Røper nye detaljer rundt «True Detective»

Handlingen i sesong to blir lagt til California, og det blir tre hovedrolleinnehavere.

True Detective

Matthew McConaughey og Woody Harrelson i sesong 1 av «True Detective».

Foto: Michele K. Short / Ap

Den populære HBO-krimserien, som hadde premiere i januar, har fått svært god mottakelse. Spesielt har rolleprestasjonene til Matthew McConaughey og Woody Harrelson fått bred hyllest.

«True Detective» har vært så populær at HBO sin streamingtjeneste krasjet da seriefinalen ble lagt ut på nett.

Den relativt saktegående serien handler om to etterforskere som finner en myrdet kvinne. Hun ser ut til å være et offer for en morder med sansen for det okkulte, og historien brettes ut med et øde Sør-Louisiana-landskap som bakgrunn.

Filmpolitiet trillet terningkast seks på serien. Les anmeldelsen her.

Les også: – Hva i all verden har skjedd med McConaughey?

Tre hovedroller

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey har høstet mange lovord for sin rolle som kriminaletterforsker Rust Cohle i «True Detective».

Foto: JIm Bridges / Ap

Nå som første sesong på åtte episoder er ferdigsendt, har spekulasjonene gått høyt rundt hvordan sesong to blir.

Ettersom historien fra sesong 1 er avsluttet er det klart at det vil bli introdusert en helt ny rolleliste og et helt nytt plott. På det amerikanske radioprogrammet «To The Best Of Our Knowledge», letter seriens skaper Nic Pizzolatto litt på sløret.

Han bekrefter nå at sesong to skal introdusere tre hovedroller. Samtidig forteller han at California skal utgjøre bakteppet for den neste krimgåten – men da et mindre sted i staten, og ikke i storbyen Los Angeles.

Pizzolatto lover at de skal prøve å etablere en lignende stemning som det de fikk til i første sesong.

Serieskaperen forteller at han er dypt forelsket i de tre karakterene de har utviklet. Jakten på hvem som skal fylle hovedrollene starter i disse dager.

– Giften er menneskeheten

Overfor radioshowet forklarer Pizzolatto hva som er tanken bak serien.

– I True Detective er verden selve forbrytelsen. Verden i seg selv er gift, og det er noen nedbrytende krefter som er i arbeid. Giften ved verdens røtter er menneskeheten.

Det er forventet at også sesong to skal inneholde kun åtte episoder. En forskjell blir at hver episode skal regisseres av ulike personer.

Tidligere har Pizzolatto sagt til HitFix at sesong to vil ta for seg «harde kvinner, slemme menn og den okkulte historien til USAs transportsystem».

Se traileren for «True Detective» sesong 1:

Kulturstrøm

 • Filmkomponist skaper BMW-lyd

  Det tyske bilselskapet BMW lanserer sin nyeste elbil i dag, og denne gangen er en komponist med på laget. Hans Zimmer, som er en av verdens mest kjente filmmusikkomponister har nemlig designet lydbildet inne i bilen. Elbiler er nesten helt lydløse, og mange savner de lydene de er vant til. BMW-eiere får nå valgfri billyd laget av mannen bak musikken til blant annet «Løvenes Konge» og «Pirates of the Carribean».

  BMW
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Mariss Jansons er syk

  Oslo Filharmoniens tidligere sjefdirigent og en av verdens mest ettertraktede dirigenter avlyser alle sommerens planlagte konserter av helseårsaker. Jansons skulle blant annet ledet flere konserter under årets Salzburg Festival og under BBC Proms. Jansons (76) har også tidligere hatt utfordringer med helsa. (slippeddisc)

  Mariss Jansons
  Foto: Sigi Tischler / AP
 • Nytt festivalsamarbeid

  Nordlysfestivalen i Tromsø og samtidskunstfestivalen Ilios i Harstad inngår samarbeid. – En av grunnene er at det har blitt for dyrt å få orkestre og artister nordover til kun en festival, sier leder av Iliosfestivalen, Anders Eriksson.

  Sisu
  Foto: Martin Mortensen / NRK