Hopp til innhold

Disse får hovedrollene i «True Detective»

HBO bekrefter at Colin Farrell og Vince Vaughn får to av hovedrollene i sesong to av «True Detective».

Colin Farrell og Vince Vaughn

KLARE FOR SESONG TO: Colin Farrell (til venstre) og Vince Vaughn skal spille hardkokte typer i HBOs krimdrama.

Foto: Chris Pizzello / Ap

Det har vært intense spekulasjoner rundt hvem som skal spille hovedrollene i sesong to av den populære og kritikerroste HBO-serien «True Detective».

Det har vært kjent at hele besetningen fra sesong én skulle skiftes ut, og at handlingen skulle flyttes fra Louisiana til California .

Nå bekrefter HBO at Colin Farrell og Vince Vaughn får to av hovedrollene, skriver Hollywood Reporter.

Korrupt

HBO letter også på sløret rundt hva som vil skje i sesong to, som også skal bestå av åtte episoder. I hovedrollene er det tre politimenn og en notorisk kriminell som forsøker å nøste opp trådene etter et drap. Handlingen er lagt til California, og innspillingen starter nå i høst.

Farrell skal spille politietterforskeren Ray Velcoro, som dras mellom en korrupt politiledelse og mafiaen som eier ham. Vaughn spiller Frank Semyon, en karrierekriminell som står i fare for å miste alt når når hans forsøk på å komme seg inn i en lovlydig bransje blir truet av et drap på hans forretningspartner.

Irske Colin Farrell (38) har spilt i en rekke innbringende actionthrillere de siste årene, og har også fått en Golden Globe Award for sin rolle i «In Bruges». Nylig har han også vært å se i Liv Ullmanns nye film «Frøken Julie».

Vince Vaughn (44) har spilt i en rekke Hollywood-slo gjennom med filmen «Swingers» i 1996, og har senere hatt en rekke roller, flere av dem komedier.

Hyllet

Sesong én av «True Detective» sikret seg mange nominasjoner ved den siste Emmy-prisutdelingen , og både Matthew McConaughey og Woody Harrelson ble nominert i kategorien for beste mannlige hovedrolle. Serien har vært så populær at HBO sin streamingtjeneste krasjet da seriefinalen ble lagt ut på nett.

Den relativt saktegående serien handler om to etterforskere som finner en myrdet kvinne. Hun ser ut til å være et offer for en morder med sansen for det okkulte, og historien brettes ut med et øde Sør-Louisiana-landskap som bakgrunn.

HBO-sjef Michael Lombardo sier at sesong to ikke vil bli like mørk som den første.

Les NRK P3s anmeldelse her.

Kulturstrøm