Hopp til innhold

ESC-vinner innlagt på sykehus

Vinneren av Eurovision Song Contest 2017, Salvador Sobral, er innlagt på sykehus og trenger hjertetransplantasjon, melder flere portugisiske medier.

Salvador Sobral

INNLAGT: Den portugisiske artisten trenger hjertetransplantasjon.

Foto: Sergei Chuzavkov / AP

Ifølge Cabas lider Sobral av hjertesvikt, og trenger en hjertetransplantasjon for å overleve.

Den 27 år gamle artisten er innlagt på Santa Cruz Hospital i Lisboa, og er på venteliste for å få hjertetransplantasjon, melder portugisiske BLITZ.

Det har i en tid vært spekulert i portugisiske medier om helsetilstanden til Salvador Sobral. I april bekreftet han overfor den nasjonale kringkasteren, RTP, at han har «hjerteproblemer,» uten å spesifisere nærmere hva slags.

Under Eurovision Song Contest ankom Sobral Kiev senere enn de andre artistene, som følge av at han hadde vært syk og sengeliggende hjemme i Portugal.

Salvador Sobral er en portugisisk sanger og tidligere psykologistudent som er oppvokst i Lisboa i Portugal. Han representerte Portugal i Eurovision Song Contest 2017 med sangen «Amar pelos dois» og sikret landet sin første seier i konkurransen siden debuten i 1964.

Salvador Sobral

Den portugisiske vinnerlåta «Amar Pelos Dois»

Kulturstrøm

 • Zelenskyj talte til Cannes-festivalen

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte via video til filmfestivalen i Cannes, som opna tysdag.

  – Til slutt vil hatet forsvinne, og diktatorane vil døy, sa han i den overraskande talen under opninga av den 75. filmfestivalen i Palais des Festivals i Cannes.

  I talen refererte han til makta av filmen under andre verdskrig, og han nemnde spesifikt Charlie Chaplins film «Diktatoren», som gjorde narr av nazileiaren Adolf Hitler.

  – Vi treng ein ny Chaplin i dag for å bevise at filmen ikkje har mista stemma si, sa han i talen, som han fekk ståande applaus for.

  Krigen i Ukraina blir eit dominerande tema på festivalen, og ein dag er reservert for ukrainske filmskaparar. Dokumentarfilmen «Mariupolis 2» av den litauiske filmskaparen Mantas Kvedaravicius som vart drepe av russiske styrkar i april, blir vist spesielt. (NTB)

  Volodymyr Zelenskyj taler til filmfestivalen i Cannes 17. mai 2022
  Foto: Vianney Le Caer / AP
 • Cezinando dømmes til samfunnsstraff

  Mandag møtte artist Kristoffer Cezinando Karlsen i Oslo tingrett i en såkalt tilståelsessak.

  Rapperen ble dømt til 120 timers samfunnsstraff etter møbel-tyverier.

  26-åringen er siktet for fem tyverier av møbler verdt rundt 380.000 kroner. Flere av møblene er levert tilbake, ifølge forsvarer Mette Yvonne Larsen.