien.

– Det slår meg i ettertid at de andre, mange av de verdens beste i sin idrett, er så omgjengelige og hyggelige, fordi vi kan fort bli litt spisse. Alle har blitt gode og solide mennesker. Det viser at norsk idrett har gjort noe godt, sier Maaseide.

Kulturstrøm

  • «Underholdende, dog noe underveldende debut»

    – Albumets tittel og gjennomgående tematikk handler om forhold som visner bort. Selv om man som lytter ikke sitter igjen med en klar følelse av hvilke forhold det hintes til, er det ingen tvil om at Blackie ser på disse bruddene som høyst nødvendige, skriver NRK P3-kritiker Even Samir Kaushik i sin anmeldelse av debutalbumet til Blackie.