ESC-vinner innlagt på sykehus

Vinneren av Eurovision Song Contest 2017, Salvador Sobral, er innlagt på sykehus og trenger hjertetransplantasjon, melder flere portugisiske medier.

Salvador Sobral

INNLAGT: Den portugisiske artisten trenger hjertetransplantasjon.

Foto: Sergei Chuzavkov / AP

Ifølge Cabas lider Sobral av hjertesvikt, og trenger en hjertetransplantasjon for å overleve.

Den 27 år gamle artisten er innlagt på Santa Cruz Hospital i Lisboa, og er på venteliste for å få hjertetransplantasjon, melder portugisiske BLITZ.

Det har i en tid vært spekulert i portugisiske medier om helsetilstanden til Salvador Sobral. I april bekreftet han overfor den nasjonale kringkasteren, RTP, at han har «hjerteproblemer,» uten å spesifisere nærmere hva slags.

Under Eurovision Song Contest ankom Sobral Kiev senere enn de andre artistene, som følge av at han hadde vært syk og sengeliggende hjemme i Portugal.

Salvador Sobral er en portugisisk sanger og tidligere psykologistudent som er oppvokst i Lisboa i Portugal. Han representerte Portugal i Eurovision Song Contest 2017 med sangen «Amar pelos dois» og sikret landet sin første seier i konkurransen siden debuten i 1964.

Salvador Sobral

Den portugisiske vinnerlåta «Amar Pelos Dois»

Kulturstrøm

  • TikTok og Twitter i samtaler

    Den kinesiske videoappen TikTok skal være i samtaler med Twitter om et samarbeid, melder Wall Street Journal. Det skal dreie seg om tidlige forhandlinger om drift av appens amerikanske del etter at president Trump nektet TikTok å drive videre i USA.

  • TikTok saksøker Trump-regjeringa

    TikTok vil saksøke Trump-regjeringa for restriksjonane mot appen. Søksmålet kan kome alt tysdag, melder NPR, som siterer ei anonym kjelde som skal arbeide med søksmålet. TikTok mener vedtaket er i strid mot grunnlova fordi dei ikkje fekk uttale seg.