Hopp til innhold

Enorm interesse for «Fifty Shades»-oppfølger

Den første filmen ble slaktet av anmelderne. Likevel har over 60.000 nordmenn forhåndskjøpt billett til oppfølgerfilmen «Fifty Shades Darker».

Fifty Shades Darker

HETT: Dakota Johnson og Jamie Dornan er tilbake i rollene som Anastasia Steele og Christian Grey.

Foto: Doane Gregory

På fredag har den kinopremiere i Norge. Oppfølgeren til en av de mest sette filmene i 2015.

«Fifty Shades of Grey», basert på EL. James sin bok, ble stort sett slaktet av kritikerne da den kom for to år siden.

Aftenposten og VG gav den terningkast to og sistnevnte kalte den for en «avansert drittfilm». NRK var mer positive og gav den terningkast fire.

Til tross for labre kritikker ble den hyllet av fansen og ble en av de mest sette filmene det året i Norge med over 320.000 billetter solgt.

Det kan virke som om norske fans heller ikke skuffer oppfølgeren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fifty Shades Darker

MØRKERE: Filmskaperne lover en mørkere stemning i den andre filmen. Her er de to hovedrollene med masker.

Foto: Doane Gregory

Nest mest noensinne

Over 60.000 nordmenn har kjøpt billett til «Fifty Shades Darker» før premieren. Bare i Oslo har over 7000 mennesker kjøpt billetter.

Det er mer enn hva fjorårets største kinosuksess «Kongens Nei» hadde solgt før noen hadde sett den.

– Den har solgt godt over noen andre filmer vi har hatt før. Bortsett fra den første filmen, forteller Bård Eion Flaen i distribusjonsselskapet UIP.

Venninnegjengeffekten

fifty shades darker

SEXSCENER: Hovedrolle i filmen Dakota Johnson har fortalt om flere hete sexscener i den kommende filmen.

Foto: Doane Gregory

Flaen sier også at de merker at billettene ofte blir kjøpt i store kvanta.

– Vi registrerer at billettene blir solgt gruppevis, altså flere billetter samtidig. Her er det mye jentegjenger som går sammen og har avtalt venninnekvelder på kino. Det ser vi også på Facebook, at venninner «tagger» hverandre for å avtale, sier han.

Christin Berg i Nordisk Film, som driver flere av de største kinoene i Oslo, tror heller ikke denne gangen at salget vil påvirkes av anmelderne.

– Det blir spennende å se mottakelsen fra kritikerne, men uansett er det den dedikerte fansen som bestemmer hvor stor den blir til slutt, sier hun til NRK.

Se traileren til «Fifty Shades Darker», som satte verdensrekord da den kom som den den mest sette traileren i løpet av 24 timer noensinne – med over 114 millioner visninger:

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.