Hopp til innhold

– Visste ikke fullt ut hva jeg sa ja til

Tidligere Rødt-leder Aslak Sira Myhre og Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland er blant politikerne som stiller opp i Trygdekontorets realityprogram «4 stjerners valgcampingliv».

Trygdekontoret spesial: Valgerd Svarstad Haugland, Jan Simonsen, Aslak Sira Myhre og Henning Holstad deltar i "4 stjerners valgcampingliv" - en realitykonkurranse om å være mest folkelig.

Hvor folkelig går det an å bli? Svaret får du i '4 stjerners valcampingliv'.

De siste årene har de kommersielle kanalenes sendeskjemaer blitt fylt opp med kjendiser som byr på seg selv.

I tillegg til å konkurrere i diverse sportsgrener, har vi sett artister og skuespillere dele karrierehøydepunkter fra låvefest i Våler, lage firestjerners middager til hverandre, og dele personlige historier på et italiensk slott.Også politikerne kommer i kontakt med sin folkelige side i TV2-programmet «Valgcamp».

Les også: Carl I. Hagen tar en «Taxi-Jens»

Har sovet i timen

– Det blir tydeligvis stadig viktigere å «by på seg sjøl», også for politikere. Her har NRK sovet i timen, og derfor kliner vi til med «4 stjerners valgcampingliv» i kveld, forteller programleder Thomas Seltzer til NRK.no.

Innslaget vises i Trygdekontoret «valgkamp spessial» som sendes på NRK1 fredag kveld, men allerede nå kan du se klippet her på NRK.no. (Se videoklippet øverst i artikkelen)

– Våre politikere byr mildt sagt på seg selv, og flere av de er også seg selv 110 prosent, lover Seltzer.

Nett-TV: Se alle episodene av «Trygdekontoret» her

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Valgerd Svarstad Haugland og Aslak Sira Myhre

Valgerd Svarstad Haugland og Aslak Sira Myhre synger karaoke i grilldress og cowboy-hatt. Folkelig nok?

Foto: NRK

Hvem er mest folkelig?

I «4 stjerners valgcampingliv» konkurrerer Aslak Sira Myhre (tidligere Rødt-leder, nå daglig leder for Litteraturhuset), Valgerd Svarstad Haugland (tidligere Krf-leder, nå fylkesmann i Oslo og Akershus), Henning Holstad (Frp) og Jan Simonsen (Demokratene) om å være mest folkelige.

Seerne får se de tidligere og nåværende politikerne konkurrere i alt fra linedancing i crocs til råning, harryhandling og pølsespising.

Aslak Sira Myhre

Aslak Sira Myhre uten grilldress.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg sa ja til å delta fordi det var «Trygdekontoret», og det var Thomas som spurte, sier Aslak Sira Myhre til NRK.no.

Aldri mer camping

Han forteller at det mest utfordrende med opptakene var å få det til å fremstå som parodisk, og ikke bare flaut.

– Jeg visste ikke fullt ut hva jeg sa ja til, innrømmer Myhre.

Han legger ikke skjul på at de fleste aktivitetene som blir begått i programmet var nye erfaringer for ham, og Litteraturhusets daglige leder må vedgå at «folkeligheten» fra «4 stjerners valgcampingliv» ikke har vedvart.

– Jeg kan nok trygt si at det ikke blir mer camping, linedance eller Se og Hør på meg.

Det er ikke første gang «Trygdekontoret» lager en parodi på eksisterende programmer. I forrige sesong gikk «Parasite Motel» som en realityserie gjennom ni programmer. Se episodene her.

Les også: Se Trygdekontorets «Paradise Hotel»-parodi

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters