Filmbransjen kniver om Jensen-rettigheter

Ulrik Imtiaz Rolfsen er en av tre aktører som kjemper om filmrettighetene til historien om Eirik Jensen.

Imtiaz Rolfsen vil lage Eirik Jensen film

INTERESSERT: Ulrik Imtiaz Rolfsen (til høyre) er en av tre aktører som har meldt sin interesse for filmrettighetene til Eirik Jensens biografi.

Foto: Hilde Bruvik/Øyvind Bye Skille / NRK

Forlagssjef i Kagge forlag, Anne Gaathaug, sier til NRK at tre aktører har meldt sin interesse for å kjøpe filmrettighetene til «På innsiden. Historien om mitt politiliv».

– Det siste døgnet har tre filmfolk meldt interesse for denne helt unike historien. Boken er skrevet på en måte som gjør at leseren kan se for scenene, og det er veldig

Anne Gaathug

JENSEN BESTEMMER: Anne Gaathaug råder Eirik Jensen til å ta god tid på å bestemme seg.

Foto: Petter Sommer / NRK

filmvennlig stoff.

Gaathaug forteller at alle tre er norske, men vil ikke si hvem det er snakk om. Eirik Jensen bestemmer selv om han vil selge rettighetene til boken, men forlagssjefen sier at den korrupsjonssiktede politimannen ennå ikke har bestemt seg.

– Regner ikke med noe gratis

Regissøren Ulrik Imtiaz Rolfsen bekrefter at han er en av dem som har tatt kontakt med Kagge for å lage film av boken.

– Eirik er en veldig spennende og eksotisk figur. En politimann som kommer fra ingenting og rensker opp i MC- og gjengmiljøene i Oslo og som senere får alvorlige anklager mot seg. Det er en fantastisk historie.

Rolfsen har brukt Eirik Jensen som researchkilde til filmen «Izzat» og NRK-serien «Taxi», men tror ikke det gir ham en fordel i kampen om rettighetene.

– Det er mange som har mer penger og mer støtte enn meg i bransjen, så jeg tror ikke jeg får noe gratis her.

– Ikke noe vits å forhaste seg

Rolfsen legger ikke skjul på at den pågående etterforskningen er en faktor for hans interesse, men han har ikke bestemt seg for hvilke deler av boken filmens handling eventuelt baseres på.

– Jeg tror det går an å lage en film uavhengig av siktelsens resultat. Det er naturlig å ha med avslutningen av saken i filmen, men det kan også hende jeg finner en helt annen slutt. Det også an å basere filmen på hendelser som ligger ti-femten år tilbake i tid.

Anne Gaathaug vil ikke si noe om når vi kan vente oss en beslutning, men understreker at den endelige beslutningen tas av Eirik Jensen.

– Det er ikke noe vits å forhaste seg. Dette er en historie som strekker seg over 32 år. Bok- og filmbransjen er veldig nytt for han, så jeg vil råde han til å ta seg god tid.'

Kulturstrøm