– Visste ikke fullt ut hva jeg sa ja til

Tidligere Rødt-leder Aslak Sira Myhre og Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland er blant politikerne som stiller opp i Trygdekontorets realityprogram «4 stjerners valgcampingliv».

Trygdekontoret spesial: Valgerd Svarstad Haugland, Jan Simonsen, Aslak Sira Myhre og Henning Holstad deltar i "4 stjerners valgcampingliv" - en realitykonkurranse om å være mest folkelig.

Hvor folkelig går det an å bli? Svaret får du i '4 stjerners valcampingliv'.

De siste årene har de kommersielle kanalenes sendeskjemaer blitt fylt opp med kjendiser som byr på seg selv.

I tillegg til å konkurrere i diverse sportsgrener, har vi sett artister og skuespillere dele karrierehøydepunkter fra låvefest i Våler, lage firestjerners middager til hverandre, og dele personlige historier på et italiensk slott.Også politikerne kommer i kontakt med sin folkelige side i TV2-programmet «Valgcamp».

Les også: Carl I. Hagen tar en «Taxi-Jens»

Har sovet i timen

– Det blir tydeligvis stadig viktigere å «by på seg sjøl», også for politikere. Her har NRK sovet i timen, og derfor kliner vi til med «4 stjerners valgcampingliv» i kveld, forteller programleder Thomas Seltzer til NRK.no.

Innslaget vises i Trygdekontoret «valgkamp spessial» som sendes på NRK1 fredag kveld, men allerede nå kan du se klippet her på NRK.no. (Se videoklippet øverst i artikkelen)

– Våre politikere byr mildt sagt på seg selv, og flere av de er også seg selv 110 prosent, lover Seltzer.

Nett-TV: Se alle episodene av «Trygdekontoret» her

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Valgerd Svarstad Haugland og Aslak Sira Myhre

Valgerd Svarstad Haugland og Aslak Sira Myhre synger karaoke i grilldress og cowboy-hatt. Folkelig nok?

Foto: NRK

Hvem er mest folkelig?

I «4 stjerners valgcampingliv» konkurrerer Aslak Sira Myhre (tidligere Rødt-leder, nå daglig leder for Litteraturhuset), Valgerd Svarstad Haugland (tidligere Krf-leder, nå fylkesmann i Oslo og Akershus), Henning Holstad (Frp) og Jan Simonsen (Demokratene) om å være mest folkelige.

Seerne får se de tidligere og nåværende politikerne konkurrere i alt fra linedancing i crocs til råning, harryhandling og pølsespising.

Aslak Sira Myhre

Aslak Sira Myhre uten grilldress.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg sa ja til å delta fordi det var «Trygdekontoret», og det var Thomas som spurte, sier Aslak Sira Myhre til NRK.no.

Aldri mer camping

Han forteller at det mest utfordrende med opptakene var å få det til å fremstå som parodisk, og ikke bare flaut.

– Jeg visste ikke fullt ut hva jeg sa ja til, innrømmer Myhre.

Han legger ikke skjul på at de fleste aktivitetene som blir begått i programmet var nye erfaringer for ham, og Litteraturhusets daglige leder må vedgå at «folkeligheten» fra «4 stjerners valgcampingliv» ikke har vedvart.

– Jeg kan nok trygt si at det ikke blir mer camping, linedance eller Se og Hør på meg.

Det er ikke første gang «Trygdekontoret» lager en parodi på eksisterende programmer. I forrige sesong gikk «Parasite Motel» som en realityserie gjennom ni programmer. Se episodene her.

Les også: Se Trygdekontorets «Paradise Hotel»-parodi

Kulturstrøm

 • Fosse nominert til ungdomspris

  Jon Fosses «Det andre namnet» – en roman uten punktum – er blant de åtte skjønnlitterære bøkene som er nominert til Ungdommens kritikerpris 2020. Her er hele listen. De nominerte bøkene blir nå sendt til syv juryklasser i videregående skole rundt omkring i Norge. Elevene skal lese, diskutere og kåre vinneren. Prisen deles ut torsdag 12. mars 2020.

  De åtte nominerte til Ungdommens kritikerpris 2020.
  Foto: Foreningen Les!
 • Brenner for pressefrihet

  Selv har TV2-reporteren Kadafi Zamanhan kjent på rasisme og trusler her til lands, og vold og arrestasjon på jobboppdrag i utlandet, forteller han til NRK-programmet Drivkraft.

  Kadafi Zaman