Hopp til innhold

Videopremiere: Se Carl Espens nye musikkvideo

– Jeg tror jeg må gå gjennom samme prosess som alle som driver med musikk har gjort, forskjellen er bare at jeg begynte på topp, forteller Carl Espen Thorbjørnsen, som nå er ute med sin første musikkvideo etter «Silent Storm». Se den her.

For drøye fire måneder siden sto Carl Espen Thorbjørnsen på scenen i København foran 195 millioner TV-seere og sang låten «Silent Storm».

Glassmesteren fra Osterøy utenfor Bergen, som så vidt hadde sunget foran et publikum før, fikk en ilddåp som knapt kan bli større.

– Selv om folk kanskje har vært usikre på om jeg kom til å takle dette, kjenner jeg meg selv så godt at jeg har visst at det kom til å gå bra. Jeg er ikke en mann med de store svingningene i humøret, og jeg tror det hjelper meg til å finne roen på scenen, sa Carl Espen til NRK.no backstage i København i det han inntok ESC-scenen.

Han taklet det. Den sindige 32-åringen besto med glans og Norge endte på en respektabel åttendeplass av totalt 39 land.

Tilbake til start

Hvor starter man etter at lysene har slukket? Etter ukevis med daglige intervjurunder, med 20 personer som jobber døgnet rundt kun for deg og etter å ha opptrådt for flere mennesker enn Superbowl har seere?

Glassmesteren måtte begynne på scratch.

Green room finale

Carl Espen og den norske delegasjonen jubler etter hvert som stemmene kommer inn under finalen i Eurovision Song Contest i mai.

Foto: Stian Malme / NRK

– Jeg sa jo hele tiden til meg selv at jeg ikke måtte venne meg til dette, at dette var det unormale. Det var en veldig trygghet å ha et så stort team rundt seg og alt dette er selvfølgelig noe jeg savner, forklarer Carl Espen.

– Men jeg tror jeg må gå gjennom samme prosess som alle som driver med musikk har gjort, forskjellen er bare at jeg har begynt på topp. Nå må jeg bygge meg opp som artist fra grunnen. Turnere rundt i landet. Prøve meg frem med forskjellige musikkstiler og finne mitt eget uttrykk.

I sommer har Thorbjørnsen opptrådt på Topp 20-lista, og deltatt på flere festivaler rundt om i Norge. Nå har han sagt opp kontorjobben i glassmesterfirmaet han jobber i, og begynner som montør i stedet. Det vil gjøre det enklere å leve litt uforutsigbart, og å kunne ta seg fri innimellom.

– Det har med min egen samvittighet å gjøre. For å kunne satse mer på musikk, forklarer Carl Espen.

LES OGSÅ: Stor økning i antall MGP-påmeldinger

«Holding On»

Låten han i dag har musikkvideo-premiere på, hans første singel etter «Silent Storm», heter «Holding On». Også denne er skrevet av kusine og låtskriver Josefin Winther.

– Det lå litt i kortene at hun skulle skrive låt nummer to også. Vi samarbeider godt, men nå jobber hun i tillegg mye med egne ting og skal spille en del for seg selv. Det samme skal jeg, og jeg håper jo å få bidratt litt mer på låtskriversiden selv også etter hvert.

«Holding On» handler om løsrivelse, og om hvor motsetningsfylt slike prosesser kan oppleves.

– Sangen er skrevet om det øyeblikket der frykten for å gi slipp og gå glipp av det som kan komme, må gi tapt for nysgjerrigheten på de nye mulighetene og fremtiden. Det gjør vondt, fordi det som har vært og er, det er bra. Det er mange gode ting som er innarbeidet, og man deler en historie sammen. Det handler om hvor oppriktig man elsket. Man mente det virkelig, og trodde at det skulle vare, forklarer Josefin Winther.

– Legger lista høyt

Carl Espen og Josefin Winther

– Jeg tenkte at det hadde vært gøy å visualisere det vippe-øyeblikket. Tidspunktet når du har innsett at tiden er inne for noe nytt. At det som har vært ikke kan være lenger. Jeg tror det er mange som kan relatere til det, forklarer låtskriver Josefin Winther om låten 'Holding On'.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Låten er betraktelig lysere og mer opp i tempo enn forgjengeren «Silent Storm».

– Det er gøy å gjøre noe litt annet. «Holding On» er på en måte litt sjangerløs, sånn som «Silent Storm» også var. Det er en låt som er minst like vanskelig å synge rent teknisk. Josefin setter store krav og legger lista høyt, men det er jo egentlig bare gøy, sier Carl Espen.

– Sist sang du om å finne noen å bygge et liv sammen med – mens neste singel handler om løsrivelse og det å gå videre fra noe. Det gikk raskt, dette?

– He he. Du kan si det sånn, humrer Thorbjørnsen.

– Denne er ikke skrevet personlig til meg på samme måte som «Silent Storm». Dette er en låt Josefin har jobbet med tidligere, som hun nå har hentet frem igjen. Og jeg kan jo selv relatere til og kjenne meg igjen i budskapet.

Musikkvideoen er spilt inn på Nordenga bru i Oslo. Carl Espen har selv ikke sett det ferdige resultatet ennå.

– Men vi filmet i en hel dag, så jeg håper jo at de har fått noe fint med, smiler han.

Se Carl Espen gjøre «Holding On» øverst i artikkelen.