Røper nye detaljer rundt «True Detective»

Handlingen i sesong to blir lagt til California, og det blir tre hovedrolleinnehavere.

True Detective

Matthew McConaughey og Woody Harrelson i sesong 1 av «True Detective».

Foto: Michele K. Short / Ap

Den populære HBO-krimserien, som hadde premiere i januar, har fått svært god mottakelse. Spesielt har rolleprestasjonene til Matthew McConaughey og Woody Harrelson fått bred hyllest.

«True Detective» har vært så populær at HBO sin streamingtjeneste krasjet da seriefinalen ble lagt ut på nett.

Den relativt saktegående serien handler om to etterforskere som finner en myrdet kvinne. Hun ser ut til å være et offer for en morder med sansen for det okkulte, og historien brettes ut med et øde Sør-Louisiana-landskap som bakgrunn.

Filmpolitiet trillet terningkast seks på serien. Les anmeldelsen her.

Les også: – Hva i all verden har skjedd med McConaughey?

Tre hovedroller

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey har høstet mange lovord for sin rolle som kriminaletterforsker Rust Cohle i «True Detective».

Foto: JIm Bridges / Ap

Nå som første sesong på åtte episoder er ferdigsendt, har spekulasjonene gått høyt rundt hvordan sesong to blir.

Ettersom historien fra sesong 1 er avsluttet er det klart at det vil bli introdusert en helt ny rolleliste og et helt nytt plott. På det amerikanske radioprogrammet «To The Best Of Our Knowledge», letter seriens skaper Nic Pizzolatto litt på sløret.

Han bekrefter nå at sesong to skal introdusere tre hovedroller. Samtidig forteller han at California skal utgjøre bakteppet for den neste krimgåten – men da et mindre sted i staten, og ikke i storbyen Los Angeles.

Pizzolatto lover at de skal prøve å etablere en lignende stemning som det de fikk til i første sesong.

Serieskaperen forteller at han er dypt forelsket i de tre karakterene de har utviklet. Jakten på hvem som skal fylle hovedrollene starter i disse dager.

– Giften er menneskeheten

Overfor radioshowet forklarer Pizzolatto hva som er tanken bak serien.

– I True Detective er verden selve forbrytelsen. Verden i seg selv er gift, og det er noen nedbrytende krefter som er i arbeid. Giften ved verdens røtter er menneskeheten.

Det er forventet at også sesong to skal inneholde kun åtte episoder. En forskjell blir at hver episode skal regisseres av ulike personer.

Tidligere har Pizzolatto sagt til HitFix at sesong to vil ta for seg «harde kvinner, slemme menn og den okkulte historien til USAs transportsystem».

Se traileren for «True Detective» sesong 1:

Kulturstrøm

 • Gazprom overtar russiske Vkontakte

  Det statlig eide russiske gasselskapet Gazprom tar over det russiske svaret på Facebook, Vkontakte. Kjøpet av det populære sosiale mediet blir sett på som et ledd i myndighetenes ambisjon om å ta kontroll over medier og internett, melder AFP/NTB.

 • Nepal krever tilbake kunst

  Nepal krever å få kunstskatter tilbake fra Vesten. – Vi har tomme templer, altere og pidestaler, skriver nepalske aktivister. Nå ber de museer om å levere tilbake stjålne kulturskatter. Få har meldt seg.

 • Vanity Fair hyller Trier-film

  Vanity Fairs hovedkritiker, Richard Lawson, kårer «Verdens verste menneske» til årets beste film. Lawson beskriver filmen av Joachim Trier, med Renate Reinsve i hovedrollen, som selskapelig, vemodig, stilig og vinnende.

  «Verdens verste menneske» troner øverst på de beste filmene fra 2021, etterfulgt av Oscar-håpene Ryusuke Hamaguchs «Drive My Car» og Jane Campions «The Power of the Dog».

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios