Hopp til innhold

– Jeg tenkte: «Hva driver jeg med?»

Etter en dramatisk finale var det svømmeren Aleksander Hetland som til slutt dro i land seieren i årets Mesternes Mester.

Aleksander Hetland kaster noe på stranden

MÅTTE TREFFE: Det skulle fire forsøk til før Aleksander Hetland klarte å få ned den hengende steinkrukka.

Foto: Roy Davik/ NRK

– Det var sinnsykt digg og en sinnsyk stor lettelse. Det ble noen tunge dager, vi var slitne hele gjengen. Den siste øvelsen var veldig krevende, sier Aleksander Hetland.

Finalekonkurransen mellom Hetland og konkurrenten Frode Andresen ble ekstremt spennende. Helt fram til siste sekund var det åpent hvem som skulle vinne.

Frode Andresen vant den første øvelsen i episoden, noe som gjorde at han fikk 30 sekunders forsprang over Mette Solli og ett minutts forsprang over Aleksander Hetland.

Det gjorde at Andresen hadde det beste utgangspunktet for jaktstarten. Men her snudde alt seg – Aleksander Hetland vant konkurransen til tross for at han hadde ett minutt mindre enn de andre på å klare utfordringene.

Artikkelen fortsetter under bildet

Mesternes Mester-konkurranse med Frode Andresen

SANDGRAVING: I to ulike øvelser måtte finalistene måtte grave seg gjennom tung sand.

Foto: Roy Davik/ NRK

Herrefinale

Kickbokseren Mette Solli måtte gi tapt for Frode Andresen, og igjen var det duket for en ren herrefinale i Mesternes Mester. Det ble en nervepirrende, jevn og nesten komisk spennende finale.

På et tidspunkt så det nesten ut som Hetland skulle gi opp. Frode Andresen lå i tet, han hadde truffet den hengende steinkrukke som skulle falle i bålet nedenfor. Aleksander Hetland forteller hva han tenkte da han måtte stoppe for en kort tenkepause på stranda:

– Jeg tenkte: «Hva driver jeg med, dette går ikke i det hele tatt?». Jeg var oppgitt, men i det øyeblikket tok jeg meg sammen og bestemte meg for at nå skulle jeg satse.

Se den avgjørende slutten her:

Frode Andresen og Aleksander Hetland i den siste finalekonkurransen i Mesternes Mester.

Frode Andresen og Aleksander var tydelig slitne i siste del av konkurransen.

– En liten del av meg hadde lyst til at det bare skulle bli ferdig, men det ble overstyrt av vinnerlysten. Jeg tror vi begge hadde veldig lyst til å vinne, sier Hetland til NRK.

Svømmeren forteller at han var stressa og sliten etter å ha vært gjennom to runder med graving i sanden og strømøvelsen, hvor han flere ganger fikk elektrisk støt gjennom kroppen.

– Jeg var så sliten at jeg ikke siktet ordentlig. Men da jeg virkelig bestemte meg for å treffe og sikte, så gikk det.

32-åringen skulle egentlig være med i forrige sesong av Mesternes Mester, men en røket akilles gjorde at svømmeren måtte trekke seg. Men Hetland fikk et nytt forsøk i år, og gikk helt til topps.

– Det var digg å være ferdig, digg å vinne, digg at jeg gjorde en solid innsats i hele programmet og gjennom hele konkurransen, avslutter årets mester til NRK.

Aleksander Hetland

ENDELIG: Etter en beinhard finale kunne Aleksander Hetland heve armene og juble for Mesternes Mester-seieren.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober