Eirik rappet seg ut av Stjernekamp

Ingen av årets Stjernekamp-artister har hiphop som sitt levebrød, men det likevel var mange som imponerte stort. Til slutt var det rockeren Eirik fra Bergen som trakk det korteste strået med sin versjon av Outkasts «Ms. Jackson»

Eirik synger hiphop i Stjernekamp

Eirik rappet seg gjennom teksten til Ms. Jackson, men også ut av Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Det er synd det måtte ende så tidlig, sa en litt skuffet Eirik Søfteland til NRK.no da det ble klart at han måtte reise hjem fra årets Stjernekamp.

Han la lista høyt for seg selv, med Outkasts 16 år gamle monsterhit «Ms. Jackson». Med store tekstmengder og hurtig tempo kom han seg godt gjennom, og dommerne var fornøyde med det de så og hørte.

– Shit, det er bare så vilt å kaste seg ut i den låta her. Det er helt fantastisk. I begynnelsen var jeg livredd, for det er så mange ord. Men når du får slappa av litt er det vilt bra. Det begynte dumpete, men så endte det dritkult, sa dommer Mona B. Riise.

Men det holdt ikke hele veien, og sammen med Heidi og Celine var han blant de med færrest stemmer.

– Det er litt trist å gå glipp av opera som er neste uke, men jeg er veldig fornøyd med dagens opptreden, og jeg håper jeg imponerte flere enn meg selv, sier han.

– Hadde det kjempegøy!

Heidi, hiphop i stjernekamp

Heidi Gjermundsen Broch koste seg med sin hiphop-opptreden.

Foto: Julia Naglestad / NRK

En annen som ikke hadde publikum helt med seg var musikalstjernen Heidi Gjermundsen Broch. Hun valgte Paperboys' «Lonesome Traveller», først og fremst på grunn av teksten. Selv er hun veldig fornøyd.

– Jeg hadde det kjempegøy, og er veldig glad for å gå videre, sier hun.

Som musikalartist er hiphop langt utenfor komfortsonen, men Heidi forteller at hun har lært noe av alle sjangre hun har gjort i Stjernekamp.

– Det er en gave å få gjøre så mye forskjellig.

Nå gleder hun seg til neste ukes opera, først og fremst for å få jobbe med operastjernen Solveig Kringlebotn.

– Det kan være en fordel at jeg har sunget klassisk, men selv om det også er et stykke fra opera, er det fortsatt nærmere enn hiphop.

– Oppstår magiske øyeblikk

Mona B Riise og missy elliott

Mona B. Riise har hiphop som en av sine favorittsjangre. Her er hun sammen med en av favorittene, Missy elliott.

Foto: Privat

Hiphop er en sjanger mange gleder seg til i Stjernekamp, fordi det kan by på god underholdning både på godt og vondt. Dommer Mona B. Riise gleder seg alltid ekstra til hiphop, som kan sies å være hennes favorittsjanger.

– For fire år siden var det utenkelig å ha en ren hiphop-kveld i beste sendetid på norsk TV, og nå har vi det hvert år. Og det er gøy å se at artistene tar det på alvor, sier hun.

Og det har vært mange severdige øyeblikk, både på godt og vondt.

– Alle har jo sunget i dusjen, men hvor mange har rappet i dusjen? Uansett hvor god man er som sanger, betyr det ikke at man rapper bra, sier Mona.

Men flere har imponert stort, og også overrasket når de først har fått muligheten, og Mona trekker frem blant annet Thuva og Silya fra sesong 1 og 2 som gode eksempler.

– Ofte kan det oppstå magiske øyeblikk, som da Paul gjorde Eminem i fjor (ekstern link). Han hadde gjort det litt middelmådig, og så ganske dårlig i storband, før han kom og imponerte stort i hiphopen!

Kulturstrøm

 • Gullrutens fagpriser delt ut

  «Rådebank 2», «P3 Gull» og «Kunstneren og tyven» tok flest priser under utdelingen av Gullrutens fagpriser i dag, skriver Rushprint. Fagprisene deles ut i tillegg til selve Gullruten-prisene, som offentliggjøres lørdag kveld.

 • KORK kårer unge komponister

  Skapia er en komposisjonskonkurranse som involverer tusenvis av skolebarn og -ungdom fra hele landet. Vinnerne kåres og får verket sitt fremført av KORK i en festkonsert direkte fra NRK Store studio kl. 12. Margrethe Røed er programleder.

  Vinnerne av komposisjonskonkurransene Veslefrikk og U-trykk skal kåres i Store studio. Kringkastingsorkestret spiller vinnerverkene. Konferansier: Margrethe Røed
 • 10 millioner til filmer

  Regjeringen vil gi 10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien.

  – Dette er 10 millioner kroner i friske midler for å hjelpe filmprodusenter som har blitt rammet særlig hardt av stengte kinoer og redusert kapasitet under pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding.

  Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13. mars til 30. september 2020.

  Kinovisning er tradisjonelt den viktigste inntektskilden for norsk spillefilm. Kinoinntektene fra én film vil i mange tilfeller være avgjørende for produsentens drift og for å kunne sette nye prosjekter i gang.

  Produsenter som hadde satt opp filmer for visning på kino i mars 2020 ble rammet av nedstengingen av samfunnet. Etter hvert åpnet kinoene, men med betydelig redusert kapasitet. Når kinoene igjen fikk åpne opp, ble flere filmer satt opp på tross av strenge restriksjoner. Disse filmene vil kunne få noe av de tapte billettinntektene fra kinovisning kompensert.

  – Jeg er glad for at vi med denne ordningen kan hjelpe filmprodusenter som ble rammet av stengte kinoer i mars 2020. Vi ser også at det kan være behov for å kompensere filmer som ble satt opp på kino i perioden med strenge restriksjoner på kapasitet, før stimuleringsordningen kom på plass 1. oktober 2020, sier Abid Raja.

  Pressekonferanse om koronasituasjonen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB