Røper nye detaljer rundt «True Detective»

Handlingen i sesong to blir lagt til California, og det blir tre hovedrolleinnehavere.

True Detective

Matthew McConaughey og Woody Harrelson i sesong 1 av «True Detective».

Foto: Michele K. Short / Ap

Den populære HBO-krimserien, som hadde premiere i januar, har fått svært god mottakelse. Spesielt har rolleprestasjonene til Matthew McConaughey og Woody Harrelson fått bred hyllest.

«True Detective» har vært så populær at HBO sin streamingtjeneste krasjet da seriefinalen ble lagt ut på nett.

Den relativt saktegående serien handler om to etterforskere som finner en myrdet kvinne. Hun ser ut til å være et offer for en morder med sansen for det okkulte, og historien brettes ut med et øde Sør-Louisiana-landskap som bakgrunn.

Filmpolitiet trillet terningkast seks på serien. Les anmeldelsen her.

Les også: – Hva i all verden har skjedd med McConaughey?

Tre hovedroller

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey har høstet mange lovord for sin rolle som kriminaletterforsker Rust Cohle i «True Detective».

Foto: JIm Bridges / Ap

Nå som første sesong på åtte episoder er ferdigsendt, har spekulasjonene gått høyt rundt hvordan sesong to blir.

Ettersom historien fra sesong 1 er avsluttet er det klart at det vil bli introdusert en helt ny rolleliste og et helt nytt plott. På det amerikanske radioprogrammet «To The Best Of Our Knowledge», letter seriens skaper Nic Pizzolatto litt på sløret.

Han bekrefter nå at sesong to skal introdusere tre hovedroller. Samtidig forteller han at California skal utgjøre bakteppet for den neste krimgåten – men da et mindre sted i staten, og ikke i storbyen Los Angeles.

Pizzolatto lover at de skal prøve å etablere en lignende stemning som det de fikk til i første sesong.

Serieskaperen forteller at han er dypt forelsket i de tre karakterene de har utviklet. Jakten på hvem som skal fylle hovedrollene starter i disse dager.

– Giften er menneskeheten

Overfor radioshowet forklarer Pizzolatto hva som er tanken bak serien.

– I True Detective er verden selve forbrytelsen. Verden i seg selv er gift, og det er noen nedbrytende krefter som er i arbeid. Giften ved verdens røtter er menneskeheten.

Det er forventet at også sesong to skal inneholde kun åtte episoder. En forskjell blir at hver episode skal regisseres av ulike personer.

Tidligere har Pizzolatto sagt til HitFix at sesong to vil ta for seg «harde kvinner, slemme menn og den okkulte historien til USAs transportsystem».

Se traileren for «True Detective» sesong 1:

Kulturstrøm

 • Kulturpris til Mauds redningsmenn

  Roald Amundsen si polarskute «Maud» vart i fjor frakta til Asker, der ho var bygd, etter å ha blitt heva frå havbotnen nord i Canada i 2016. Jan Wanggaard og Tandberg Eiendom får i dag pris frå statsminister Erna Solberg for sin innsats.

 • Misnøye med Weinstein-forlik

  To av skuespillerne som har saksøkt Harvey Weinstein nekter å være med på gruppeforliket, hvor det er avtalt at filmprodusenten skal betale 400 millioner kroner i erstatning til de fornærmede. Forliket er ikke endelig signert av partene, og kan dermed ende opp med å bli droppet. Det skriver New York Times.

  Harvey Weinstein
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Mímir Kristjánsson til Farmen

  Journalist og forfatter, Mímir Kristjánsson, er deltaker i neste års Farmen kjendis, melder TV 2. Han begrunner deltagelsen med at det vil bli en fin påminnelse på hvordan det var å drive en gård for 100 år siden, da Norge var et fattig land.

  Mimir Kristjansson
  Foto: Torkel Anstensrud Schibevaag / NRK