NRK Meny
Normal

Carl I. Hagen tar en «Taxi-Jens»

I fredagens spesialprogram av Trygdekontoret får du se Carl I. Hagen spe på pensjonen ved å kjøre taxi. – Jeg skvatt, sier Trygdebeistet, som satt i baksetet på drosjen.

Se hvordan det gikk da Trygdebeistet kjørte drosje med Carl I. Hagen i Trygdekontorets Valgkamp spessial.

Carl I. Hagen tar en Jens – kjører taxi med Trygdebeistet som passasjer.

Siden Jens Stoltenberg tok på seg taxi-jakken for tre uker siden har valgkampvideoen blitt vist verden over. I et PR-stunt satt statsministeren seg bak rattet for å høre hva den jevne nordmann egentlig var opptatt av.

Senere fikk Jens Stoltenberg kritikk for taxituren, blant annet fra stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp), fordi det viste seg at noen av passasjerene var hentet inn via casting og fikk betalt for å sitte på.

VG skrev også om en av passasjerene som fikk forverret ryggsmertene sine etter at Stoltenberg trykket feil på bremsen.

Nå kopierer Fremskrittspartiets Carl I. Hagen stuntet. Denne gang med Trygdebeistet, kjent fra TV-programmet «Trygdekontoret», i baksetet. Den tidligere FrP-formannen tror han trakterte pedalene bedre enn det statsministeren gjorde.

(se video øverst i saken!)

Uten klaging

– Jeg syntes jeg kjørte bra. Rolig og forsiktig. Det var ikke noe klaging, sier Carl I. Hagen om taxituren med Trygdekontorets beist i baksetet.

Trygdebeistet taxitur med Hagen er en del av Trygdekontorets «valgkamp spessial», som går i gullrekketid på NRK 1 fredag klokken 22.10.

Da får programleder Thomas Seltzer blant annet besøk av forsker Asle Toje, realitystjernen Svein "Charter-Svein" Østvik og kulturkommentator Inger-Merete Hobbelstad.

Trygdepanelet skal gå i dybden av politikken, og se nærmere på politikernes kamp for å fremstå som mest mulig folkelig.

Artikkelen fortsetter under videoen.

En valgvideo med statsminister Jens Stoltenberg vekker internasjonal oppmerksomhet.

Stoltenbergs drosjestunt fikk mye oppmerksomhet, også i internasjonale medier.

– Morsomt

Partiet for «folk flest» er også representert i den ekstraordinære valgkampsending, med Carl I. Hagen i rollen som taxisjåfør.

– Jeg lot meg overtale til å bli med. Jeg er jo pensjonist, så når jeg får tilbud om å bli med på noe gøy, så svarer jeg ja. Det var også derfor jeg takket ja til «Skal vi danse», sier Hagen om taxikjøringen.

Selv hadde han sansen for Stoltenbergs originale stunt.

– Det var morsomt, det. Men det burde kanskje vært litt mer tilfeldig utvalgte passasjerer. Jeg syntes det var gøy og godt funnet på, det skal de ha ros for, sier Hagen til NRK.no.

Hagen har heller ingenting å utsette på Trygdebeistet som passasjer.

– Han var helt grei å ha med på turen. Han hadde ikke noe særlig innspill å komme med når det gjaldt politikken, da.

Ja til Hagen, nei til OL

Passasjeren selv omtaler Carl I. Hagen som en «stødig og fin sjåfør». Men beistet innrømmer også at han ble en smule skremt da han så hvem som satt bak rattet.

– FØRST SKVATT JEG MENN SÅ BLE JEG BARE JÆÆÆÆVELI GLAD FOR AT DET VAR HAN Å IKKE KJÆRRINGA HASS SOM SATT BAK RATTET :-), skriver Trygdebeistet i en e-post til NRK.no.

Han har ikke bestemt seg for om han vil gi en stemme til Frp etter turen.

– DET KOMMER AN PÅ DEN KJEMISKE DAGSFORMEN AKKURAT NÅR JEG GÅR INN I DET AVLUKKE PÅ VALGDAGEN HAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Hva med OL i Oslo, ja eller nei?

– NEI!!!!!!!!!!!!! SISTE JEG TRENGER ER EN HAUG UTLEDNINGER SOM PRESSER OPP ETTERSPØRSÆRN Å DERMED GATEPRISEN PÅ DIVVERSE PREPPARATER, DEM FÅR SE Å HOLDE SEG HJEMME I DEGOSLANDA SINE Å IKKE DRIVE Å ØDELEGGE FOR ÆRLIGE HARDTARBEINDENE BLANDINGSMISSBRUKERE SOM UNDERTEGNEDE, avslutter blandingsmisbrukeren.

Trygdebeistet

Den frittalende kjempen fra Follo tar plass i baksetet under fredagens valgkamp spessial av Trygdekontoret.

Foto: NRK