Hopp til innhold

ESC-vinner innlagt på sykehus

Vinneren av Eurovision Song Contest 2017, Salvador Sobral, er innlagt på sykehus og trenger hjertetransplantasjon, melder flere portugisiske medier.

Salvador Sobral

INNLAGT: Den portugisiske artisten trenger hjertetransplantasjon.

Foto: Sergei Chuzavkov / AP

Ifølge Cabas lider Sobral av hjertesvikt, og trenger en hjertetransplantasjon for å overleve.

Den 27 år gamle artisten er innlagt på Santa Cruz Hospital i Lisboa, og er på venteliste for å få hjertetransplantasjon, melder portugisiske BLITZ.

Det har i en tid vært spekulert i portugisiske medier om helsetilstanden til Salvador Sobral. I april bekreftet han overfor den nasjonale kringkasteren, RTP, at han har «hjerteproblemer,» uten å spesifisere nærmere hva slags.

Under Eurovision Song Contest ankom Sobral Kiev senere enn de andre artistene, som følge av at han hadde vært syk og sengeliggende hjemme i Portugal.

Salvador Sobral er en portugisisk sanger og tidligere psykologistudent som er oppvokst i Lisboa i Portugal. Han representerte Portugal i Eurovision Song Contest 2017 med sangen «Amar pelos dois» og sikret landet sin første seier i konkurransen siden debuten i 1964.

Salvador Sobral

Den portugisiske vinnerlåta «Amar Pelos Dois»

Kulturstrøm

 • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

  Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

  Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

  (NTB)

 • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

  Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

  – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

  Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

  Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

  – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.