NRK Meny
Normal

Høyst tre sesonger av «True Detective»

True Detective-forfatter Nic Pizzolatto tror det vil bli for slitsomt å lage mer enn tre sesonger av den populære TV-serien.

True Detective

SKRYT: Matthew McConaughey og Woody Harrelson har fått mye ros for sine roller i HBO-serien True Detective.

Foto: JIm Bridges / Ap

Det forklarte Pizzolatto under Banff World Media Festival, som nylig fant sted i Canada, ifølge NME. Den første sesongen av HBO-serien, som har fått til dels svært gode kritikker, ble sendt tidligere i år. Sesong to av serien skal snart spilles inn, og sendes neste år.

Men forfatteren skal selv ha sagt at han ikke kan tenke seg å holde på i mer enn tre år, fordi han rett og slett ikke orker å skrive en «evigvarende» serie. Dette blant annet fordi serien hver sesong skal ta for seg en helt ny rolleliste, og et helt nytt plott.

Brad Pitt på premieren av Maleficent

AKTUELL 1: Flere medier, deriblant NME, har spekulert i at Brad Pitt skal være med i en sesong av den populære TV-serien.

Foto: ROBYN BECK / Afp

– Man kan ikke ha noen «voksesmerter», som ved en vanlig førstesesong. Hvis det skal fungere, må det det fungere med én gang. Det er utrolig slitsomt. Alt må fungere, og under svært krevende forhold. Jeg skriver jo hver episode, hvilket gjør det enda mer utmattende, sier Pizzolatto, ifølge NME.

Pitt i California?

Den andre sesongen vil foregå i California, og det spekuleres i at kanskje Brad Pitt vil være på rollelisten. I tillegg har muligheten for tre hovedrolleinnhavere blitt nevnt.

Mye av grunnen til den gode mottakelsen serien har fått, er rolleprestasjonene til Matthew McConaughey og Woody Harrelson. Til tross for dette har altså tanken vært å bytte ut begge Hollywood-veteranene med andre skuespillere.

Tidligere denne måneden hintet imidlertid McConaughey, ifølge NME, om at det kunne være aktuelt å bli med på en sesong til. I tillegg til Brad Pitt har også Jessica Chastain blitt koblet til serien.

37-åringen har tidligere spilt i Terence Malicks The Tree of Life (2011), sammen med blant andre nevnte Pitt.

«True Detective» har vært så populær at HBO sin streamingtjeneste krasjet da seriefinalen i den første sesongen ble lagt ut på nett tidligere i år.

Jessica Chastain

AKTUELL 2: 37 år gamle Jessica Chastain skal ifølge NM være aktuell for en rolle i HBO-serien.

Foto: PAUL HACKETT / Reuters